11 °C Budapest

Címke: erste private banking (18 cikk)

Pénzcentrum | 2013. október 24. 10:00

Lehet-e pénzt keresni a megtakarítási termékeken?

A Portfolio.hu szervezésében harmadik alkalommal kerül megrendezésre az Öngondoskodás Konferencia, amelyen bankok, biztosítók, alapkezelők és pénztárak részvételével az iparág legaktuálisabb kérdéseire keressük a válaszokat.

Pénzcentrum | 2012. október 31. 15:29

Jelentősen csökkenhet az állami nyugdíj

A 88 évvel ezelőtt életre hívott Takarékossági Világnap alkalmából kedden nagyszabású öngondoskodás konferenciára került sor a Portfolio.hu rendezésében a Budai Várban. A teltházas rendezvényen a megtakarítási piac meghatározó szereplői mind képviseltették magukat, külön apropója volt a konferenciának, hogy a résztvevők ezen a napon hallhattak először az OTP Öngondoskodás Index legújabb eredményeiről, amely szerint romlott a lakosság megtakarítási helyzete. Az előadások és panelbeszélgetések alapján a rendezvény végkövetkeztetése az lehet, hogy a bizonytalan és kedvezőtlen gazdasági környezet miatt a magyar társadalom két részre szakadt, a többségnek nincs lehetősége megtakarítani, viszont van egy jól azonosítható prémium- és privát banki réteg, amely akár hosszabb távra is el tud köteleződni. A szolgáltatók alapvetően ez utóbbi ügyfélkört tudják megszólítani, a jövőben ennek megfelelően felértékelődik az ügyféligények kiszolgálása.

Pénzcentrum | 2012. október 18. 13:11

Így bankolnak a leggazdagabb magyarok

Az Erste Banknál úgy látják, hogy a privát banki piac korlátozott növekedési potenciálja miatt az alacsony penetrációjú prémium banki piacon lehetnek nagy növekedési lehetőségek, nem véletlen, hogy a bankok is ezen a téren erősítenek. Az Erste Bank fél éve indította el a szolgáltatását, a dedikált tanácsadók iránt pedig nagy a kereslet, már 200 ügyfelet sikerült is leszerződtetniük. Természetesen a belső potenciál miatt a biztosítók is jó pozícióból indulnak neki a prémium ügyfelekért vívott csatának, viszont a bankok az integrált szolgáltatások magas száma miatt hatalmas előnyben vannak - véli Kállay András, az Erste Private Banking igazgatója, aki a 2012. október 30-án megrendezésre kerülő Portfolio.hu Öngondoskodás Konferencián is előadó lesz.

Pénzcentrum | 2011. december 7. 10:20

Elképzelhetetlen, hogy ne kelljen a nyugdíjkorhatárhoz nyúlni

Higgyük el azt, hogy öngondoskodni kell, ha nem tesszük bajban leszünk - nyitotta meg a a Portfolio.hu Öngondoskodási konferenciáját Holtzer Péter, az Oriens IM partnere. A nyugdíjkorhatár emelése elkerülhetetlen. Azokkal az intézményekkel szemben viszont, ahol hosszú távú megtakarítás megvalósítható, egyre nagyobb a bizalmatlanság. Ebből a bizalmi válságból következik, hogy a legnagyobb megtakarítással rendelkező réteg külföldre viszi vagyonát.

Pénzcentrum | 2011. június 7. 04:43

Generációváltás a családi vállalkozásoknál

A Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület és a Portfolio.hu 2011-ben harmadik alkalommal egyesíti erőit a régió legnagyobb iparági konferenciájának szervezésében. A HVCA szakmaisága és a Portfolio.hu piacismerete és média háttere révén, két rangos, évtizedes hagyományokra visszatekintő szakmai esemény összevonásával az esemény a közép-kelet európai régió vállalatfinanszírozási és kockázati tőke befektető szakemberek számára teljes körű piaci áttekintést, és a legmagasabb szintű kapcsolatépítési lehetőséget biztosítja.

Pénzcentrum | 2010. március 8. 13:32

Erste: két új strukturált kötvény tbsz-hez

Erste Sávos HozamMax Kötvény és Erste Európa TOP50 néven két új, lejáratkor 100 százalékban tőkevédett kötvényt vezet be az Erste Befektetési Zrt. és az Erste Private Banking a privát banki ügyfélkör számára. A tőkevédett termékek jegyzését az adóelőnyök kihasználása miatt kifejezetten Tartós Befektetési Számlához ajánlják.

