8 °C Budapest

Hol érdemes a VB-re fogadni?

Pénzcentrum
2006. június 7. 08:30

Soha nem próbáltad még a sportfogadást a foci-vb azonban még téged sem hagy hidegen? Esetleg korábban megrekedtél a Tippmixnél, de rájöttél, hogy nem szeretnél csak azért több meccsre fogadni, hogy köztük lehessen az eredetileg kiválasztott esemény is? Szeretnéd a legmagasabb szorzók mellett átélni az izgalmakat és jól jönne egy kis "ingyen pénz" is a játékhoz? Akkor neked készítettük el az alábbi összeállítást, mely összefoglalja a hazai piacon megjelent online fogadóirodák ajánlatainak lényeges paramétereit!

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.Ha még nem próbáltad az online fogadást, elégedetten lapozgathatod a piacon lévő cégek honlapjait, az új játékosok ugyanis mindenkinek sokat érnek, ezért kivétel nélkül bónusszal csábítanak, korántsem mindegy azonban, mennyibe kerül végül ez a csali...

 Elsőként mindenképp érdemes megnézni, melyik fogadóiroda mennyire tűnik gálánsnak: ebből a szempontból a Betandwin látszik a legjobbnak, ott ugyanis akár 7,500 Ft bónuszt is bezsebelhetünk, míg másutt 5,000 Ft körüli "ajándékkal" számolhatunk. (Általában igaz, hogy a befizetett összegünket duplázzák meg egy bizonyos határig, az összefoglaló táblázatban ez a maximálisan elérhető bónusz összeg szerepel.)

A sorból kilóg a piacra elsőként belépő Sportingbet, mely 6,000 Ft-tal igyekszik elcsábítani az újoncokat, ehhez mindössze 3,000 Ft értékben kell sportfogadást tennünk. Mivel itt bankkártyával sajnos nem lehet Ft számlára befizetni, válasszuk az átutalást! A minimálisan befizethető összeg 2,500 Ft, így a bónusz megszerzéséhez legalább 2 fogadást kell kötnünk, ha csak ennyit teszünk be.

Első látásra érdekes lehet még az Expekt esete is, itt azonban csak arról van szó, hogy kártyával egyszerűen nem fizethetünk be 10,000 Ft-nál kevesebbet, a maximális bónusz azonban 5,000 Ft, amennyiben legalább ennyit befizettünk...

Mielőtt lecsapnánk a lehetőségekre nem árt tisztában lenni a befizetéshez kötődő jutalékokkal sem, melyek 2-2.5%-ot tesznek ki. (A Sportingbetnél csak átutalással fizethetünk, így a cég nem, bankunk viszont számít fel ezért némi díjat, bár ez nem túl magas, mivel belföldi számláról van szó...)

A kifizetés általában díjmentes, bár néhol ez függ az összegtől is, ahogy a táblázatból is látszik... Emellett nem árt tudni, hogy valahol létezik kártyás kifizetésnél meghatározott minimum összeg, mely a Betandwin esetében (kis összeggel játszóknak) elég magas: 7,200 Ft.

Mielőtt azonban beleélnénk magunkat a gyors meggazdagodás reményébe, vessünk egy pillantást a táblázat alsó sorára is! Minimum a bónusz 3-szorosával kell sikeresen fogadnunk, hogy levehessük az ajándék pénzt. (A Sportingbet kivételével mindenhol megkapjuk a bónuszt rögtön a befizetést követően és már fogadhatunk is vele, a Sportingbet azonban csak a legalább 3,000 Ft-os fogadást követően teszi elérhetővé az összeget.)

Amennyiben az a célunk, hogy csak az ingyen pénzből játsszunk, akkor tudnunk kell, hogy az eredetileg befizetett összeget legalább egyszer kockára kell tennünk, mielőtt levehetjük.

Minőség tekintetében elmondható, hogy alapvetően majdnem ugyanazt tudják a cégek, ki kell azonban emelni a Betandwin esetében a rendkívül igényes és gazdag élő fogadás (Live Betting) kínálatot, míg az újonnan betörő Unibetnél a Cash-In opciót, melyre érdemes bővebben is kitérni!

A Cash-In gyakorlatilag a másodpiacot hivatott helyettesíteni, amit a következő példákkal lehetne illusztrálni a könnyebb megértés kedvéért:

Tegyük fel, hogy a Barcelona-Valencia meccsen 2.1-es odds mellett a Barca-ra fogadtál 10 ezer Ft-tal és a félidőt 2:1-es Barcelona vezetéssel zárják a csapatok, ezt követően azonban egyre jobban kezd játszani a Valencia és úgy gondolod, könnyen egyenlíthetnek, esetleg nyerhetnek is. Ekkor a Cash-In-t választva gyakorlatilag eladhatod a fogadásodat mintegy 18,000 Ft körüli összegért. (Ekkor nem vállalod a kockázatot végig a meccs során, ezért nem kapod meg a teljes hozamot, viszont a fogadás lezárásakor nyerésre állsz, ezért pluszban jössz ki.)

Ha ugyanez a meccs balul sül el a fogadásod szempontjából és úgy gondolod, hogy a meccs végéig sem fordul nyerőre a vállalkozásod, viszont nem akarod elveszíteni a teljes feltett összeget, akkor vesztes pozícióban is visszaválthatod (eladhatod) a fogadást, persze csak diszkonttal, tehát kevesebbet kapsz érte, mint amennyit befektettél, de legalább nem bukod el a teljes összeget.

A másodpiac hasonlatossá teheti a sportfogadást a részvénybefektetéshez, az első eset tulajdonképpen a profitrealizálást, a második pedig a stop-losst jelenti.

A feltételek áttanulmányozása mellett nem árt tisztában lenni a jogszabályi és adózási háttérrel, mellyel alábbi cikkünkben foglalkoztunk:


 

Egy extrém élmény extra profitért - Elég bátor vagy hozzá?

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 1. szerda
Elza
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?