21 °C Budapest

Így kereshetsz milliókat egy bankban!

2009. szeptember 16. 05:02

Milyen állásokat kínálnak a magyar bankok? Manapság inkább arról hallani, hogy dolgozók tucatjait bocsátják el a bankok, a Pénzcentrum azonban szétnézett a legnagyobb hazai pénzintézetek honlapjain: hol, milyen szabad pozíciók várnak betöltésre -az egy éve dübörgő recesszió közepén.

 

Sajtóhírek szerint vannak olyan magyar banki csúcsvezetők, akik havi 12-14 millió forintot tehetnek zsebre - ők a leggyakrabban előléptetéssel kerülnek helyükre, de előfordul, hogy a külföldi anyabanktól jelölnek felsővezetőket. Így, ha egyszer bejutottunk egy bankba, dolgozzunk szorgalmasan, és legyünk mindig jókor jó helyen: az álomfizetés ideje is eljön majd.

A Pénzcentrum most a magyar bankok honlapjain nézett szét, álláshirdetések után kutatva. Azt biztosan javasolhatjuk olvasóinknak, hogy próbáljanak keresni olyan ismerősöket, akik a hazai pénzintézeteknél dolgoznak, hiszen általánosságban elmondható, hogy -csak úgy, mint más szektorokban is- első körben a vállalat belső kommunikációs csatornáin hirdetik meg az állások többségét. Ráadásul egy dolgozó ajánlásával jóval nagyobb eséllyel indulhatunk az állásinterjúk sorozatának. 


A Raiffeisen honlapján 14 állásajánlatot találtunk, többségük budapesti pozícióra szól. A fővárosban keresnek például lakossági hitelkockázat-kezelőt, "a személyi kölcsön illetve jelzálog portfolió kockázatainak feltárása, kezelésére", követeléskezelési munkatársat a Behajtási Főosztályra, illetve kockázatelemzőt, többek között "pénzügyi vállalkozások, befektetési szolgáltatók és egyéb pénzügyi közvetítők hitelképességének vizsgálatára".
A vidéki fiókok közül Komáromba, Kecskemétre és Debrecenbe is keresnek munkatársakat, utóbbi helyre például nagyvállalati szektorban jártas ügyfélreferenst.

Az MKB(akinek körképünk szereplői közül a legegyszerűbben kezelhető HR-oldala van) 6 pozíciót kínál - igaz, kisvállalati tanácsadót féltucat helyre is keresnek. A tanácsadók feladata alapvetően "kapcsolatépítés, és kapcsolattartás az ügyfelekkel, az ügyfelek szakszerű, gyors, pontos és udvarias kiszolgálása, tájékoztatása." Ugyancsak az MKB keres call center munkatársat, befektetési területre, pénzügyi tanácsadót Kazincbarcikára és a kalocsai fiókba, valamint ügyfélreferenst a Westendbe és a kaposvári bankfiókba.

Az UniCredit meglepően sok, összesen 38 pozíciót hirdet jelenleg. A legtöbb -szám szerint 19- álláslehetőség természetesen a lakossági területen mutatkozik, elsősorban tanácsadókat (főleg lakossági szolgáltatásokhoz) vár az UniCredit. Vállalti területen 3 szabad pozíció van, ügyfélmenedzsereket, elemzőket egyaránt keresnek. A Kiemelt Vállalati Ügyfélforgalmi Főosztálya pedig VIP elemzőt vár, minimum 2-3 éves hitelelemzői területen szerzett szakmai gyakorlattal.

A Budapest Bank egy híján 30 állásajánlatot kínál szeptember közepén. Köztük vitathatatlanul a legszínesebb pozíció a személyes behajtás munkatárs. Feladatához előnyt jelent a behajtási munkában, vagy hasonló munkakörben végzett tapasztalat: "a fedezetlen lakossági hitellel rendelkező hátralékos ügyfelek látogatása otthonukban, illetve a munkahelyükön. Ügyfelek meggyőzése a hátralék rendezéséről, részletfizetési megállapodásokra ajánlattétel. A nem fizetés okainak feltárása.". A Budapest Banknál meghirdetett legmagasabb pozíció a marketing vezetői munkakör: 8-10 éves tapasztalat szükségeltetik hozzá, és persze vezetői rutin is.

OTP, Erste, K&H

 

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.09.23 11:34
“You come home, make some coffee, sit down in your armchair and all around there’s silence. Everyone...
perfekt  |  2021.09.22 15:08
Egy kis közvélemény kutatás alapján kaptam olyan választ, hogy a TT index a testtömeg indexet jelzi,...
hrdoktor  |  2021.09.20 06:46
Egyre több munkaadó mutat nyitottságot a kötetlen munkaidő bevezetése felé, ami a munkavállalók prod...
vezetoi-coaching  |  2021.09.18 21:50
Ally McBeal, 5. évad, 2 fiatal ügyvédnő beszélget szerelmi ügyekről. Jenny elmondja Ally-nek, hogy k...
legacykft  |  2021.09.17 19:37
Pezsgő, vidám, családias hangulatban telt a Legacy Alumni első összejövetele. Jó volt látni az izgat...
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 24. 08:05