2020. szeptember 27. vasárnap Adalbert
HR Centrum

Tömegeket keresnek országszerte: havi 1 milló is összejöhet, diploma sem kell


A koronavírus járvány alapjaiban változtatta meg a hétköznapokat, nagyon sok vállalkozás és a dolgozói kerültek nehéz helyzetbe, miközben más profilú cégek munkája jelentősen megszaporodott. A házhoz szállítással foglalkozó cégek például alig győzik a munkát. Nem meglepő, hogy rengetegen vannak azok közül, akik korábbi állásuk elveszítése után most futárként szeretnének elhelyezkedni. Utánajártunk, milyen esélyeik vannak, mire számíthatnak most a piacon és mennyi pénzt kereshetnek futárként.


A koronavírus-járvány miatt magyar cégek tízezrei dőlhetnek be heteken belül, százezrek állása került veszélybe. A gazdasági hatások elsősorban abból fakadnak, hogy a turizmus, a vendéglátás, a rendezvényszervezés vagy a közlekedési szolgáltatások iránti érdeklődés az emberek óvatossága miatt megcsappant. Sok étterem, cukrászda, pékség épp ezért gyorsan reagált a helyzetre és átálltak a házhoz szállításra. Ezzel együtt az étel házhozszállítással foglalkozó cégek forgalma is megnőtt.

"A vállalatot az elmúlt 3 hétben már közel 900 étterem kereste fel csatlakozási szándékával, ezt megelőzően is már összesen csaknem 2000 éttermi partnere volt a NetPincérnek. Az éttermek jelentős része továbbra is budapesti vagy Budapest környéki, azonban a vidéki nagyvárosok élénkülése is egyre intenzívebb" - közölte a Pénzcentrum megkeresésére a NetPincér, hozzátéve, az éttermi paletta folyamatosan bővül, a héten csatlakozott például a Burger King is, országszerte 41 éttermével.

Új kezdeményezésünk keretében ingyenes házhoz szállítással támogatjuk a bajba jutott éttermeket áprilisban: országszerte 27 településen több száz étterem kínálatából díjmentes a NetPincér GO házhoz szállítás a hónap végéig, ezzel is segítve a hazai kávézók és éttermek életben maradását

- írta a cég, amely elárulta, az elmúlt hónapban eddig több, mint 200 új futárpartnerrel kezdtek el együtt dolgozni és az éttermi partnereik körének bővülése mellett folyamatosan bővítik a futárpartnereik körét is.

Vagyis folyamatosan keresnek futárokat, Budapesten és vidéken is.

Sokan vannak, akik az állásuk elvesztése után futárként szeretnének elhelyezkedni. A NetPincér is tapasztalja ezt, hatalmas az érdeklődés a munka iránt, az elmúlt egy hét alatt több, mint 700-an nézték meg a csatlakozást segítő bemutatkozó prezentációikat és töltöttek ki tesztet online a csatlakozáshoz.

A másik nagy ételszállítással foglalkozó a cég, a Wolt is azt mondta lapunknak, jelenleg a növekedésnek köszönhetően keresnek új futár partnereket, a felvétel folyamatos, de a mértéke a felhasználói igények változásától függ. A Pénzcentrum a közösségi médián, egy zárt futár-csoportban arról hallott, hogy jelenleg létszám stop van a Woltnál, ezt a cég határozottan cáfolta.

"Most sem mindenkit veszünk fel, csak azt, aki átmegy a teszten és alkalmasnak találjuk a munkára, hiszen túljelentkezés van, ezért várólista kialakulhat, de létszámstop nincs" - írták.

"Az érdeklődés óriási, sokkal nagyobb számban jelentkeznek olyanok, akik eddig nem ebben a szakmában dolgoztak, mint a korábbiakban. Leginkább az eddig a vendéglátásban, turizmusban dolgozók jönnének, akik elveszítették a munkájukat, de nagyon sok a taxis is" - írta a Pénzcentrumnak a cég.

Mennyi az annyi?

Kiemelt kereseti lehetőséget jelent NetPincér GO szerződött futárpartnernek lenni, a futárpartnerek összetett, de átlátható fizetési konstrukcióban dolgoznak, a megkeresett összeg arányos a teljesítményükkel.

Mivel futárpartnereink nagy része részmunkaidőben dolgozik, azt érdemes figyelembe venni a bérezés kapcsán, hogy milyen órabérben tudnak dolgozni. Az átlag órabér márciusban 2175 forint volt, de van olyan futárpartnerünk is, akinek az órabére az előző hónapban megközelítette a 3000 forintot teljesítményének köszönhetően. Ha havi szinten nézzük, akkor volt több olyan futárpartner is az elmúlt hónapban, aki megkereste a több mint 600 000 forintot

 - mondta a a NetPincér a fizetésekkel kapcsolatban, hozzátéve, hogy a fenti összegek bónusz és jatt nélkül értendőek. Elmondták, a jattról csak becsléseik vannak, bónuszt pedig főleg az ún. futár kapitányok kapnak: több futárnak van egy kapitánya, akihez fordulhatnak az ügyes-bajos dolgaikkal, problémáikkal, kérdéseikkel, aki segít nekik és tolmácsolja a cégvezetés felé ezeket.

A Woltnál a futár partnerek bérezése szintén teljesítményarányos, akkor tudnak jól keresni, ha jó időben dolgoznak, amikor magas a kereslet (vagyis leginkább ebéd- és vacsoraidőben). A fizetés tulajdonképpen a címpénzből (vagyis hogy ki mennyi címet teljesített), távolságdíjból és egyéb bónuszokból tevődik össze. A cég megkeresésünkre közölte, arra is van lehetőség, hogy valaki fix munkaórákat vállaljon, ez esetben teljesítménytől függetlenül fix bér is jár. A cég elárulta,

a legjobb futáruk márciusban egy budapesti motoros futár volt, aki 1 millió forint felett keresett a hónapban.

"Ez kiemelkedő, de nem egyedi eset, hiszen itt tényleg mindenki annyit dolgozik, amennyit szeretne és bír, munka pedig van bőven, a kifizetések pedig két hetes időszakokban történnek" - jegyezték meg.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor kalkulátorunk szerint 60 hónapos futamidőre jelenleg az UniCredit Bank nyújtja a legjobb ajánlatot, náluk 42 099 forintos törlesztővel számolhatsz; míg az MKB Banknál 43 358 forintos törlesztőt ígér a 10,95%-os THM. Érdemes még megemlíteni a Cetelem, a K&H Bank, illetve a Raiffeisen Bank ajánlatát is, náluk a teljes futamidőre tekintve 11,28% és12,84% közötti THM-mel kalkulálhatsz. Ha kíváncsi vagy arra is, mennyit kell visszafizetni összesen a hazai bankoknak, ha 2 millió forintot veszel fel 60 hónapos futamidőre, akkor a kondíciókért és egyéb kedvezményekért kersd fel a Pénzcecntrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 2 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Már repkednek a 100 ezres bírságok: könnyen megüthetik a bokájukat a háztulajok
Magyaroszágon évente több ezer köbméternyi illeglis hulladékot rak le a lakosság, melynek elszállítása komoly gondot okoz a hatóságoknak. Kevesen tudják, de akár 100 ezer forintos bírsággal is sújthatja őket a hatóság.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
vezetoi-coaching
2020. 09. 26. 09:16
A motiváció vs demotiváció dialektikája... (avagy a húzd meg - ereszd meg művészete...:-)))

Meg is lepett, meg nem is a demotiválásról írt rövid szösszenet iránt támadt érdeklődés...

legacykft
2020. 09. 25. 09:00
Hányszor csináljátok még, ami nem működik?

Nem sikerült? Meg kell próbálni újra! Logikusnak tűnik, mégsem mindegy, hogy hogyan csináljátok:...

perfekt
2020. 09. 23. 07:46
Fontos változás a tárgyi illetékmentesség szabályaiban

Ajándékozással, illetve örökléssel történt vagyonszerzés esetén az illetékekről szóló 1990....

coachco
2020. 09. 22. 20:36
Szakmai vita? Arra nincs idő. Csapjunk össze, küzdjünk meg egymással!

  Még mindig bízom a világbékében, bár mostanában egyre nehezebb. Azt látom, hogy a srácok...

hrdoktor
2020. 09. 21. 04:59
A túl sok munka egészségügyi kockázatai

Ha túl sokat dolgozunk, testi és mentális egészségünk bánhatja. A rengeteg munka okozta túlhajszoltság...

hrbonbon
2020. 09. 17. 12:01
A vezetők felelőssége - a tervezés fontossága

Mégis megérkezett, amit szerettünk volna elkerülni! Még bőven benne voltunk az első hullámban...

ajovomunkahelye
2020. 09. 15. 08:35
A járvány meghozta a változást: a digitalizáció áll a középpontban

A járványhelyzet nemcsak a mindennapi életünket, de a munka világát is véglegesen megváltoztatta....

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

09.24-09.30
Országos

Lidl

09.24-09.30
Országos

Auchan

09.24-09.30
Országos

Interspar

09.24-09.30
Országos

Spar

09.24-09.30
Országos

Tesco

09.24-09.30
Országos


Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó