Tíz dolog, amit sosem tudtál a bankokról...

2009. május 4. 11:02

Talán sokak számára még mindig nem világos, hogy az élet milyen sok területén befolyásolnak minket a pénzintézetek. Álljon itt néhány érdekes eset és példa annak bizonyítására, milyen sok szempontból is fontosak a pénzügyek.

- A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint 2008 március 31-én összesen 304,6 millió bankjegy és 986,3 millió érme volt forgalomban. Ezek együttes értéke 2 191 milliárd forint volt.

- 2007-ben összesen 10 139 darab hamis forintbankjegyet foglaltak le Magyarországon. A leggyakoribb hamisítvány - az összes elfogott hamisítvány háromnegyede - 1 000 forintos bankó volt.

- 2001-ben Svájcban két bank is megtiltotta, hogy bárki is Mikulás-jelmezben lépjen a fiókjaiban - félve a bankrablásoktól.

- 1999-ben egy rövidlátó bankrabló szemüveg nélkül próbált meg kirabolni egy bankot, hogy ezzel is elmaszkírozza magát. Szerencsétlenségére átesett egy bútordarabon, így rövid időn belül bilincsben vitték el.

- Csődbe került magánszemélyek nem léphetnek az Ascot-i Derby-n a királyi páholyba.

- Svájc volt az első ország a világon, ahol bankjegyeket nyomtattak: 1661-ben.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

- Egy tel-avivi bankpénztáros különös módon akadályozta meg a fiók kirablását: olyan süket volt ugyanis, hogy nem hallotta a bankrabló suttogását, amikor az a pénz átadására szólította fel. A támadó zavartan elmenekült.

- Kolumbiában 1996-ban kiraboltak egy vérbankot.

- A bank-i könyvelés színvilága - melyben pirossal írják a negatív és feketével a pozitív tételeket - a középkorba nyúlik vissza. Az abakuszokon ugyanis piros golyók jelölték a negatív, feketék pedig a pozitív számokat.

- "A pénz jobb, mint a szegénység, már csak anyagi szempontból is" - Woody Allen

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. május 19. 16:52
Képbe szeretnéd hozni magad az új hét indulására? Vasárnap délutánra készültünk egy csokorra a  hét...
Buxelliott  |  2024. május 19. 16:40
A múlt héten az előrejelzésnek megfelelően megérkezett a várt esés, mely nagyságrendben már elérte a...
MEDIA1  |  2024. május 19. 10:05
A nemrégiben leállt online cégbetekintő platform mostantól új helyen érhető el, de már e-szignó is k...
Holdblog  |  2024. május 19. 09:20
Alig van európai szereplő a világ legfejlettebb startupvárosai közt, de legalább a leggyorsabban fej...
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 20. hétfő
Bernát, Felícia
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem