Hol találjuk a tőzsdei siker kulcsát?

Pénzcentrum
2011. szeptember 7. 19:42

Cikkünk célja, hogy feltárja azt az ösvényt, amit követve a lelkes amatőrből a lehetőségekhez mérten a legkönnyebben és a legkisebb fájdalommal válhat konzisztensen nyereséges tőzsdei kereskedővé. Ehhez alapvetően egy szigorú kereskedési tervet kell kidolgozni, kontrolálni kell érzelmeinket, kezelni a kereskedéshez kapcsolódó stresszt valamint roppant önfegyelemre és önkontrollra van szükség. A jó hír, hogy ezek mindegyikét saját magunk kontrollálhatjuk, így a tőzsdesiker titka, és lehetősége mindekben ott lappang.

A révbe éréshez a kereskedőnek általában az alábbi stációkon kell átverekednie magát:

Az egyes fázisban a pozitív példák lebegnek a szemünk előtt, megfogalmazódik a gondolat, miszerint a jó befektetések által lesznek a gazdagok még gazdagabbak, így én sem maradhatok ki a "játékból", én is a tőzsdei spekulációk által akarok vagyonosodni.

A második fázisban a kezdeti eufória már tovaszáll, itt kerül szembe a kereskedő az első akadályokkal, amelyek általában galád árfolyamveszteség formájában öltenek testet. Ezek következtében a hozzáállásban alapvető fordulat következik be, és a következő gondolatok kezdenek, egyre hangosabban motoszkálni a tőzsdéző agyában:
Tisztában vagyok technikai elemzés alapjaival, magabiztosan használom az indikátorokat, lelkesen olvasom az elemzéseket, de mégsem tudok konzisztensen nyereséget produkálni. Hogy lehet ez? Mit csinálok rosszul?

A második fázist a Szent Grál keresési szakasznak is nevezhetjük, amikor is a nyerő stratégiát keressük, amit lehetőleg már készen mástól akarunk átvenni. Ilyenkor hajlandóak az emberek sok pénzt fizetni tőzsdetanfolyamokért, illetve a mostanában népszerű program trading alkalmazásokat is ebben szakaszban keresik a legintenzívebben a kereskedők.

A harmadik szakasz az, ahol a kereskedőnek érdemi segítség adható! Nem titkolt célunk, hogy Ön kedves olvasó minél hamarabb ebbe a szakaszba kerüljön. A PC TőzsdeSuliban munkánk egyrészről arra irányul, hogy a keresődők ráeszméljenek arra a tényre, miszerint a siker a tőzsde világában nem külső, hanem belső tényezőkön múlik. Ha ez a felismerés megvan, jöhet az érdemi munka!

A hatékony belső kontroll kialakítása relatíve egyszerű feladat, de eljutni a felismerésig sokszor kemény munka. A legtöbb kereskedő szerint a piac egy személyiséggel rendelkező élőlény, amely maga alakítja ki vesztesek táborát. Ha valaki az előbbi állítást elhiszi, akkor az biztosan igaz is lesz rá! Az igazság az, hogy nem a piac szüli az áldozatokat, hanem a kereskedők csinálnak magukból áldozatokat. Egy kereskedő sem lehet sikeres, amíg ezt az alapigazságot nem ismeri fel!

Tények, amit a sikeres kereskedőkről tudni kell::

A legtöbb eredményes kereskedő sikerének fő kovácsa a kockázatkezelés. A kockázatkezelés töménytelen mennyiségű önkontrollt igényel!

A sikeres kereskedők zömének a találati aránya 35-50% között van (100 kereskedésből 35-50 szer nyernek). Egyértelműen kijelenthető, hogy nem azért sikeres egy tőzsdéző, mert pontos piaci előrejelzéseket tud készíteni, hanem azért, mert a profit a sikeres kereskedéseken nagyságrendekkel haladja meg a veszteségeket. Ez megint csak belső kontrollt igényel!

A sikeres kereskedők többsége szembe megy az árral, és például emelkedő trend esetén belevásárolnak egy erőteljes visszaesésbe. Ez utóbbi megint csak nagy lelkierőt és önfegyelmet igényel.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A PC Tőzsdesuli díjmentes előadásain Ön is megtanulhatja, hogyan alakíthatja ki saját magában a szupertradert, és hogyan küzdje le a gátakat, amelyek visszatartják attól, hogy eredményes kereskedő legyen!
{{PCTOZSDESULI}}
A cikk saját szolgáltatás népszerűsítését szolgálja

 

 

 

 

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 25. 17:01
Hosszú fejezet zárult le Roman Abramovics távozásával, aki 19 esztendő után adta át azt a klubot, am...
MEDIA1  |  2022. május 25. 16:48
Automatizált stúdió segíti a 200 munkatárs munkáját.
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 24. 20:35
Vettem ma Metát (FB) 180 dollárért, már egy ideje kinéztem magamnak. Tartani nem szeretném sokáig, s...
Kiszámoló  |  2022. május 23. 16:01
Nemcsak a tőzsdén alakult ki kisebb pánik az árfolyamok esése miatt, a kriptopénzek rajongói is nehé...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?