9 °C Budapest

Mit takargatnak a gazdagok? A bankok megmondják...

Pénzcentrum
2007. október 11. 14:00

A dollármilliomosok listájának rohamos bővülésével egy olyan piaci szegmens jön létre, mely kiváló alkalmat teremt a pénzintézetek és azok leányintézményei számára, hogy valóban nyereséges szolgáltatásokat nyújtsanak a társadalom legkevésbé árérzékeny csoportja számára.

A piac azonban itt is telített, így a verseny egyre inkább arra kényszeríti a talpon maradni kívánó privátbankokat, hogy minél egyedibb és szélesebb szolgáltatási palettával álljanak elő. Ezen szolgáltatások egyikét adhatja az egyébként viszonylagosan nagy költséget jelentő pszichológiai kezelés biztosítása.

Az Egyesült Államokban egyébként is jóval elterjedtebb a mindennapi, lelki eredetű problémák ilyen formában való kezelése, feloldása, egy neves pszichológus ezért megkéri figyelme és ideje árát. Az ötödik legnagyobb amerikai vagyonkezelő cég munkatársa a Reuters által rendezett konferencián hangsúlyozta, hogy a tehetős ügyfelekhez megnyeréséhez vezető utak egyike, hogy meg kell értenünk problmáikat.

Bármilyen furcsán is hangzik a legtöbb milliomosnak szüksége van arra, hogy egy pszichológus segítségével dolgozza fel a pénz tömegének terhét, illetve azt a feltámadó lelkiismeret-furdalást, amelyet egy éhező gyermek látványa vagy egy hajléktalan kelt azokban, akiknek nem számítanak a napi gondok.

A pszichológus emellett segíthet annak a kérdésnek a megválaszolásában is, hogy hogyan lehetséges normális, tisztességes embert nevelni azokból a gyerekekből, akiknek soha semmiért nem kellett megküzdeniük, és hogyan lehet célt teremteni számukra az életben.

A személyiség védelmére irányuló szolgáltatásokon kívül a konferencián nyilatkozó szakemberek kiemelték, hogy egyre növekvő igény van a milliomosok idősödő szülei körüli teendők ellátására. Így a szülők vagyonának kezelésére, mindennapi szükségleteik kielégítésére, és esetleges egészségügyi segítségnyújtásra.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ez lehetővé teszi, hogy a vagyonkezelő és az ügyfél között valóban szinte mindennapos, személyes jellegű kapcsolat alakuljon ki, amely megnöveli majd az árakkal nem befolyásolható társadalmi csoport tagjainak lojalitását a választott intézmény irányába.

A vagyonkezelői és privát banki szolgáltatások szegmense ugyanis pontosan az a piac, ahol az általában használt marketing és egyéb brand építő eszközök sorra kudarcot vallanak, ahol az ügyfelek eléréséhez le kell mondani a jól bevált klisékről és valóban valami egyedit, valami újat kell hozni.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 21. vasárnap
Konrád
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem