Az év bankja 2007: kire esett a választás?

Pénzcentrum
2007. november 15. 08:02

Kiegyenlített mezőnyben zajlott az idei MasterCard - Az év bankja választás. A szakmai zsűri döntése alapján 2007-ben a CIB Bank nyerte el Az év bankja címet. Az ugyancsak sok szavazatot kapott MKB Bank második lett, megelőzve Magyarország legnagyobb lakossági bankját, az OTP-t. A közönségszavazatok alapján a "legszimpatikusabb" pénzintézet a Raiffeisen Bank.

Zdenek Houser, a MasterCard Europe Magyarországért, Horvátországért és Szlovéniáért felelős üzleti igazgatója a díjátadón kiemelte: "2007-ben a legtöbb nagy lakossági bank csatlakozott a versenyhez, nehéz feladat elé állítva a gazdasági vezetőkből, tudományos szakemberekből és pénzügyi újságírókból álló zsűrit, hiszen a bírálóbizottság tagjainak igen magas minőségű termékeket kellett összehasonlítani, és meghozni a döntést."

A MasterCard - Az év bankja díjat minden évben az a pénzintézet kapja, mely a zsűri döntése szerint a legjobb eredményt érte el a piaci részesedés növelése, a fiókhálózat bővítése, az ügyfélszám gyarapítása valamint a termékfejlesztés terén. A kategóriában legjobbnak bizonyuló CIB Bank a kereskedelmi banki és befektetési szolgáltatások széles skáláját nyújtja országos fiókhálózata már több, mint 100 egységében. A 2007. június 30-i adatok szerint a CIB konszolidált mérlegfőösszegét 13 százalékkal, működési eredményét pedig 21 százalékkal növelte az elmúlt év hasonló időszakához képest. Eközben ügyfeleinek száma 90 ezerrel gyarapodott, elérve a 600 ezer főt.

A szervezők idén is 29 banki vezetőt kértek fel arra, hogy válasszák meg Az év bankárát. A megtisztelő címet 2007-ben Felcsúti Péter, a Raiffeiesen Bank vezérigazgatója kapta.

Az Ernst & Young - Az év leginnovatívabb bankja díjat a gálán a CIB Bank dr. Török László, a CIB Bank vezérigazgatója a "CIB Céges Megoldások"-ért vehette át. A "CIB Céges Megoldások" az egyes iparágakban működő kis- és közepes vállalozások igényeinek megfelelő termékcsomagok összeállítását teszi lehetővé. Az ügyfél maga választhatja ki azokat a bankcsoporti (banki, lízing, faktoring, biztosítási) termékeket, amelyekre szüksége van. Minél több, a CIB Csoport által értékesített terméket vesz igénybe a vállalkozás, annál több kedvezményre válik jogosulttá. Az előre rögzített termékszintű aktivitási feltételek teljesítése esetén a bank negyedévenként írja jóvá a kedvezményt.

A zsűri megítélése szerint az MKB Bank kínálta Az év folyószámla termékét 2007-ben. Az "MKB Kivételes Folyószámla" a bank elsődleges bankkapcsolatot ösztönző húzóterméke, mely egyedülálló a magyarországi hitelintézeti piacon. Egyesíti mindazon tulajdonságokat, amelyeket egy lakossági ügyfél elvárhat bankjától és bankszámlájától: kiemelkedő látra szóló kamatot biztosít, kedvező kondíciókkal rendelkezik, és alapot biztosít ahhoz is, hogy tulajdonosa kedvezményesen jusson lakás- és személyi hitelhez. Mindemellett az ügyfél segítségre számíthat a csoportos beszedési megbízások megadásakor, valamint személyes pénzügyi tanácsadó áll rendelkezésére. A Kivételes Folyószámla tehát komoly érvet jelenthet a bankváltáshoz és a bankválasztáshoz egyaránt.

Az év megtakarítási terméke a K&H Bank "K&H öko alapok" elnevezésű konstrukciója lett. A K&H öko alapok az első társadalmilag felelős alap Magyarországon. A környezetet óvó, a fenntartható fejlődést fontosnak tartó szemléletet hozza a befektetések világába. Az ügyfelek dinamikus növekedésre számító vállalatok befektetőivé válnak, és gondolnak a jövő generáció életére is. Az alap alternatív energiaforrások hasznosításával, a klímaváltozás negatív hatásainak kivédésével foglalkozó cégekbe fektet. Nyíltvégű részvényalapként, illetve tőke- és hozamvédett alapként is kínálja a K&H Bank.

A lakossági hiteltermék kategória, valamint a Gazdasági Rádió - Az év direktbanki szolgáltatása győztese egyaránt az OTP Bank lett.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az év lakossági hiteltermékének választott "Világhitel" 4 devizanemben igényelhető jelzáloghitel, mely lehetővé teszi, hogy az ügyfelek részesedjenek az alacsony kamatot biztosító japán jen előnyeiből. A konstrukció a devizanem-váltást szerződésmódosítás és díj felszámítása nélkül havonta biztosítja. Ehhez a bank díjmentes SMS-t küld az aktuálisan legkedvezőbb, a Világhitelhez kapcsolódó devizanemről. Forintban fix törlesztéssel véd az árfolyamingadozás rövidtávú hatásától, Lakástakarékpénztárral kombinálva állami támogatás kapcsolható hozzá. Lakáscélra és szabad felhasználásra egyaránt igényelhető.

Az év direktbanki szolgáltatásaként első helyre került "OTP Direkt" egy csomagban kínálja az összes e-csatorna használatát, összesen 1,5 millió lakossági, vállalati és önkormányzati ügyfélnek. Magyarországon egyedülállóan JAVA alapú mobil, eBPP, autópálya-matrica vásárlást tesz lehetővé és további mikrofizetési szolgáltatásokat (pl. mobilparkolás, újság előfizetés) biztosít. Mindemellet az OTP Direkt teljeskörű szolgáltatási palettával rendelkezik a megszokott alapfunkciókon túl a széleskörű értékpapír kereskedelem (pl. BÉT megbízások), igénylések (mobil, WAP, bankkártya) valamint a pre-paid kártyafeltöltés területén. Az ügyfeleket több lépcsős azonosítással és Mobil Aláírással védi.

2007-ben a MasterCard - Az év bankja választáson indultak: Budapest Bank Nyrt., CIB Bank Zrt., Citibank Zrt., Erste Bank Hungary Nyrt., FHB Jelzálogbank Nyrt., K&H Bank Nyrt., Magyarországi Volksbank Zrt., MKB Bank Zrt., OTP Bank Nyrt., Raiffeisen Bank Zrt.

Az esemény fővédnöke Veres János pénzügyminiszter volt.

A 2007. november 14-én tartott díjátadó gálát követően minden kategória győztese egy éven át használhatja a MasterCard - Az év Bankja logót és megnevezést.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 25. 19:54
79 éves korában érte őt a halál.
Bankmonitor  |  2024. április 25. 16:14
Egy Revolut számlával remekül kiegészítheted a hazai bankszámlád szolgáltatásait. Cikkünkből megtudh...
Kiszámoló  |  2024. április 25. 11:20
Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből...
MNB Intézet  |  2024. április 25. 11:11
Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni....
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem