27 °C Budapest

Mit takargatnak a gazdagok? A bankok megmondják...

Pénzcentrum
2007. október 11. 14:00

A dollármilliomosok listájának rohamos bővülésével egy olyan piaci szegmens jön létre, mely kiváló alkalmat teremt a pénzintézetek és azok leányintézményei számára, hogy valóban nyereséges szolgáltatásokat nyújtsanak a társadalom legkevésbé árérzékeny csoportja számára.

A piac azonban itt is telített, így a verseny egyre inkább arra kényszeríti a talpon maradni kívánó privátbankokat, hogy minél egyedibb és szélesebb szolgáltatási palettával álljanak elő. Ezen szolgáltatások egyikét adhatja az egyébként viszonylagosan nagy költséget jelentő pszichológiai kezelés biztosítása.

Az Egyesült Államokban egyébként is jóval elterjedtebb a mindennapi, lelki eredetű problémák ilyen formában való kezelése, feloldása, egy neves pszichológus ezért megkéri figyelme és ideje árát. Az ötödik legnagyobb amerikai vagyonkezelő cég munkatársa a Reuters által rendezett konferencián hangsúlyozta, hogy a tehetős ügyfelekhez megnyeréséhez vezető utak egyike, hogy meg kell értenünk problmáikat.

Bármilyen furcsán is hangzik a legtöbb milliomosnak szüksége van arra, hogy egy pszichológus segítségével dolgozza fel a pénz tömegének terhét, illetve azt a feltámadó lelkiismeret-furdalást, amelyet egy éhező gyermek látványa vagy egy hajléktalan kelt azokban, akiknek nem számítanak a napi gondok.

A pszichológus emellett segíthet annak a kérdésnek a megválaszolásában is, hogy hogyan lehetséges normális, tisztességes embert nevelni azokból a gyerekekből, akiknek soha semmiért nem kellett megküzdeniük, és hogyan lehet célt teremteni számukra az életben.

A személyiség védelmére irányuló szolgáltatásokon kívül a konferencián nyilatkozó szakemberek kiemelték, hogy egyre növekvő igény van a milliomosok idősödő szülei körüli teendők ellátására. Így a szülők vagyonának kezelésére, mindennapi szükségleteik kielégítésére, és esetleges egészségügyi segítségnyújtásra.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Ez lehetővé teszi, hogy a vagyonkezelő és az ügyfél között valóban szinte mindennapos, személyes jellegű kapcsolat alakuljon ki, amely megnöveli majd az árakkal nem befolyásolható társadalmi csoport tagjainak lojalitását a választott intézmény irányába.

A vagyonkezelői és privát banki szolgáltatások szegmense ugyanis pontosan az a piac, ahol az általában használt marketing és egyéb brand építő eszközök sorra kudarcot vallanak, ahol az ügyfelek eléréséhez le kell mondani a jól bevált klisékről és valóban valami egyedit, valami újat kell hozni.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?