0 °C Budapest

Első fecskék a Pioneertől

Pénzcentrum
2006. augusztus 14. 17:12

Három Pioneer Alap forgalmazását kezdi meg a HVB Bank. Az új befektetési termékek úgynevezett "európai befektetési alapok", az összes EU tagországra kiterjedő forgalmazási engedéllyel, "UCITS útlevéllel" rendelkeznek, és a legtöbb európai országban forgalmazzák őket. Az alapok a következőek: Pioneer Funds - European Small Companies, A három alap közös jellemzője, hogy hozamuk mentesül a

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Három Pioneer Alap forgalmazását kezdi meg a HVB Bank. Az új befektetési termékek úgynevezett "európai befektetési alapok", az összes EU tagországra kiterjedő forgalmazási engedéllyel, "UCITS útlevéllel" rendelkeznek, és a legtöbb európai országban forgalmazzák őket. Az alapok a következőek: Pioneer Funds - European Small Companies,

A három alap közös jellemzője, hogy hozamuk mentesül a kamatadó terhei alól, amennyiben a jegyzés az új adó hatályba lépése, 2006. szeptember 1-je előtt megtörténik. Mivel az alapok nyíltvégűek, a befektetés bármikor visszaváltható, de akár évekig is megtartható, így a hozamot még évek múlva sem terheli a kamatadó. A nemzetközi alapok devizaalapon működnek.

A Pioneer Funds - European Small Companies több európai "kisvállalat" részvényeit tartalmazza. "Kisvállalat" alatt a legnagyobbakhoz képest viszonylag kis tőzsdei kapitalizációval rendelkező vállalatokat értjük. A U.S. Pioneer Fund esetében az alapkezelő alulárazott részvényeket választ ki szinte az összes ágazatból. A Pioneer Funds - Strategic Income, amely főleg a legkiválóbb minősítésű, jellemzően az USA-ban kibocsátott, kötvény típusú értékpapírokba fektet. A Pioneer Strategic Income egy "többszektoros" kötvény alap, amely sokféle kötvény típusba fektetheti tőkéjét (USA magas hozamú kötvények, USA államkötvények, befektetési minősítésű vállalati és nemzetközi kötvények, feltörekvő és egyéb országok magas hozamú kötvényei).

A Pioneer Investments globális vagyonkezelő csoport, mely 2006 június 30-i adatok szerint 170 milliárd euró értékű vagyont kezel. A fent említett Pioneer Befektetési Alapokat a luxemburgi törvények alapján bocsátotta ki a Pioneer Funds. A mostani három alapot hamarosan újabb 44 követi.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 9. csütörtök
Natália
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 8. 20:39