13 °C Budapest

50 millió a belépő az Erste elitklubjába

2009. szeptember 16. 13:47

Miközben a válság negatív hatásai számos piaci szereplő teljesítményét rendkívül negatív módon befolyásolták, az Erste Private Banking a befektetési oldalon továbbra is markáns költségstruktúrával és termékekkel dolgozó, rugalmas szolgáltató maradt. 85 milliárd forintos kezelt vagyonával és közel 900 ügyfelével az Erste Private Banking az 50 millió forintos vagyoni limitet meghaladó ügyfelek körében 6-7 %-os piaci részesedést ért el 3 év alatt a hazai on-shore piacon.

Kállay András igazgató az Erste Private Banking üzletág eredményeit elemezve kiemelte: az üzletág sikerének kulcsa az, hogy az üzletág még az egyre nehezedő gazdasági helyzetben is ragaszkodott jól kidolgozott stratégiájához. Folyamatosan bővítette tanácsadói létszámát és private banking központjainak számát, nagy hangsúlyt fektetett vidéki hálózatára, folyamatosan invesztált IT és termékfejlesztésbe, illetve a tanácsadók oktatásába és folyamatosan ragaszkodott ahhoz az elvéhez, hogy prudens, az ügyfélkör alapvetően konzervatív kockázatvállalási hozzáálásának megfelelő termékeket építsen a portfoliókba.

Az elmúlt 3 évben - melynek csupán az első fele volt igazán eredményes a szektor számára - sikerült 85 milliárd forintos kezelt vagyonig és közel 900 ügyfélig jutni - mondta az igazgató. Az 50 millió forintos vagyoni limitet meghaladó ügyfelek körében ez a hazai privátbanki piacon 6-7 %-os piaci részesedésnek felel meg. Az Erste Private Bankingnél az 50 millió forintos belépési vagyoni limitet megfelelően magasnak érezzük ahhoz, hogy hatékony portfoliókat állíthassunk össze megfelelő szintű ügyfélkiszolgálás mellett.

Kállay András elmondta: a siker kulcsa az, hogy megtalálták azokat a kitörési lehetőségeket, melyeket kihasználva most a piac egyik vezető privát banki szereplőjévé válhatnak. A legtöbb konkurens sokáig alacsony belépési limittel dolgozott, emiatt a privát bankárok meglehetősen nagyszámú ügyféllel dolgoznak együtt, ami pedig nehezíti a rugalmas kiszolgálást. A legtöbb cég a vidéki hálózat kialakítására sem fektetett nagy hangsúlyt.

Az Erste Private Banking közel 30 fős tanácsadói létszámával 10 központban ma már egyike az ügyfelek által legkönnyeben elérhető szolgáltatóknak a markáns vagyoni limittel dolgozó üzletágak között. Kállay leszögezte, hogy az Erste Private Banking kiváló eredményeihez nagymértékben hozzájárul az osztrák anyabank private banking üzletágának szakmai támogatása, mely az osztrák piacon közel 20 %-os piaci részesedéssel rendelkezik, illetve a hazai piacon vezető szerepet játszó Erste Befektetési Zrt befektetés szakmai támogatása is.

A növekedést, fejlődést pedig egy olyan biztos hátteret nyújtó szervezet segítségével teheti meg az üzletág, mint az Erste Bank Hungary Nyrt. Az igazgató szerint az Erste Private Banking viszonylag kései piacra lépése természetesen hátrányokkal is járt, de strukturálisan, és a stratégiai döntéseikben már egy érettséget mutató privátbanki piacnak megfelelő modellel rukkoltak elő, ami egyértelműen működőképesnek bizonyult.

Az Erste Private Banking igazi erőssége a private banking lényegét adó tanácsadás minőségében rejlik. Az ügyfelek igényeinek és kockázati hajlandóságának részletes feltárása (referencia devizanem, elvárt hozam, befektetési időtáv, likviditási szükséglet, adózási preferenciák), és az ennek megfelelő portfolió összeállítása a munka alfája és omegája. Ezen a területen az Erste Private Banking jóval az elmúlt évben tapasztalható szintek fölött teljesített - emelte ki az igazgató.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az Erste Private Banking-nél 90-100 millió forint körül van az ügyfélvagyon átlaga, az igazgató szerint ez a záloga annak, hogy a jövőben is rugalmas kiszolgálást tudjanak adni ügyfeleiknek. Az elkövetkező időszakban várhatóan egyszámjegyűvé váló forint banki kamatszintek miatt egyre inkább ismét a befektetések kerülnek majd előtérbe. Az ügyfelek többségének továbbra is szüksége van egy személyesen bármikor elérhető tanácsadóra, egy olyan szakemberre, akiről tudja, hogy kiszámítható tanácsot ad a jelenlegi volatilis pénzügyi környezetben.

Az Erste Private Banking célja továbbra is az, hogy az iparág meghatározó szereplője maradjon, amely az eddigi magas színvonalon, a változó piaci környezethez és az igényekhez rugalmasan igazodva szolgálja ki ügyfeleit a jövőben is.

PC BLOGGER & PODCASTER
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 28. 19:32
Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen...
MEDIA1  |  2024. március 28. 13:01
Az állami televízió zenés-ifjúsági csatornája fiatalok igényeire szabott, aktuális témákat ígér.
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
MNB Intézet  |  2024. március 28. 10:14
A szabadkereskedelmi konszenzus évtizedeiben a főáramú közgazdaságtan az állami beavatkozás és prote...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm