18 °C Budapest

Kihívás előtt a hedge fundok kiemelt brókerei

Pénzcentrum
2006. augusztus 23. 17:00

A hedge fundok kiemelt brókerei fokozódó nyomással szembesülnek az elmúlt időben, miután a hedge fundok egyre nagyobb hányada követel minden eszköz-kategóriára kiterjedő szolgáltatást tőlük. A legnagyobb szolgáltatók már megtették a legfontosabb lépéseket, de a piac ilyen irányú átrendeződése még mindig nem zárult le. Egyre erősebb a hedge fundok azon elvárása, hogy egy kiemelt szolgáltató

A hedge fundok kiemelt brókerei fokozódó nyomással szembesülnek az elmúlt időben, miután a hedge fundok egyre nagyobb hányada követel minden eszköz-kategóriára kiterjedő szolgáltatást tőlük. A legnagyobb szolgáltatók már megtették a legfontosabb lépéseket, de a piac ilyen irányú átrendeződése még mindig nem zárult le.

Egyre erősebb a hedge fundok azon elvárása, hogy egy kiemelt szolgáltató (prime broker - teljeskörű, magasszintű pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó bróker, a hedge fundok kiemelt partnere) segítségével bonyolíthassák le ügyleteiket bármilyen eszközkategóriában, ezért a minden tőkepiacot egyesítő integrált platformot működtető kereskedők felé fordulnak. Minthogy ezek a szolgáltatók eddig jellemzően egy eszközre, szektorra korlátozták működésüket, az ilyen szolgáltatással megjelenő brókerek jelentősen növelhetik piaci részesedésüket.

Az iparág vezetői már megtették a szükséges lépéseket, a nagy nemzetközi befektetési bankok, mint a Goldman Sachs és a Morgan Stanley már nagyrészt kiépítették a fix hozamú piacokat is felölelő kereskedési platformjaikat. A UBS, a Credit Suisse és a Merrill Lynch várhatóan az elkövetkezendő évekeben jelentős beruházásokkal fejleszti kereskedési rendszerét.

A hedge fundok kiszolgálása hatalmas üzletet jelent a kiemelt brókerek számára, 2005-ben 9 milliárd dollár bevételt eredményezve, Az m.a.partners becslése szerint ez a szám 2010-re elérheti a 15 milliárd dollárt is.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2023. március 31. 11:59
HOLD After Hours. Összetett adásunkban lesznek ötéves hozamok, meg nem ötéves hozamok, nyafogó apuká...
MEDIA1  |  2023. március 31. 11:44
Drónok, építkezés, irodabútorok sorra köti a milliós szerződéseket a Nemzeti Média- és Hírközlési Ha...
Kiszámoló  |  2023. március 31. 11:05
Az Amazon oldalán vásárolni néha lutri, hiszen nem feltétlen tudod, hogy amit venni akarsz, az milye...
KonyhaKontrolling  |  2023. március 31. 07:55
Nemrég megkaptam az éves bónuszom, és azon gondolkoztam, hogy vajon megéri-e valami értelmes kamatoz...
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 31. péntek
Árpád
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?