Alapoznak az Alapok

Pénzcentrum
2006. augusztus 10. 10:30

Virágzásnak indultak az alapok alapja" konstrukciók, a hazai alapkezelők közül egyre többen kínálnak portfóliómegoldásokat, illetve merészkednek el egzotikusabb piacokra (nyersanyag, Ázsia), ráadásul ezen alaptípus augusztus végéig a kamatadó elkerüléséhez is optimális befektetésnek ígérkezik.

Virágzásnak indultak az alapok alapja" konstrukciók, a hazai alapkezelők közül egyre többen kínálnak portfóliómegoldásokat, illetve merészkednek el egzotikusabb piacokra (nyersanyag, Ázsia), ráadásul ezen alaptípus augusztus végéig a kamatadó elkerüléséhez is optimális befektetésnek ígérkezik -írja a Világgazdaság.

Amennyiben ezekből az alapokból vásárol a magánszemély, akkor egy szakértő befektetéskezelési szolgáltatást kap kézhez, amelynek segítségével befektetéseit nem kell időről időre a piaci változásokhoz igazodva átrendeznie, így - 2006. augusztus 31-ig történő megvásárlásuk esetén, hosszú távon megőrizheti a kamatadó mentességet.

Az alapok alapja konstrukció mellett tehát a diverzifikáció szól, hiszen az alapkezelők olyan alapokba invesztálnak, amelyek amúgy is több értékpapírba fektettek be. A nemzetközi részvényalapok zöme alapok alapja konstrukciójú, s az ingatlanalapoknál is igen népszerű ez a forma - míg 2004 végén még csak az ingatlanalapok vagyonának 9 százaléka volt ilyen alaptípusban, addig 2006. június végére 26 százalékra nőtt -, ám arra is van példa, hogy az alapkezelő a saját alapjaiból válogatja össze a portfóliót .

Új tendenciának tekinthető viszont, hogy egyre több olyan alapok alapja konstrukció születik, amely önmagában már egy-egy optimalizált befektetési portfóliónak tekinthető. Az alapok alapja palettát színesítik a nyáron megjelent, egzotikusnak tekinthető konstrukciók is.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 19. vasárnap
Vilhelmina
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 18. 19:20