16 °C Budapest

Új dinamikus részvénykezelésű alapok a Budapest Alapkezelőtől

2010. szeptember 8. 18:02

Előre rögzített céldátumra optimalizált befektetési alapot kínál a Budapest Alapkezelő. A TBSZ-re fejlesztett Budapest 2015 Alap valamint az új Budapest Zenit Alapok Alapja jelentősebb tőkeveszteségek elkerülése mellett kifejezetten dinamikus részvénykezelésével kiemelkedő hozamlehetőséget kínál.

Hazánkban a betéti kamatok történelmi mélysége arra ösztönözte a piacot, hogy a magyar befektetők számára új, mérsékelt kockázatú befektetési lehetőséget kínáljanak. A Budapest Alapkezelő a hazai befektetetők igényeihez igazodva ebben a hónapban elindítja az előre rögzített céldátumra optimalizált befektetési alapját, a Budapest 2015 Alapot valamint a dinamikus részvénykitettségű Budapest Zenit Alapok Alapját. Mindkét nyíltvégű, nyilvános, határozatlan futamidejű alap célja, hogy ügyfelei számára kockázatos és biztonságos pénzpiaci kitettséget jelentő befektetések kombinációjával vonzó hozamú, de a tiszta részvényalapoknál kisebb kockázatot hordozó befektetési alternatívát nyújtson.

A tőkeveszteségek elkerülése érdekében az új alapok kifejezetten dinamikusan kezelik a részvénykitettséget. Míg a Budapest 2015 Alap a magyar részvénypiac meghatározó szereplőinek - mint az OTP, a MOL, a Richter, az Egis és a Magyar Telekom - részvényeire épít, a Budapest Zenit Alapok Alapja a feltörekvő Ázsia, Dél-Amerika és az EMEA régió valamint a fejlett Észak-Amerika, és Nyugat-Európa részvénypiacainak teljesítményéből kínál részesedést, jellemzően Budapest Befektetési Alapokon keresztül.

Magasabb hozamlehetőség, kisebb kockázattal

A Budapest Alapkezelő új alapjai az úgynevezett CPPI befektetési stratégiával a tőkepiaci hangulatnak megfelelően akár naponta is módosíthatnak a részvénykitettségen, annak érdekében, hogy a magasabb hozamlehetőség mellett csökkentett árfolyamkockázaton kínáljanak hosszú távon megtérülő befektetést. A hazánkban is egyre népszerűbb befektetési stratégia lényege, hogy az alap egy meghatározott szabályrendszer alapján növeli, illetve csökkenti a portfoliójában lévő kockázatos eszközök súlyát úgy, hogy az árfolyam egy előre meghatározott "padló" érték (pl. 90%) alá ne tudjon csökkenni.

Emelkedő részvénypiacok esetén például ezen alapok növelik portfoliójukban a részvények, részvényeszközök súlyát, lehetőséget adva ezzel arra, hogy az árfolyam is nagyobb mértékben növekedjen. A pénzpiacok fellendülése esetén pedig az alap a tőkepiaci eszközöket csökkentve, biztosítja, hogy az aktuális árfolyam ne mérséklődjön a futamidő alatt elért legmagasabb árfolyam 90%-a alá.

5 évre tervezve

A kifejezetten a Tartós Befektetési Szerződésre (TBSZ) alkotott Budapest 2015 Alap előre rögzített céldátumra optimalizálva, nyújt befektetési alternatívát.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

"A Budapest 2015 Alapot az 5 évre tervező, a hazai részvénypiacot kedvelő, de ugyanakkor túlzott kockázatot nem vállaló befektetőknek kínáljuk. Az úgynevezett mozgó CPPI befektetési stratégiával az alap az öt éves időtáv elején jellemzően nagyobb részvénykitettségű portfoliót fenntartva magasabb hozamlehetőségeket céloz meg, majd évente, előre meghatározott mértékben egyre csökkenti a kockázatosabb eszközök súlyát. Az ötödik évben az alap árfolyamának "padló" értéke már eléri a 98 %-ot, azaz minimális szintre csökkenti a kockázatos eszközök súlyát. Az alap 2015. decemberi céldátumával egy kifejezetten a Tartós Befektetési Számlára megalkotott, a hazai piacon egyedülálló termék" - mondta el Fatér Gyula, a Budapest Alapkezelő vezérigazgatója.

Kisebb kockázattal a részvények felé

A 2009-es év kiugró részvénypiaci ralija egyre inkább a kockázatosabb eszközökre irányítják a befektetők figyelmét.

"Elsősorban az átlagosnál nagyobb kockázatot kedvelő, magasabb hozamlehetőségeket kereső privátbanki ügyfeleink igényeit igyekeztünk kielégíteni a Budapest Zenit Alapok Alapjával, amely létrehozásakor arra törekedtünk, hogy ügyfeleink jelentősebb tőkeveszteségek nélkül egyszerűen és költséghatékonyan, egyetlen alapon keresztül részesedhessenek a globális feltörekvő és fejlett piacok teljesítményéből" - tette hozzá a vezérigazgató.

A Budapest 2015 Alap és a Budapest Zenit Alapok Alapja nyíltvégű, nyilvános, határozatlan futamidejű. A jegyzési időszak 2010. szeptember 6-ától 2010. október 8-áig tart, amely időszak alatt a befektetők vételi jutalék nélkül fektethetnek az alapokba. A befektetési jegyek névértéke 1 Ft.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 18. 06:11
Az Alaskan Airlines igen nagy port kavart a légitársaságok világában, amikor februárban első nagy ha...
MEDIA1  |  2022. május 17. 20:47
A felület alapítója Kövesdi Gábor, aki maga is közösségi finanszírozással indított korábban vállalko...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 17. 19:41
Ma lezajlott a Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciója, elköltötték a teljes erre szánt öss...
Bankmonitor  |  2022. május 17. 14:17
Egyre szűkül azon bankok listája, amelyek átvehetik a Sberbank hiteleit. Valószínűleg az érintetteke...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?