3 °C Budapest

Itt a legújabb átverés, a nyugdíj is veszélyben van

Pénzcentrum
2012. február 9. 18:01

Kéményseprőnek öltözve is becsaphatják az embereket a bűnözők - hívja fel a figyelmet Fővárosi Kéményseprőipari Kft. Különösen a nyugdíjas egyedülállók vannak veszélyben.

Február 8-án egy I. kerületben élő idős hölgyet próbáltak félrevezetni magukat kéményseprőnek kiadó férfiak. Ellenőrzést szimulálva fenyegetéssel megszerezték a nyugdíjas hölgy törzsszámát, majd távoztak. Az idős hölgy a rendőrségen feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen, a nyomozás jelenleg folyamatban van.

A Fővárosi Kéményseprőipari Kft. nagyon fontosnak tartja felhívni a lakók figyelmét arra, hogy a társaság szakemberei fényképes igazolvánnyal rendelkeznek, amit kérésre bármikor felmutatnak.

Mint arról a Pénzcentrum.hu több ízben írt, sokféle trükkel próbálják meg becsapni az idős embereket. Tavaly ősszel egy régi-új csalásra figyelmeztetett a rendőrség: egy ismeretlen telefonon azt közölte egy idős férfival, hogy nyert egy 750 000 forint értékű bankkártyát, melyhez úgy juthat hozzá, ha az általa bediktált telefonszámra feltölt 3 500 forintot. A sértett számára túl nagy volt a kísértés, így minden gyanakvás nélkül feltöltötte az ismeretlen telefonáló egyenlegét 3 500 forinttal. A férfi elmesélte barátjának, milyen szerencse érte, majd megkérte őt, hívja fel a megadott mobilszámot és ellenőrizze, valóban megnyerte-e a 750 000 forintot, de a hívásra senki nem jelentkezett.

A rendőrség azt tanácsolja, hogy a hivatalos ügyben eljáró személyektől minden esetben kérjük el a fényképes igazolványukat, de a legjobb az, ha egy telefonhívással is leellenőrizzük őket.

Egy másik esetben egy önkormányzat képviselőjének adta ki magát a csaló, és jutott be egy lakásba, ahonnan összesen 70 ezer forintot tulajdonított el. Egy 83 éves idős asszony lakásába pedig azzal az ürüggyel jutott be egy idegen nő, hogy a társasház egyik lakójának szeretne üzenetet írni. Amíg az idős asszony papírt és tollat keresett neki , addig a csaló 100 ezer forintot lopott el tőle. 

 

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. december 9. 12:17
Bill Miller nemzedéke kiemelkedő alapkezelője volt. Zászlóshajó alapja, a Legg Mason Value Trust tiz...
MEDIA1  |  2022. december 9. 11:17
Egy álláskereső portálon keres teljes munkaidőre újságíró-hírkesztőt az Indamedia legnagyobb lapja,...
KonyhaKontrolling  |  2022. december 9. 07:45
A demokratikus országok (és a felszínen az autoriter országok is) rengeteg erőforrást fordítanak a k...
Bankmonitor  |  2022. december 9. 07:16
Rekordmértékű nyugdíjemelés várható 2023 januárban. A Bankmonitor számításai szerint az átlagnyugdíj...
Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?