Kihívás előtt a hedge fundok kiemelt brókerei

Pénzcentrum
2006. augusztus 23. 17:00

A hedge fundok kiemelt brókerei fokozódó nyomással szembesülnek az elmúlt időben, miután a hedge fundok egyre nagyobb hányada követel minden eszköz-kategóriára kiterjedő szolgáltatást tőlük. A legnagyobb szolgáltatók már megtették a legfontosabb lépéseket, de a piac ilyen irányú átrendeződése még mindig nem zárult le. Egyre erősebb a hedge fundok azon elvárása, hogy egy kiemelt szolgáltató

A hedge fundok kiemelt brókerei fokozódó nyomással szembesülnek az elmúlt időben, miután a hedge fundok egyre nagyobb hányada követel minden eszköz-kategóriára kiterjedő szolgáltatást tőlük. A legnagyobb szolgáltatók már megtették a legfontosabb lépéseket, de a piac ilyen irányú átrendeződése még mindig nem zárult le.

Egyre erősebb a hedge fundok azon elvárása, hogy egy kiemelt szolgáltató (prime broker - teljeskörű, magasszintű pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó bróker, a hedge fundok kiemelt partnere) segítségével bonyolíthassák le ügyleteiket bármilyen eszközkategóriában, ezért a minden tőkepiacot egyesítő integrált platformot működtető kereskedők felé fordulnak. Minthogy ezek a szolgáltatók eddig jellemzően egy eszközre, szektorra korlátozták működésüket, az ilyen szolgáltatással megjelenő brókerek jelentősen növelhetik piaci részesedésüket.

Az iparág vezetői már megtették a szükséges lépéseket, a nagy nemzetközi befektetési bankok, mint a Goldman Sachs és a Morgan Stanley már nagyrészt kiépítették a fix hozamú piacokat is felölelő kereskedési platformjaikat. A UBS, a Credit Suisse és a Merrill Lynch várhatóan az elkövetkezendő évekeben jelentős beruházásokkal fejleszti kereskedési rendszerét.

A hedge fundok kiszolgálása hatalmas üzletet jelent a kiemelt brókerek számára, 2005-ben 9 milliárd dollár bevételt eredményezve, Az m.a.partners becslése szerint ez a szám 2010-re elérheti a 15 milliárd dollárt is.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 22. szerda
Móric
38. hét
Szeptember 22.
Európai autómentes nap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?