8 °C Budapest

Profi segítség a devizázáshoz - Mire lehet számítani?

Pénzcentrum
2006. november 23. 10:53

Az amerikai jegybankot (FED) továbbra is az amerikai gazdaság inflációs kockázatai foglalkoztatják. Az árdrágulás üteme jelenleg a FED célsávja felett van. Az infláció az Amerikai Egyesült Államokban 11 éves csúcsot döntött, a FED inflációs célsávja 1,0-2,0%.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az amerikai jegybankárok szerint, továbbra se fenyegeti recesszió a világ legnagyobb gazdaságát. A lehűlés jeleit azonban a bizalmi indexek és az ingatlanpiaci adatok is alátámasztják. A FED 2004. június óta 17 alkalommal emelt az alapkamaton, a legutóbbi három ülésen azonban változatlanul hagyta az irányadó rátát. A korábbi kamatemelések még nem fejtették ki teljesen hatásukat (késleltetett hatás 3-18 hónap!).

 

2007 első felében a FED visszatérhet a kamatcsökkentésekhez! A csökkenő kamatkülönbség tükrében középtávon az euró a dollárral szemben erősödni fog! A következő kamatdöntő üléseken kiváró állásponton lehet a FED. Az amerikai gazdaság legnagyobb kihívása a folyó fizetési mérleg hiány, valamint a külkereskedelmi hiány; a kereskedelmi egyenleg lehet a kulcs a dollár gyengüléséhez.

 

A dollár az euróval szemben jelenleg 1,28 körül mozog, hosszú távon a dollárt az euróval 1,30 felett látjuk! Az inflációs várakozások csökkennek! Következő FED kamatdöntés december 12-én!

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 1. szerda
Elza
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 1. 11:26