10 °C Budapest

Címke: otp bankfiókok száma (19 cikk)

Portfolio | 2019. április 10. 18:33

Sorra zárnak be a fiókok, mégis egyre többen dolgoznak a magyar bankoknál

Egyre többen dolgoznak a magyar bankoknál, de a fiókoknak befellegzett: 2018 végén 39 715 fő dolgozott a magyar hitelintézeteknél, ami 9,6 százalékkal marad el a 2008-astól, a fiókok számára vonatkozó statisztikát pedig 2013 óta vezeti az MNB, az akkorihoz képest 29 százalékos a csökkenés.

Pénzcentrum | 2012. május 7. 14:33

Új bank a listán: már itt is kérheted az árfolyamrögzítést

Újabb bankkal bővült azon hitelintézetek listája, melyek a Bankszövetség ajánlásának megfelelően a meghirdetett határidőnél (július 1.) előbb befogadják a nem közszférában dolgozók árfolyamrögzítésre vonatkozó kérelmét. A K&H Bank mától várja az árfolyamrögzíteni kívánó lakáscélú devizahiteleseit.

Világgazdaság | 2010. október 18. 09:32

Melyik banknak hány fiókja van? Íme a lista 2004-től napjainkig

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete által közzétett statisztikák szerint az idei első félévben országos szinten száznyolcvaneggyel 1966-ra csökkent a bankfiókok száma. A III. negyedévben - bár volt olyan pénzintézet, amely újabb egységeket nyitott - tovább csökkent a legnagyobb magyarországi kereskedelmi bankok fiókjainak a száma.

Pénzcentrum | 2010. január 28. 12:02

Az OTP fejére nőne a Takarékpont

Alig több mint másfél év alatt 143-ról 320 fölé emelkedett a TakarékPonthoz csatlakozott takarékszövetkezeti és bankfiókok száma. A tervek szerint az év végéig további 5-10 takarék csatlakozhat a hálózathoz, amelynek nyomán - négyszázat meghaladó fiókszámmal - a TakarékPont válhat a legkiterjedtebb bankhálózattá Magyarországon.

Pénzcentrum | 2009. május 25. 11:17

Internet vagy bankfiók? Sokan még mindig nem sajnálják a cipőtalp költséget

A bankhasználati szokások megváltozásának egyik fontos elemeként jelentkezik az internetbanki szolgáltatások használatának terjedése. Egy év alatt közel 5%-kal nőtt Magyarországon a "netbankolók" száma és az emelkedés a gazdasági visszaesés ellenére töretlennek látszik. A Scale Research félévente végzett Bankindex kutatása alapján kitűnik, hogy az átlagos szám mögött előre jósolható és meglepő tendenciák egyaránt meghúzódnak: a magasan iskolázottak körében gyorsabban nő, mint a kevésbé iskolázottak között, nagyvárosban és vidéken egyformán gyorsan terjed, míg az egyes bankokat, illetve termékeket illetően nagyon nagy a szórás.

Pénzcentrum | 2008. május 6. 09:00

Gombamód szaporodó bankfiókok az országban!

A hazai pénzintézetek idén is gőzerővel folytatják a terjeszkedést, a bevásárlóközpontokban és a lakóparkok környezetében egyre többször látni az egymás mellett nyíló bankfiókokat. A felügyelet szerint már az elmúlt évben megközelítette az optimális számot a fiókok száma, de a hitelintézetek szerint az új egységek további keresletet generálhatnak.

Pénzcentrum | 2007. június 5. 09:30

Fiókdömping: jól állnak a magyar bankok

Egy nemrégiben elkészült, a hazai pénzintézetpiacról szóló tanulmány szerint egyáltalán nem állunk rosszul a banki szolgáltatások elérhetősége szempontjából, a bankfiókok száma egy millió főre vetítve nem marad el jelentősen az EU15 átlagától.

Pénzcentrum | 2005. november 21. 09:50

Invázióra készülnek a bankok

Javában tart a bankok fiókalapítási hulláma, az idén több mint 60 nyitotta meg kapuit, ám a dinamikus bővülési ütem az elkövetkező 2-3 évben is kitart. További közel 300 fiók megjelenése várható, ez pedig több ezer új munkahelyet jelenthet. Egyre inkább kérdés azonban, meddig éri meg a terjeszkedés, illetve miként hat mindez a banki költségekre. - írja a Világgazdaság