16 °C Budapest

Felezd meg havi kiadásaidat: az amerikaiak a konyhában spórolnak

Pénzcentrum
2008. június 18. 16:00

Mint arra már ma délutáni cikkünkben is kitértünk a háztartások kiadásaira nem csupán a magas üzemanyagárak nyomják rá bélyegüket, hanem a szárnyalásnak indult élelmiszerárak, ráadásul a benzinárak ez utóbbira is hatással vannak, nem véletlenül lépnek mindenütt sztrájkba a szállító vállalatok. Az Egyesült Államokban már erre a problémára is találtak megoldást, melynek segítségével akár féláron is hozzájuthatnak az élelmiszerekhez.

Nem meglepő módon az internet segítségével. A tavalyi év során az American Express Everyday Spending napi kiadásokat mérő indexe szerint egy átlagos tengerentúli háztartás 3240 dollárt (500 ezer forintot) költött élelmiszerre, azóta nyilvánvalóan emelkedtek az árak.

A spórolásban mindenképpen segítő kezet nyújtanak a kedvezményekre jogosító kuponok, azonban minden eddiginél könnyebb kitalálni, hol lehet a legolcsóbban hozzájutni a mindennapi betevőhöz. Nem kell mást tenni, mint az erre szakosodott oldalakat figyelemmel kísérni.

Tipikusan ilyen például a hét évvel ezelőtt debütált couponmom.com, ahol mindig megtalálható az aktuális kiárusítások és akciók listája. Az oldal egyre növekvő népszerűségnek örvend, január óta megháromszorozódott a látogatottság, ami érthető is, hiszen míg a hiteltörlesztésen nem lehet csökkenteni, addig az élelmezés az a terület, ahol mérsékelni tudják kiadásaikat.

Egy másik, szintén a tengerentúlon terjedő megoldás, hogy az interneten keresztül vásárolnak élelmiszert. Ami nálunk egyelőre nem elterjedt, az az Egyesült Államokban még akár megtakarítást is hozhat a "konyhára".

NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?