8 °C Budapest

Választható portfoliók az Aranykor magánnyugdíjpénztáránál

Pénzcentrum
2007. november 7. 09:43

Az elsők között, 2008. január 1-jén vezeti be az Aranykor magánnyugdíjpénztári ágazata a választható portfoliók rendszerét. A pénztár innovatív szolgáltatásainak részeként az ügyfelek egyedülálló módon akár az interneten keresztül is kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbb portfoliót. A döntésben egy online kockázatvállalási teszt is segíti az érdeklődőket.

Az Aranykor Nyugdíjpénztár a magánnyugdíjpénztári ágaztának tagjai számára már 2008. január 1-jétől elérhetővé teszi a választható portfoliók kínálta lehetőségeket, így a pénztár ügyfelei az elsők között dönthetnek arról, hogy milyen befektetési stratégia alapján fektessék be nyugdíjcélú megtakarításaikat. A vonatkozó törvényi előírásoknak megfelelően a pénztártagok három eltérő kockázatot képviselő portfolió közül választhatnak.

A három portfolió eszközösszetételének meghatározásakor az Aranykor célja az volt, hogy az elsősorban biztonságra törekvő, illetve a kiemelkedő hozamot előtérbe helyező ügyfelek egyaránt megtalálják a számukra legmegfelelőbb befektetési lehetőséget. Ennek érdekében például a növekedési portfolió részvényaránya meghaladja az 50 százalékot, ugyanakkor a kifejezetten mérsékelt kockázatot képviselő klasszikus portfolióban 95 százalékos az állampapírok aránya - mondta el Demeter Zsolt, a pénztár befektetési vezetője. Míg a magas hozam ígéretét hordozó dinamikus portfolió elsősorban pályakezdőknek és a fiatalabb korosztálynak ajánlható, a kifejezetten alacsony kockázatú klasszikus portfolió már elsősorban a nyugdíjba vonulás előtt állóknak, a kiegyensúlyozott pedig a középkorúaknak jelenthet optimális megoldást Demeter Zsolt szerint.

Innovatív szolgáltatásai részeként az Aranykor magánnyugdíjpénztára online portfolióválasztási lehetőséget is kínál ügyfelei számára, így a pénztártagok kényelmesen és gyorsan, már az interneten keresztül is kiválaszthatják, mely portfolióba kerüljenek megtakarításaik. Ezt követően évente kétszer változtatható meg a korábbi döntés, s az erre irányuló igény szintén a pénztár honlapján keresztül is érvényesíthető.

Az ügyfelek számára legoptimálisabb befektetési lehetőséget nyújtó portfolió kiválasztása érdekében az Aranykor Nyugdíjpénztár kidolgozott egy online tesztet, melynek segítségével a tagok meghatározhatják, mely portfolió felel meg leginkább egyéni kockázatvállalási hajlandóságuknak. A tesztet a pénztár honlapján tölthetik ki az érdeklődők.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 23. 19:14
Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója a Siófokon jelenleg is zajló Digital-Media Hung...
Bankmonitor  |  2024. április 23. 16:07
Az MNB ma az alapkamat további csökkentéséről döntött: az irányadó kamatszint 50 bázispontos mérsékl...
Holdblog  |  2024. április 23. 12:12
A nyers kakaóbab felhasználásának és kinálatának aránya már harmadik éve deficites, és a jövő is biz...
Kiszámoló  |  2024. április 21. 14:10
A legfontosabb hír a héten az Izrael elleni, eddigi példanélküli támadás volt Irán területéről, aki...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm