Felezd meg havi kiadásaidat: az amerikaiak a konyhában spórolnak

Pénzcentrum
2008. június 18. 16:00

Mint arra már ma délutáni cikkünkben is kitértünk a háztartások kiadásaira nem csupán a magas üzemanyagárak nyomják rá bélyegüket, hanem a szárnyalásnak indult élelmiszerárak, ráadásul a benzinárak ez utóbbira is hatással vannak, nem véletlenül lépnek mindenütt sztrájkba a szállító vállalatok. Az Egyesült Államokban már erre a problémára is találtak megoldást, melynek segítségével akár féláron is hozzájuthatnak az élelmiszerekhez.

Nem meglepő módon az internet segítségével. A tavalyi év során az American Express Everyday Spending napi kiadásokat mérő indexe szerint egy átlagos tengerentúli háztartás 3240 dollárt (500 ezer forintot) költött élelmiszerre, azóta nyilvánvalóan emelkedtek az árak.

A spórolásban mindenképpen segítő kezet nyújtanak a kedvezményekre jogosító kuponok, azonban minden eddiginél könnyebb kitalálni, hol lehet a legolcsóbban hozzájutni a mindennapi betevőhöz. Nem kell mást tenni, mint az erre szakosodott oldalakat figyelemmel kísérni.

Tipikusan ilyen például a hét évvel ezelőtt debütált couponmom.com, ahol mindig megtalálható az aktuális kiárusítások és akciók listája. Az oldal egyre növekvő népszerűségnek örvend, január óta megháromszorozódott a látogatottság, ami érthető is, hiszen míg a hiteltörlesztésen nem lehet csökkenteni, addig az élelmezés az a terület, ahol mérsékelni tudják kiadásaikat.

Egy másik, szintén a tengerentúlon terjedő megoldás, hogy az interneten keresztül vásárolnak élelmiszert. Ami nálunk egyelőre nem elterjedt, az az Egyesült Államokban még akár megtakarítást is hozhat a "konyhára".

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. március 31. 20:54
A női újságírók helyzetéről szóló sorozatunkban ezúttal Gasparik Lilla Katus Eszterrel, az Átlátszó...
Holdblog  |  2023. március 31. 11:59
HOLD After Hours. Összetett adásunkban lesznek ötéves hozamok, meg nem ötéves hozamok, nyafogó apuká...
Kiszámoló  |  2023. március 31. 11:05
Az Amazon oldalán vásárolni néha lutri, hiszen nem feltétlen tudod, hogy amit venni akarsz, az milye...
KonyhaKontrolling  |  2023. március 31. 07:55
Nemrég megkaptam az éves bónuszom, és azon gondolkoztam, hogy vajon megéri-e valami értelmes kamatoz...
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 1. szombat
Hugó
13. hét
Április 1.
Bolondok napja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?