Választható portfoliók az Aranykor magánnyugdíjpénztáránál

Pénzcentrum
2007. november 7. 09:43

Az elsők között, 2008. január 1-jén vezeti be az Aranykor magánnyugdíjpénztári ágazata a választható portfoliók rendszerét. A pénztár innovatív szolgáltatásainak részeként az ügyfelek egyedülálló módon akár az interneten keresztül is kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbb portfoliót. A döntésben egy online kockázatvállalási teszt is segíti az érdeklődőket.

Az Aranykor Nyugdíjpénztár a magánnyugdíjpénztári ágaztának tagjai számára már 2008. január 1-jétől elérhetővé teszi a választható portfoliók kínálta lehetőségeket, így a pénztár ügyfelei az elsők között dönthetnek arról, hogy milyen befektetési stratégia alapján fektessék be nyugdíjcélú megtakarításaikat. A vonatkozó törvényi előírásoknak megfelelően a pénztártagok három eltérő kockázatot képviselő portfolió közül választhatnak.

A három portfolió eszközösszetételének meghatározásakor az Aranykor célja az volt, hogy az elsősorban biztonságra törekvő, illetve a kiemelkedő hozamot előtérbe helyező ügyfelek egyaránt megtalálják a számukra legmegfelelőbb befektetési lehetőséget. Ennek érdekében például a növekedési portfolió részvényaránya meghaladja az 50 százalékot, ugyanakkor a kifejezetten mérsékelt kockázatot képviselő klasszikus portfolióban 95 százalékos az állampapírok aránya - mondta el Demeter Zsolt, a pénztár befektetési vezetője. Míg a magas hozam ígéretét hordozó dinamikus portfolió elsősorban pályakezdőknek és a fiatalabb korosztálynak ajánlható, a kifejezetten alacsony kockázatú klasszikus portfolió már elsősorban a nyugdíjba vonulás előtt állóknak, a kiegyensúlyozott pedig a középkorúaknak jelenthet optimális megoldást Demeter Zsolt szerint.

Innovatív szolgáltatásai részeként az Aranykor magánnyugdíjpénztára online portfolióválasztási lehetőséget is kínál ügyfelei számára, így a pénztártagok kényelmesen és gyorsan, már az interneten keresztül is kiválaszthatják, mely portfolióba kerüljenek megtakarításaik. Ezt követően évente kétszer változtatható meg a korábbi döntés, s az erre irányuló igény szintén a pénztár honlapján keresztül is érvényesíthető.

Az ügyfelek számára legoptimálisabb befektetési lehetőséget nyújtó portfolió kiválasztása érdekében az Aranykor Nyugdíjpénztár kidolgozott egy online tesztet, melynek segítségével a tagok meghatározhatják, mely portfolió felel meg leginkább egyéni kockázatvállalási hajlandóságuknak. A tesztet a pénztár honlapján tölthetik ki az érdeklődők.

PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2022. május 26. 20:12
Ha ész nélkül osztogatod a pénzt a választás előtt és ezer-ezerötszáz milliárd forintos lyukat ütsz...
MEDIA1  |  2022. május 26. 19:19
People Group néven folytatja tevékenységét a jövőben a 1080p Reklám- és médiaügynökség – közölték la...
Bankmonitor  |  2022. május 26. 15:30
2022. első negyedévében korábban sohasem látott mélységbe zuhant a születésszám, így még egy lépésse...
MNB Intézet  |  2022. május 26. 10:43
A közösségi média nemcsak mindennapi privát életünkre van hatással, hanem a gazdaságra is. Talán nem...
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?