22 °C Budapest

Adómentes megtakarítás - Sokan kihasználják a lehetőséget

2010. augusztus 9. 09:47

Közel tíz százalékkal növekedett a hosszú távra lekötött betétek aránya a lakossági megtakarításokon belül az év első felében. A legnagyobb kereskedelmi bankok beszámolója szerint az ügyfelek egyre gyakrabban érdeklődnek a tartós befektetési számla (tbsz) iránt - írja a Világgazdaság.

Bár még mindig nem közismert az ügyfelek körében, az év végéhez közeledve egyre növekvő számban keresik a tartós befektetési számlákat a bankoknál. A számlák segítségével a hároméves megtakarítások után az egyébként 20%-os a kamatadó felét, öt év elteltével pedig teljes egészét spórolhatják meg a hosszú távon gondolkodók.

Az év elejéhez képest a háztartások két éven túli, hosszú távú lekötései júniusra nagyjából 41 milliárd forinttal, összesen 474,4 forintra emelkedett, ugyanakkor a teljes lakossági betétállomány 270 milliárddal csökkent.

A lap információi szerint a legnagyobb hazai kereskedelmi banknál, az OTP-nél eddig 9500 tartós befektetési betét számlát nyitottak, és a több mint 9 ezren rendelkeznek tbsz értékpapírszámlával is. A betétszámlákon eddig több mint 13 milliárd forintot, az értékpapírszámlákon pedig közel 30 milliárd forintot helyeztek el.

A CIB-nél 2010 februárjától kezdve ötezer betétszámlát és a nagyjából hat hete létező értékpapírszámlából több mint kétezret nyitottak az ügyfelek, és az év végén - a betétgyűjtési időszak végéhez közeledve - nagyobb érdeklődésre számít a bank.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A K&H-nál elsősorban a befektetési termékek körében keresettek a tartós megtakarítások. A tartós befektetési számlán elhelyezett pénzek 90%-át nem hagyományos bankbetétben tartják a bank ügyfelei.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. július 5. 05:00
Csak az létezik, amit látunk? Ha az egyes befektetési eszközök jövőbeli hozamkilátásaira tekintünk,...
MEDIA1  |  2022. július 4. 21:15
A Media1 azt is megtudta, hogy Szarvas Szilveszter, a PestiSrácok hírigazgatója a Megafon Központhoz...
Kiszámoló  |  2022. július 3. 16:37
Bő ötven éve nem zárt olyan rossz első félévet az S&P 500, mint idén, 20% feletti zuhanás lett a...
Összkép  |  2022. július 2. 18:20
Egy új nemzedék lép be a felnőtt világba, az 1995 és 2009 között született Z generáció. A jövő egyre...
Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 5. kedd
Emese, Sarolta
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?