Pénzcentrum | 2010. január 1. 09:00

Milyen kihívások állnak az üzemeltető és ingatlankezelő cégek előtt?

A Portfolio.hu által második alkalommal megrendezendő Ingatlankezelés és Energiahatékonyság Konferencia az ingatlanszektor elmúlt időszakban bekövetkezett jelentős változásaira kíván reagálni. A válság óta eltelt időszakban egyre inkább előtérbe kerültek az üzemeltetési, ingatlankezelési szolgáltatások, üzletágak.

Pénzcentrum | 2009. szeptember 16. 13:47

50 millió a belépő az Erste elitklubjába

Miközben a válság negatív hatásai számos piaci szereplő teljesítményét rendkívül negatív módon befolyásolták, az Erste Private Banking a befektetési oldalon továbbra is markáns költségstruktúrával és termékekkel dolgozó, rugalmas szolgáltató maradt. 85 milliárd forintos kezelt vagyonával és közel 900 ügyfelével az Erste Private Banking az 50 millió forintos vagyoni limitet meghaladó ügyfelek körében 6-7 %-os piaci részesedést ért el 3 év alatt a hazai on-shore piacon.

Pénzcentrum | 2008. június 25. 15:12

Erste-Allianz együttműködés: 16 új befektetési jegy a Hozam Plazában

Hosszú távú együttműködésre lépett a világ öt legnagyobb alapkezelője között jegyzett Allianz Global Investors befektetési alap és az Erste Befektetési Zrt. Ennek keretében 2008. június 9-től 16 új befektetési jegy forgalmazása indult el a pénzintézet Hozam Plaza elnevezésű internetes befektetési jegy áruházán és private banking szolgáltatásán keresztül.

Pénzcentrum | 2007. szeptember 6. 07:55

Kik kezelik a leggazdagabbak pénzét?

A Portfolio.hu immáron másodszor készítette el a hazai private banking piacot feltérképező széleskörű felmérését, amiből kiderül, hogy a hazai privátbanki szegmensben kezelt vagyon becslésünk szerint mintegy 13 százalékkal bővült 2007 első felében.

Pénzcentrum | 2007. április 23. 12:00

Tudod a tuti befektetést de nincs elég pénzed? Ez nem lehet akadály!

A fenti kérdésre van megoldás, bár ez inkább azokra vonatkozik, akik rendelkeznek valamennyi készpénzzel, vagy értékpapírral, de nagyobb volumenű ügyleteket szeretnének esetlegesen kötni, mint amekkorára ezek lehetőséget teremtenének. Vagyis általában már kell rendelkezni valamilyen fedezettel. Megkérdeztünk néhány bankot, hol, milyen kondíciókkal lehet befektetési hitelhez jutni, illetve hogyan zajlik az értékpapírkölcsönzés.

Pénzcentrum | 2007. február 1. 08:00

Feltárul a leggazdagabbak világa! - minden a privát banki szolgáltatásokról

A világ pénzügyi szolgáltatásainak egyik legjelentősebb növekedését felmutató területe a tehetősebb banki ügyfelek számára nyújtott kiemelt szolgáltatások szegmense. A privát banki terület hazánkban is jelentős növekedést tudhat maga mögött, a lehetőségek pedig csak bővülnek. A Portfolio.hu e téren végzett széleskörű felméréséből kiderül, egyre több szolgáltató érzi fontosnak vagyonos ügyfeleinek magas szintű kiszolgálását, így a privát banki vagyon mára már meghaladja az 1,400 milliárd forintot is. A szegmens mindenki számára nyitott, és csak a képzelet szab határt a személyre szabott vagyonkezelés jelentette előnyöknek.

Pénzcentrum | 2006. november 29. 11:23

Private banking-ben erősít az Erste: átveszik az ING-ügyfeleket

A holland ING Csoport 2006. december 15-ével egy stratégiai döntés következtében megszünteti a kiemelt lakossági és privát banki ügyfélkörnek nyújtott szolgáltatásait hazánkban, ezeket az ügyfeleket pedig az Erste Bank és az Erste Befektetési Zrt. veszi át - tudtuk meg a sajtótájékoztatón.

Pénzcentrum | 2006. február 8. 12:40

Hova tedd a pénzed? - Van segítség!

A egyre élesedő piaci verseny arra kényszeríti a pénzintézeteket, hogy a módosabb ügyfeleiknek nyújtott extra szolgáltatások (Private Banking) egy részét elérhetővé tegyék, kevésbé tehetős lakossági ügyfeleik számára is.