50 millió a belépő az Erste elitklubjába

2009. szeptember 16. 13:47

Miközben a válság negatív hatásai számos piaci szereplő teljesítményét rendkívül negatív módon befolyásolták, az Erste Private Banking a befektetési oldalon továbbra is markáns költségstruktúrával és termékekkel dolgozó, rugalmas szolgáltató maradt. 85 milliárd forintos kezelt vagyonával és közel 900 ügyfelével az Erste Private Banking az 50 millió forintos vagyoni limitet meghaladó ügyfelek körében 6-7 %-os piaci részesedést ért el 3 év alatt a hazai on-shore piacon.

Kállay András igazgató az Erste Private Banking üzletág eredményeit elemezve kiemelte: az üzletág sikerének kulcsa az, hogy az üzletág még az egyre nehezedő gazdasági helyzetben is ragaszkodott jól kidolgozott stratégiájához. Folyamatosan bővítette tanácsadói létszámát és private banking központjainak számát, nagy hangsúlyt fektetett vidéki hálózatára, folyamatosan invesztált IT és termékfejlesztésbe, illetve a tanácsadók oktatásába és folyamatosan ragaszkodott ahhoz az elvéhez, hogy prudens, az ügyfélkör alapvetően konzervatív kockázatvállalási hozzáálásának megfelelő termékeket építsen a portfoliókba.

Az elmúlt 3 évben - melynek csupán az első fele volt igazán eredményes a szektor számára - sikerült 85 milliárd forintos kezelt vagyonig és közel 900 ügyfélig jutni - mondta az igazgató. Az 50 millió forintos vagyoni limitet meghaladó ügyfelek körében ez a hazai privátbanki piacon 6-7 %-os piaci részesedésnek felel meg. Az Erste Private Bankingnél az 50 millió forintos belépési vagyoni limitet megfelelően magasnak érezzük ahhoz, hogy hatékony portfoliókat állíthassunk össze megfelelő szintű ügyfélkiszolgálás mellett.

Kállay András elmondta: a siker kulcsa az, hogy megtalálták azokat a kitörési lehetőségeket, melyeket kihasználva most a piac egyik vezető privát banki szereplőjévé válhatnak. A legtöbb konkurens sokáig alacsony belépési limittel dolgozott, emiatt a privát bankárok meglehetősen nagyszámú ügyféllel dolgoznak együtt, ami pedig nehezíti a rugalmas kiszolgálást. A legtöbb cég a vidéki hálózat kialakítására sem fektetett nagy hangsúlyt.

Az Erste Private Banking közel 30 fős tanácsadói létszámával 10 központban ma már egyike az ügyfelek által legkönnyeben elérhető szolgáltatóknak a markáns vagyoni limittel dolgozó üzletágak között. Kállay leszögezte, hogy az Erste Private Banking kiváló eredményeihez nagymértékben hozzájárul az osztrák anyabank private banking üzletágának szakmai támogatása, mely az osztrák piacon közel 20 %-os piaci részesedéssel rendelkezik, illetve a hazai piacon vezető szerepet játszó Erste Befektetési Zrt befektetés szakmai támogatása is.

A növekedést, fejlődést pedig egy olyan biztos hátteret nyújtó szervezet segítségével teheti meg az üzletág, mint az Erste Bank Hungary Nyrt. Az igazgató szerint az Erste Private Banking viszonylag kései piacra lépése természetesen hátrányokkal is járt, de strukturálisan, és a stratégiai döntéseikben már egy érettséget mutató privátbanki piacnak megfelelő modellel rukkoltak elő, ami egyértelműen működőképesnek bizonyult.

Az Erste Private Banking igazi erőssége a private banking lényegét adó tanácsadás minőségében rejlik. Az ügyfelek igényeinek és kockázati hajlandóságának részletes feltárása (referencia devizanem, elvárt hozam, befektetési időtáv, likviditási szükséglet, adózási preferenciák), és az ennek megfelelő portfolió összeállítása a munka alfája és omegája. Ezen a területen az Erste Private Banking jóval az elmúlt évben tapasztalható szintek fölött teljesített - emelte ki az igazgató.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az Erste Private Banking-nél 90-100 millió forint körül van az ügyfélvagyon átlaga, az igazgató szerint ez a záloga annak, hogy a jövőben is rugalmas kiszolgálást tudjanak adni ügyfeleiknek. Az elkövetkező időszakban várhatóan egyszámjegyűvé váló forint banki kamatszintek miatt egyre inkább ismét a befektetések kerülnek majd előtérbe. Az ügyfelek többségének továbbra is szüksége van egy személyesen bármikor elérhető tanácsadóra, egy olyan szakemberre, akiről tudja, hogy kiszámítható tanácsot ad a jelenlegi volatilis pénzügyi környezetben.

Az Erste Private Banking célja továbbra is az, hogy az iparág meghatározó szereplője maradjon, amely az eddigi magas színvonalon, a változó piaci környezethez és az igényekhez rugalmasan igazodva szolgálja ki ügyfeleit a jövőben is.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 22. 19:58
Megvan, kik ülnek be a megújuló X-Faktor zsűrijébe idén.
Bankmonitor  |  2024. április 22. 16:16
Újra elérhetőek olyan LTP szerződések, melyek a megtakarítás lejáratakor akár egyösszegű 15-30 száza...
Holdblog  |  2024. április 22. 06:24
Ez csak egy politikai üzenet mondta Zsiday Viktor a Partizán vendégeként arról, hogy a kormányzat az...
Kiszámoló  |  2024. április 21. 14:10
A legfontosabb hír a héten az Izrael elleni, eddigi példanélküli támadás volt Irán területéről, aki...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 22. hétfő
Csilla, Noémi
17. hét
Április 22.
A Föld napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem