15 °C Budapest

Választható portfoliók az Aranykor magánnyugdíjpénztáránál

Pénzcentrum
2007. november 7. 09:43

Az elsők között, 2008. január 1-jén vezeti be az Aranykor magánnyugdíjpénztári ágazata a választható portfoliók rendszerét. A pénztár innovatív szolgáltatásainak részeként az ügyfelek egyedülálló módon akár az interneten keresztül is kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbb portfoliót. A döntésben egy online kockázatvállalási teszt is segíti az érdeklődőket.

Az Aranykor Nyugdíjpénztár a magánnyugdíjpénztári ágaztának tagjai számára már 2008. január 1-jétől elérhetővé teszi a választható portfoliók kínálta lehetőségeket, így a pénztár ügyfelei az elsők között dönthetnek arról, hogy milyen befektetési stratégia alapján fektessék be nyugdíjcélú megtakarításaikat. A vonatkozó törvényi előírásoknak megfelelően a pénztártagok három eltérő kockázatot képviselő portfolió közül választhatnak.

A három portfolió eszközösszetételének meghatározásakor az Aranykor célja az volt, hogy az elsősorban biztonságra törekvő, illetve a kiemelkedő hozamot előtérbe helyező ügyfelek egyaránt megtalálják a számukra legmegfelelőbb befektetési lehetőséget. Ennek érdekében például a növekedési portfolió részvényaránya meghaladja az 50 százalékot, ugyanakkor a kifejezetten mérsékelt kockázatot képviselő klasszikus portfolióban 95 százalékos az állampapírok aránya - mondta el Demeter Zsolt, a pénztár befektetési vezetője. Míg a magas hozam ígéretét hordozó dinamikus portfolió elsősorban pályakezdőknek és a fiatalabb korosztálynak ajánlható, a kifejezetten alacsony kockázatú klasszikus portfolió már elsősorban a nyugdíjba vonulás előtt állóknak, a kiegyensúlyozott pedig a középkorúaknak jelenthet optimális megoldást Demeter Zsolt szerint.

Innovatív szolgáltatásai részeként az Aranykor magánnyugdíjpénztára online portfolióválasztási lehetőséget is kínál ügyfelei számára, így a pénztártagok kényelmesen és gyorsan, már az interneten keresztül is kiválaszthatják, mely portfolióba kerüljenek megtakarításaik. Ezt követően évente kétszer változtatható meg a korábbi döntés, s az erre irányuló igény szintén a pénztár honlapján keresztül is érvényesíthető.

Az ügyfelek számára legoptimálisabb befektetési lehetőséget nyújtó portfolió kiválasztása érdekében az Aranykor Nyugdíjpénztár kidolgozott egy online tesztet, melynek segítségével a tagok meghatározhatják, mely portfolió felel meg leginkább egyéni kockázatvállalási hajlandóságuknak. A tesztet a pénztár honlapján tölthetik ki az érdeklődők.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
EZT OLVASTAD MÁR?