22 °C Budapest

Mit takargatnak a gazdagok? A bankok megmondják...

Pénzcentrum
2007. október 11. 14:00

A dollármilliomosok listájának rohamos bővülésével egy olyan piaci szegmens jön létre, mely kiváló alkalmat teremt a pénzintézetek és azok leányintézményei számára, hogy valóban nyereséges szolgáltatásokat nyújtsanak a társadalom legkevésbé árérzékeny csoportja számára.

A piac azonban itt is telített, így a verseny egyre inkább arra kényszeríti a talpon maradni kívánó privátbankokat, hogy minél egyedibb és szélesebb szolgáltatási palettával álljanak elő. Ezen szolgáltatások egyikét adhatja az egyébként viszonylagosan nagy költséget jelentő pszichológiai kezelés biztosítása.

Az Egyesült Államokban egyébként is jóval elterjedtebb a mindennapi, lelki eredetű problémák ilyen formában való kezelése, feloldása, egy neves pszichológus ezért megkéri figyelme és ideje árát. Az ötödik legnagyobb amerikai vagyonkezelő cég munkatársa a Reuters által rendezett konferencián hangsúlyozta, hogy a tehetős ügyfelekhez megnyeréséhez vezető utak egyike, hogy meg kell értenünk problmáikat.

Bármilyen furcsán is hangzik a legtöbb milliomosnak szüksége van arra, hogy egy pszichológus segítségével dolgozza fel a pénz tömegének terhét, illetve azt a feltámadó lelkiismeret-furdalást, amelyet egy éhező gyermek látványa vagy egy hajléktalan kelt azokban, akiknek nem számítanak a napi gondok.

A pszichológus emellett segíthet annak a kérdésnek a megválaszolásában is, hogy hogyan lehetséges normális, tisztességes embert nevelni azokból a gyerekekből, akiknek soha semmiért nem kellett megküzdeniük, és hogyan lehet célt teremteni számukra az életben.

A személyiség védelmére irányuló szolgáltatásokon kívül a konferencián nyilatkozó szakemberek kiemelték, hogy egyre növekvő igény van a milliomosok idősödő szülei körüli teendők ellátására. Így a szülők vagyonának kezelésére, mindennapi szükségleteik kielégítésére, és esetleges egészségügyi segítségnyújtásra.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ez lehetővé teszi, hogy a vagyonkezelő és az ügyfél között valóban szinte mindennapos, személyes jellegű kapcsolat alakuljon ki, amely megnöveli majd az árakkal nem befolyásolható társadalmi csoport tagjainak lojalitását a választott intézmény irányába.

A vagyonkezelői és privát banki szolgáltatások szegmense ugyanis pontosan az a piac, ahol az általában használt marketing és egyéb brand építő eszközök sorra kudarcot vallanak, ahol az ügyfelek eléréséhez le kell mondani a jól bevált klisékről és valóban valami egyedit, valami újat kell hozni.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.10 16:26
A közelmúltban olvashattunk arról, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 05:44