9 °C Budapest

A világraszóló befektetés (x)

Pénzcentrum
2008. május 23. 06:10

Vajon lehetséges mérsékelt kockázatvállalás mellett a hagyományos betétekét meghaladó hozamot elérni? A válasz igen, csak körültekintően kell választani a lehetőségek közül. Ha tehát Ön a kockázatmentes befektetésekénél magasabb kamatot szeretne (de extra kockázat nélkül), akkor érdemes megismerkednie az MKB Panoráma Befektetési Alapjával, melyet a szakemberek elsősorban azok számára ajánlanak, akik 3 éves befektetési időtartamban gondolkoznak.


Tőkevédelem és biztos hozam

Az MKB Panoráma Befektetési Alapja védi az Ön befektetett tőkéjét, mindemellett az első év végén 10,5%-os hozamot biztosít. Az alap kezelője a tőkét fix hozamú- és származtatott eszközökbe (részvényindex-opciós konstrukciókba) fekteti be. Az elős év végén kifizetett 10,5%-os hozamon felül elérhető többlethozamot 50-50%-ban amerikai és európai vállalatok részvényeinek növekedéséből történő részesedés biztosítja.

Az opciós konstrukcióban két részvényindex szerepel, az S&P 500 és a DJ Euro Stoxx 50 index. A S&P 500 az amerikai gazdaság kulcsfontosságú szektoraiban jelenlevő 500 legnagyobb vállalat részvényeit foglalja magában, a DJ Euro Stoxx 50 index 50 európai vállalat részvényét tartalmazza és jól tükrözi az európai gazdaság teljesítményét. Nem túlzás tehát azt állítani, hogy aki az MKB Panorámát választja, részesedhet Európa és Amerika gazdasági sikereiből. Érdemes egy kis kitekintést tennünk, milyen várakozásokkal szemlélik az elemzők az USA, illetve az eurozóna gazdaságát!

Optimista várakozások az USA-ban

Az amerikai gazdaság az év első felében - bár a konkrét GDP-adatok még nem ismerek - gyakorlatilag stagnálás közeli szintre esett vissza, és egy enyhe recesszió sem zárható ki az év elején. Az amerikai jegybank az inflációs félelmeket félretolva agresszív kamatcsökkentési kampányba kezdett és április végére 2,00 %-ra csökkentette az irányadó kamatszintet, hogy elejét vegye egy mély recesszió kialakulásának. Ezzel egyetemben szorosan együttműködik a vezető amerikai bankokkal és más jegybankokkal, hogy helyreállítsa a piaci likviditást, és enyhítse a vállalati és fogyasztói bizalom mélyrepülését. A 2008-as év egészét tekintve az elemzők és a gazdaságpolitikusok már némileg optimistábbak. A várakozások szerint az év második felében a gazdasági növekedés ismét erőre kaphat.

Növekvő stabilitás az eurozónában

Az eurozóna gazdasága az amerikai jelzálogpiaci válság ellenére ellenállónak mutatkozik, a gazdasági növekedés ütemének lassulása a becsültnél kisebb mértékű és éves átlagban 2008-ban is 2% feletti mértékű volt. Az infláció mértéke viszont 3.5% fölé emelkedett, elsősorban a nyersanyagárak világpiaci drágulása miatt. Összességében elmondható, hogy az eurozóna gazdaságában a konjunktúra minden jel szerint jól vészelheti át a világgazdasági növekedés lassulását 2008-ban.

Az MKB Panoráma Tőke- és Hozamvédett Származtatott Alap 2008. május 5. és 30. között, a jelzett időszakban évi 10%-os diszkonttal (EHM: 10,00%) jegyezhető.

További információkért keresse fel az MKB oldalát, vagy forduljon személyes befektetési tanácsadóinkhoz, a 06 40 333 666-os számon!

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 24. 08:37
Egyre kevesebbet költenek médiára a magyarországi nagy hirdetők az árbevételük arányában. Amíg példá...
Kiszámoló  |  2024. április 24. 08:26
A múlt század közepén a legtöbb országban a cégek voltak az egyik legjelentősebb adóbefizetők, a tel...
Bankmonitor  |  2024. április 24. 07:30
Még mindig a változó kamatozású állampapírokkal érhető el a legmagasabb hozam a lakossági állampapír...
Holdblog  |  2024. április 24. 06:03
Megválasztása óta keveset beszélt Argentína új elnöke a dollárra való átállásról, pedig a lépésnek k...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm