1 °C Budapest

Így kereshetsz milliókat egy bankban!

2009. szeptember 16. 05:02

Milyen állásokat kínálnak a magyar bankok? Manapság inkább arról hallani, hogy dolgozók tucatjait bocsátják el a bankok, a Pénzcentrum azonban szétnézett a legnagyobb hazai pénzintézetek honlapjain: hol, milyen szabad pozíciók várnak betöltésre -az egy éve dübörgő recesszió közepén.

 

Sajtóhírek szerint vannak olyan magyar banki csúcsvezetők, akik havi 12-14 millió forintot tehetnek zsebre - ők a leggyakrabban előléptetéssel kerülnek helyükre, de előfordul, hogy a külföldi anyabanktól jelölnek felsővezetőket. Így, ha egyszer bejutottunk egy bankba, dolgozzunk szorgalmasan, és legyünk mindig jókor jó helyen: az álomfizetés ideje is eljön majd.

A Pénzcentrum most a magyar bankok honlapjain nézett szét, álláshirdetések után kutatva. Azt biztosan javasolhatjuk olvasóinknak, hogy próbáljanak keresni olyan ismerősöket, akik a hazai pénzintézeteknél dolgoznak, hiszen általánosságban elmondható, hogy -csak úgy, mint más szektorokban is- első körben a vállalat belső kommunikációs csatornáin hirdetik meg az állások többségét. Ráadásul egy dolgozó ajánlásával jóval nagyobb eséllyel indulhatunk az állásinterjúk sorozatának. 


A Raiffeisen honlapján 14 állásajánlatot találtunk, többségük budapesti pozícióra szól. A fővárosban keresnek például lakossági hitelkockázat-kezelőt, "a személyi kölcsön illetve jelzálog portfolió kockázatainak feltárása, kezelésére", követeléskezelési munkatársat a Behajtási Főosztályra, illetve kockázatelemzőt, többek között "pénzügyi vállalkozások, befektetési szolgáltatók és egyéb pénzügyi közvetítők hitelképességének vizsgálatára".
A vidéki fiókok közül Komáromba, Kecskemétre és Debrecenbe is keresnek munkatársakat, utóbbi helyre például nagyvállalati szektorban jártas ügyfélreferenst.

Az MKB(akinek körképünk szereplői közül a legegyszerűbben kezelhető HR-oldala van) 6 pozíciót kínál - igaz, kisvállalati tanácsadót féltucat helyre is keresnek. A tanácsadók feladata alapvetően "kapcsolatépítés, és kapcsolattartás az ügyfelekkel, az ügyfelek szakszerű, gyors, pontos és udvarias kiszolgálása, tájékoztatása." Ugyancsak az MKB keres call center munkatársat, befektetési területre, pénzügyi tanácsadót Kazincbarcikára és a kalocsai fiókba, valamint ügyfélreferenst a Westendbe és a kaposvári bankfiókba.

Az UniCredit meglepően sok, összesen 38 pozíciót hirdet jelenleg. A legtöbb -szám szerint 19- álláslehetőség természetesen a lakossági területen mutatkozik, elsősorban tanácsadókat (főleg lakossági szolgáltatásokhoz) vár az UniCredit. Vállalti területen 3 szabad pozíció van, ügyfélmenedzsereket, elemzőket egyaránt keresnek. A Kiemelt Vállalati Ügyfélforgalmi Főosztálya pedig VIP elemzőt vár, minimum 2-3 éves hitelelemzői területen szerzett szakmai gyakorlattal.

A Budapest Bank egy híján 30 állásajánlatot kínál szeptember közepén. Köztük vitathatatlanul a legszínesebb pozíció a személyes behajtás munkatárs. Feladatához előnyt jelent a behajtási munkában, vagy hasonló munkakörben végzett tapasztalat: "a fedezetlen lakossági hitellel rendelkező hátralékos ügyfelek látogatása otthonukban, illetve a munkahelyükön. Ügyfelek meggyőzése a hátralék rendezéséről, részletfizetési megállapodásokra ajánlattétel. A nem fizetés okainak feltárása.". A Budapest Banknál meghirdetett legmagasabb pozíció a marketing vezetői munkakör: 8-10 éves tapasztalat szükségeltetik hozzá, és persze vezetői rutin is.

OTP, Erste, K&H

 

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.12.02 09:30
A 2022. november 22-i parlamenti ülésen megszavazták a 2023-tól hatályos adótörvény változásokat. A...
laskainelli  |  2022.11.29 12:44
A külvilág minden napra tartogat valami megküzdenivalót, ami talán kissé jobban feszíti a határainka...
ajovomunkahelye  |  2022.11.28 17:00
A világban zajló események, mint a világjárvány, a háború és a gazdasági bizonytalanság a különböző...
hrdoktor  |  2022.11.28 06:42
Kimerült, kedvetlen, feszült, olykor felkelni sincs kedve? Csökkenő lelkesedéssel, egyre gépiesebben...
coachco  |  2022.11.26 10:31
Az alábbi írás főszereplői a fák, köztük egy bizonyos tölgy, a természet és az ember. [...] Bővebbe...
Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 3. szombat
Ferenc, Olívia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?