Itt a legújabb átverés, a nyugdíj is veszélyben van

Pénzcentrum
2012. február 9. 18:01

Kéményseprőnek öltözve is becsaphatják az embereket a bűnözők - hívja fel a figyelmet Fővárosi Kéményseprőipari Kft. Különösen a nyugdíjas egyedülállók vannak veszélyben.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Február 8-án egy I. kerületben élő idős hölgyet próbáltak félrevezetni magukat kéményseprőnek kiadó férfiak. Ellenőrzést szimulálva fenyegetéssel megszerezték a nyugdíjas hölgy törzsszámát, majd távoztak. Az idős hölgy a rendőrségen feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen, a nyomozás jelenleg folyamatban van.

A Fővárosi Kéményseprőipari Kft. nagyon fontosnak tartja felhívni a lakók figyelmét arra, hogy a társaság szakemberei fényképes igazolvánnyal rendelkeznek, amit kérésre bármikor felmutatnak.

Mint arról a Pénzcentrum.hu több ízben írt, sokféle trükkel próbálják meg becsapni az idős embereket. Tavaly ősszel egy régi-új csalásra figyelmeztetett a rendőrség: egy ismeretlen telefonon azt közölte egy idős férfival, hogy nyert egy 750 000 forint értékű bankkártyát, melyhez úgy juthat hozzá, ha az általa bediktált telefonszámra feltölt 3 500 forintot. A sértett számára túl nagy volt a kísértés, így minden gyanakvás nélkül feltöltötte az ismeretlen telefonáló egyenlegét 3 500 forinttal. A férfi elmesélte barátjának, milyen szerencse érte, majd megkérte őt, hívja fel a megadott mobilszámot és ellenőrizze, valóban megnyerte-e a 750 000 forintot, de a hívásra senki nem jelentkezett.

A rendőrség azt tanácsolja, hogy a hivatalos ügyben eljáró személyektől minden esetben kérjük el a fényképes igazolványukat, de a legjobb az, ha egy telefonhívással is leellenőrizzük őket.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Egy másik esetben egy önkormányzat képviselőjének adta ki magát a csaló, és jutott be egy lakásba, ahonnan összesen 70 ezer forintot tulajdonított el. Egy 83 éves idős asszony lakásába pedig azzal az ürüggyel jutott be egy idegen nő, hogy a társasház egyik lakójának szeretne üzenetet írni. Amíg az idős asszony papírt és tollat keresett neki , addig a csaló 100 ezer forintot lopott el tőle. 

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06