Így kereshetsz milliókat egy bankban!

2009. szeptember 16. 05:02

Milyen állásokat kínálnak a magyar bankok? Manapság inkább arról hallani, hogy dolgozók tucatjait bocsátják el a bankok, a Pénzcentrum azonban szétnézett a legnagyobb hazai pénzintézetek honlapjain: hol, milyen szabad pozíciók várnak betöltésre -az egy éve dübörgő recesszió közepén.

 

Sajtóhírek szerint vannak olyan magyar banki csúcsvezetők, akik havi 12-14 millió forintot tehetnek zsebre - ők a leggyakrabban előléptetéssel kerülnek helyükre, de előfordul, hogy a külföldi anyabanktól jelölnek felsővezetőket. Így, ha egyszer bejutottunk egy bankba, dolgozzunk szorgalmasan, és legyünk mindig jókor jó helyen: az álomfizetés ideje is eljön majd.

A Pénzcentrum most a magyar bankok honlapjain nézett szét, álláshirdetések után kutatva. Azt biztosan javasolhatjuk olvasóinknak, hogy próbáljanak keresni olyan ismerősöket, akik a hazai pénzintézeteknél dolgoznak, hiszen általánosságban elmondható, hogy -csak úgy, mint más szektorokban is- első körben a vállalat belső kommunikációs csatornáin hirdetik meg az állások többségét. Ráadásul egy dolgozó ajánlásával jóval nagyobb eséllyel indulhatunk az állásinterjúk sorozatának. 


A Raiffeisen honlapján 14 állásajánlatot találtunk, többségük budapesti pozícióra szól. A fővárosban keresnek például lakossági hitelkockázat-kezelőt, "a személyi kölcsön illetve jelzálog portfolió kockázatainak feltárása, kezelésére", követeléskezelési munkatársat a Behajtási Főosztályra, illetve kockázatelemzőt, többek között "pénzügyi vállalkozások, befektetési szolgáltatók és egyéb pénzügyi közvetítők hitelképességének vizsgálatára".
A vidéki fiókok közül Komáromba, Kecskemétre és Debrecenbe is keresnek munkatársakat, utóbbi helyre például nagyvállalati szektorban jártas ügyfélreferenst.

Az MKB(akinek körképünk szereplői közül a legegyszerűbben kezelhető HR-oldala van) 6 pozíciót kínál - igaz, kisvállalati tanácsadót féltucat helyre is keresnek. A tanácsadók feladata alapvetően "kapcsolatépítés, és kapcsolattartás az ügyfelekkel, az ügyfelek szakszerű, gyors, pontos és udvarias kiszolgálása, tájékoztatása." Ugyancsak az MKB keres call center munkatársat, befektetési területre, pénzügyi tanácsadót Kazincbarcikára és a kalocsai fiókba, valamint ügyfélreferenst a Westendbe és a kaposvári bankfiókba.

Az UniCredit meglepően sok, összesen 38 pozíciót hirdet jelenleg. A legtöbb -szám szerint 19- álláslehetőség természetesen a lakossági területen mutatkozik, elsősorban tanácsadókat (főleg lakossági szolgáltatásokhoz) vár az UniCredit. Vállalti területen 3 szabad pozíció van, ügyfélmenedzsereket, elemzőket egyaránt keresnek. A Kiemelt Vállalati Ügyfélforgalmi Főosztálya pedig VIP elemzőt vár, minimum 2-3 éves hitelelemzői területen szerzett szakmai gyakorlattal.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Budapest Bank egy híján 30 állásajánlatot kínál szeptember közepén. Köztük vitathatatlanul a legszínesebb pozíció a személyes behajtás munkatárs. Feladatához előnyt jelent a behajtási munkában, vagy hasonló munkakörben végzett tapasztalat: "a fedezetlen lakossági hitellel rendelkező hátralékos ügyfelek látogatása otthonukban, illetve a munkahelyükön. Ügyfelek meggyőzése a hátralék rendezéséről, részletfizetési megállapodásokra ajánlattétel. A nem fizetés okainak feltárása.". A Budapest Banknál meghirdetett legmagasabb pozíció a marketing vezetői munkakör: 8-10 éves tapasztalat szükségeltetik hozzá, és persze vezetői rutin is.

OTP, Erste, K&H

 

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
hrdoktor  |  2024.04.09 12:06
„A nem az új igen” – olvashatjuk cikkek tucatjaiban. Nézzük, miért több ez, mint egy divatos életmód...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 14. vasárnap
Tibor
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem