32 °C Budapest

Melyik országban él a legtöbb milliomos? Sosem találnád ki...

2010. június 22. 14:02

Boston Consulting Group Global Wealth 2010 című tanulmánya szerint 2009-ben a válság ellenére 11,5 százalékkal, 111,5 milliárd dollárra nőtt a világ vagyona, ezzel együtt számos család fel-, avagy visszakerült a milliárdosok listájára. Lássuk, melyik ország számlálja a legtöbbet.

A dobogó első helyén az Egyesült Államok áll, több, mint 4,7 millió "milliárdos háztartással", őt követi Japán majd Kína, ahol szintén egymillió fölött van a rekord gazdag családok száma.

Szingapúrban - ahol több, mint 5 millió ember él - a legnagyobb a milliárdosok koncentrációja: a lakosság 11,4 százaléka ilyen háztartásba tartozik.

Csórók és milliomosok lopják az áramot Magyarországon Kattints!

A BCG szakértői szerint 2014-ig a globális vagyon évente mintegy 6 százalékkal emelkedik majd, elsősorban a Ázsia / Csendes-óceáni térségben található országok fejlődésének köszönhetően. A tanulmány arra is felhívja a figyelmet, hogy a befektetői bizalom még mindig nem állt teljesen helyre, így jelentős vagyonok még mindig állami garanciát biztosító kereskedelmi banki betétekben pihennek.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 21. hétfő
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?