Kihívás előtt a hedge fundok kiemelt brókerei

Pénzcentrum
2006. augusztus 23. 17:00

A hedge fundok kiemelt brókerei fokozódó nyomással szembesülnek az elmúlt időben, miután a hedge fundok egyre nagyobb hányada követel minden eszköz-kategóriára kiterjedő szolgáltatást tőlük. A legnagyobb szolgáltatók már megtették a legfontosabb lépéseket, de a piac ilyen irányú átrendeződése még mindig nem zárult le. Egyre erősebb a hedge fundok azon elvárása, hogy egy kiemelt szolgáltató

A hedge fundok kiemelt brókerei fokozódó nyomással szembesülnek az elmúlt időben, miután a hedge fundok egyre nagyobb hányada követel minden eszköz-kategóriára kiterjedő szolgáltatást tőlük. A legnagyobb szolgáltatók már megtették a legfontosabb lépéseket, de a piac ilyen irányú átrendeződése még mindig nem zárult le.

Egyre erősebb a hedge fundok azon elvárása, hogy egy kiemelt szolgáltató (prime broker - teljeskörű, magasszintű pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó bróker, a hedge fundok kiemelt partnere) segítségével bonyolíthassák le ügyleteiket bármilyen eszközkategóriában, ezért a minden tőkepiacot egyesítő integrált platformot működtető kereskedők felé fordulnak. Minthogy ezek a szolgáltatók eddig jellemzően egy eszközre, szektorra korlátozták működésüket, az ilyen szolgáltatással megjelenő brókerek jelentősen növelhetik piaci részesedésüket.

Az iparág vezetői már megtették a szükséges lépéseket, a nagy nemzetközi befektetési bankok, mint a Goldman Sachs és a Morgan Stanley már nagyrészt kiépítették a fix hozamú piacokat is felölelő kereskedési platformjaikat. A UBS, a Credit Suisse és a Merrill Lynch várhatóan az elkövetkezendő évekeben jelentős beruházásokkal fejleszti kereskedési rendszerét.

A hedge fundok kiszolgálása hatalmas üzletet jelent a kiemelt brókerek számára, 2005-ben 9 milliárd dollár bevételt eredményezve, Az m.a.partners becslése szerint ez a szám 2010-re elérheti a 15 milliárd dollárt is.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16