3 °C Budapest

Gombamód szaporodó bankfiókok az országban!

Pénzcentrum
2008. május 6. 09:00

A hazai pénzintézetek idén is gőzerővel folytatják a terjeszkedést, a bevásárlóközpontokban és a lakóparkok környezetében egyre többször látni az egymás mellett nyíló bankfiókokat. A felügyelet szerint már az elmúlt évben megközelítette az optimális számot a fiókok száma, de a hitelintézetek szerint az új egységek további keresletet generálhatnak - írja a Napi Gazdaság.

Az idei év végéig több, mint 170 fiókot nyitnak a bankok, ezzel 12 %-kal növekszik a a banki végpontok száma. A banki stratégiák eltérőek, egyes hitelintézetek vidéken nyitnak új egységeket, mások inkább a fővárosban terjeszkednek. A fiókok harmada a fővárosban található, az OTP és a CIB is átlépte a 100 budapesti egységet.

A vidéki fiókok forgalma ügyfélszám tekintetében átlagosan 20 %-kal alacsonyabb, mint a fővárosban. A nagyvárosi bankfiókok adatai megközelítik a budapesti átlagot, inkább a kisebb városokban mértek alacsonyabb forgalmat. A banki felmérések szerint, amíg vidéken az egész városból lehet ügyfelekre számítani, addig a fővárosban jellemzően a naponta útba eső fiókot választják az ügyfelek.

A nagyszámú fióknyitás szakemberhiánnyal párosulhat a közeljövőben, lassan már egymástól sem tudnak megfelelően felkészült dolgozókat elhalászni a bankok. Az alkalmazottak felvétele a 4-5 fős fiókokba nem olyan nehéz, mint a fiókvezetők megtalálása. Egyes vezetők naponta akár 100 kilométert is kénytelenek ingázni az otthonuktól a munkahelyükig, mások inkább a költözést választották.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. március 29. 21:48
Idén is átadták a Televíziós Újságírók Díját. Az elismeréseket nem sokkal cikkünk élesítése előtt, s...
Bankmonitor  |  2023. március 29. 14:25
Megtakarítási szakértőnk most bemutatja, milyen tényezők okozzák a pénzügyi döntéseink halogatását,...
Holdblog  |  2023. március 29. 13:05
Biztosítás. Évtizedekkel korábban, ha gyermeki énem meghallotta ezt a szót, bizony komoly fejtörést...
MNB Intézet  |  2023. március 28. 10:16
Az alacsony mobilitás konzerválja a társadalmi egyenlőtlenségeket. A jómódúaknak elvileg nem áll köz...
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 30. csütörtök
Zalán
13. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 29. 20:57