13 °C Budapest

Új dinamikus részvénykezelésű alapok a Budapest Alapkezelőtől

2010. szeptember 8. 18:02

Előre rögzített céldátumra optimalizált befektetési alapot kínál a Budapest Alapkezelő. A TBSZ-re fejlesztett Budapest 2015 Alap valamint az új Budapest Zenit Alapok Alapja jelentősebb tőkeveszteségek elkerülése mellett kifejezetten dinamikus részvénykezelésével kiemelkedő hozamlehetőséget kínál.

Hazánkban a betéti kamatok történelmi mélysége arra ösztönözte a piacot, hogy a magyar befektetők számára új, mérsékelt kockázatú befektetési lehetőséget kínáljanak. A Budapest Alapkezelő a hazai befektetetők igényeihez igazodva ebben a hónapban elindítja az előre rögzített céldátumra optimalizált befektetési alapját, a Budapest 2015 Alapot valamint a dinamikus részvénykitettségű Budapest Zenit Alapok Alapját. Mindkét nyíltvégű, nyilvános, határozatlan futamidejű alap célja, hogy ügyfelei számára kockázatos és biztonságos pénzpiaci kitettséget jelentő befektetések kombinációjával vonzó hozamú, de a tiszta részvényalapoknál kisebb kockázatot hordozó befektetési alternatívát nyújtson.

A tőkeveszteségek elkerülése érdekében az új alapok kifejezetten dinamikusan kezelik a részvénykitettséget. Míg a Budapest 2015 Alap a magyar részvénypiac meghatározó szereplőinek - mint az OTP, a MOL, a Richter, az Egis és a Magyar Telekom - részvényeire épít, a Budapest Zenit Alapok Alapja a feltörekvő Ázsia, Dél-Amerika és az EMEA régió valamint a fejlett Észak-Amerika, és Nyugat-Európa részvénypiacainak teljesítményéből kínál részesedést, jellemzően Budapest Befektetési Alapokon keresztül.

Magasabb hozamlehetőség, kisebb kockázattal

A Budapest Alapkezelő új alapjai az úgynevezett CPPI befektetési stratégiával a tőkepiaci hangulatnak megfelelően akár naponta is módosíthatnak a részvénykitettségen, annak érdekében, hogy a magasabb hozamlehetőség mellett csökkentett árfolyamkockázaton kínáljanak hosszú távon megtérülő befektetést. A hazánkban is egyre népszerűbb befektetési stratégia lényege, hogy az alap egy meghatározott szabályrendszer alapján növeli, illetve csökkenti a portfoliójában lévő kockázatos eszközök súlyát úgy, hogy az árfolyam egy előre meghatározott "padló" érték (pl. 90%) alá ne tudjon csökkenni.

Emelkedő részvénypiacok esetén például ezen alapok növelik portfoliójukban a részvények, részvényeszközök súlyát, lehetőséget adva ezzel arra, hogy az árfolyam is nagyobb mértékben növekedjen. A pénzpiacok fellendülése esetén pedig az alap a tőkepiaci eszközöket csökkentve, biztosítja, hogy az aktuális árfolyam ne mérséklődjön a futamidő alatt elért legmagasabb árfolyam 90%-a alá.

5 évre tervezve

A kifejezetten a Tartós Befektetési Szerződésre (TBSZ) alkotott Budapest 2015 Alap előre rögzített céldátumra optimalizálva, nyújt befektetési alternatívát.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

"A Budapest 2015 Alapot az 5 évre tervező, a hazai részvénypiacot kedvelő, de ugyanakkor túlzott kockázatot nem vállaló befektetőknek kínáljuk. Az úgynevezett mozgó CPPI befektetési stratégiával az alap az öt éves időtáv elején jellemzően nagyobb részvénykitettségű portfoliót fenntartva magasabb hozamlehetőségeket céloz meg, majd évente, előre meghatározott mértékben egyre csökkenti a kockázatosabb eszközök súlyát. Az ötödik évben az alap árfolyamának "padló" értéke már eléri a 98 %-ot, azaz minimális szintre csökkenti a kockázatos eszközök súlyát. Az alap 2015. decemberi céldátumával egy kifejezetten a Tartós Befektetési Számlára megalkotott, a hazai piacon egyedülálló termék" - mondta el Fatér Gyula, a Budapest Alapkezelő vezérigazgatója.

Kisebb kockázattal a részvények felé

A 2009-es év kiugró részvénypiaci ralija egyre inkább a kockázatosabb eszközökre irányítják a befektetők figyelmét.

"Elsősorban az átlagosnál nagyobb kockázatot kedvelő, magasabb hozamlehetőségeket kereső privátbanki ügyfeleink igényeit igyekeztünk kielégíteni a Budapest Zenit Alapok Alapjával, amely létrehozásakor arra törekedtünk, hogy ügyfeleink jelentősebb tőkeveszteségek nélkül egyszerűen és költséghatékonyan, egyetlen alapon keresztül részesedhessenek a globális feltörekvő és fejlett piacok teljesítményéből" - tette hozzá a vezérigazgató.

A Budapest 2015 Alap és a Budapest Zenit Alapok Alapja nyíltvégű, nyilvános, határozatlan futamidejű. A jegyzési időszak 2010. szeptember 6-ától 2010. október 8-áig tart, amely időszak alatt a befektetők vételi jutalék nélkül fektethetnek az alapokba. A befektetési jegyek névértéke 1 Ft.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 25. 13:12
Az uniós értékek magyarországi érvényesüléséről szóló új EP-állásfoglalás számos aggodalmat fogalmaz...
Bankmonitor  |  2024. április 25. 12:53
A közkedvelt lakástakarék-pénztárak tavaly új erőre kaptak, jelenleg már 3 szolgáltató is verseng eg...
Kiszámoló  |  2024. április 25. 11:20
Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből...
MNB Intézet  |  2024. április 25. 11:11
Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni....
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm