13 °C Budapest

Félsz a kártyás vásárlástól? Pedig ki se kell adni a kezedből...

Pénzcentrum
2008. július 17. 09:30

Az érintés nélküli, úgynevezett contactless kártyák nem hozták meg azt a sikert a fogyasztók körében, mint amire a kártyakibocsátó cégek számítottak. A Visa érintés nélküli kártyája, a PayWave, illetve a MasterCard PayPass elnevezésű kártyái már több országban üzemelnek, melyek lehetővé teszik, hogy a kártya kezünkből történő kiadása, és PIN-kódunk használata nélkül lehessen fizetni, azonban egy friss felmérés eredményei szerint a lakosság mindössze 3 százaléka ismeri ezt az új technológiát, és igen sokan tájékozatlanok a módszer biztonságát illetően.

Auriemma Consulting Group felmérése alapján szükség lenne a lakosság tájékoztatására az érintés nélküli technológiát illetően, hogy fel lehessen tornászni a már említett 3 százalékot, mivel a válaszok alapján azok, akikkel ismertették a használat jellemzőit, 7-szer annyian használták volna a jövőben ezt a fizetési eszközt, mint a tájékoztató előtt.

A leírás elolvasása után a fogyasztók 67 százaléka szívesebben használt volna érintés nélküli kártyát, mint hagyományos bankkártyát annak egyszerűsége, kényelmessége miatt.

Mivel azonban a megkérdezettek 23 százaléka továbbra is aggódik az adatai használat közbeni eltulajdonítása miatt, égető szükségét érzi a felmérést végző társaság, hogy tájékoztassák, oktassák a lakosságot a contactless technológiáról, ami nyilvánvalóan elsősorban a kártyakibocsátó társaságok, és bankok érdeke lenne.

Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?