3 °C Budapest

Megnőtt a kereslet a banki széfek iránt!

Pénzcentrum
2008. október 21. 09:45

Több bank is azt tapasztalta az elmúlt időszakbank, hogy többen érdeklődtek a banki trezorok iránt, előfordul olyan is, hogy kifejezetten bankjegyek megőrzésére használják az ügyfelek a széfeket - írja a Napi.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az OTP Banknál a fővárosban és vidéken is meglódult a trezorok iránti kereslet, előbbinél naponta négy-öt új széfnyitás történt, vidéken egy-két nyitás jellemző naponta, ami országosan 160, vagyis 2-3 % új széfrekeszt jelent.

A CIB szerint az év második felében általában emelkedni szokott a széfkihasználtság, náluk szinte minden régióban nőtt az érdeklődés, hasonlóról számoltak be a Raiffeisennél is.

A K&H kilóg a sorból abból a szempontból, hogy náluk épp most igyekeznek felhívni az ügyfelek figyelmét a széfszolgáltatásra, így nem lehet elkülöníteni ettől az érdeklődés megemelkedését.

Az Erste Banknál viszont csak egyetlen fiókban érhető el ez a szolgáltatás, és az elmúlt hetekben nem is nőtt meg iránta a kereslet.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A széfek díja általában a mérettől, és a kártérítés mértékétől függ, 1-6,7 ezer forint között alakul havonta. A Raiffeisennél, CIB-nél és OTP-nél havi díj ellenében a kártérítési összeg megemelhető.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20