2 °C Budapest

Továbbra sem jó befektetés a forint és a magyar államkötvény

Pénzcentrum
2006. augusztus 24. 08:39

Továbbra sem jó befektetés a forint és a magyar államkötvény - derül ki s svéd SEB Bank reggeli kommentjéből. A bank elemzői szerint ha a FED folytatja a kamatemelési sorozatot akkor az, ha az amerikai gazdaság lassulása miatt abbahagyja akkor az lehet negatív hatással a feltörekvő piaci instrumentumokra. A feltörekvő piacok közül a SEB külön kiemeli Magyarországot. Véleményük szerint a

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Továbbra sem jó befektetés a forint és a magyar államkötvény - derül ki s svéd SEB Bank reggeli kommentjéből. A bank elemzői szerint ha a FED folytatja a kamatemelési sorozatot akkor az, ha az amerikai gazdaság lassulása miatt abbahagyja akkor az lehet negatív hatással a feltörekvő piaci instrumentumokra.

A feltörekvő piacok közül a SEB külön kiemeli Magyarországot. Véleményük szerint a forint továbbra is gyengülő trendben van. Az euró konvergencia csúszása, a közös pénz bevezetésének egyre távolabbra kerülése elbizonytalanítólag hat. Jövő hétfőn ismerhetjük meg az MNB legfrissebb inflációs prognózisát, ami szintén a korábbiaknál negatívabb lehet.

A forint tegnap 275 körül ingadozott az euróval szemben, a SEB szerint ez inkább a forinteladáshoz kedvező szint, ugyanis a kereszt hamarosan ismét 279-280 körül lehet. A kötvénypiacon a hozamemelkedés folytatódhat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?