2020. november 29. vasárnap Taksony
HR Centrum

Szigorítások: mi lesz az érettségizőkkel, kirakják a kollégistákat?


Több ezer kollégista sorsa kérdéses, a középiskolások pedig elsősorban az érettségijük miatt aggódnak. Legalábbis ez derül ki a Pénzcentrum által megkérdezett szervezetek gyors értékeléséből a ma bejelentett szigorításokról. Mindenki a részletes szabályokat várja.

Nyolcadik osztály fölött és a felsőoktatásban ismét átállnak távoktatásra, ám a a 14 éven aluliak még járhatnak iskolába, óvodába, bölcsődébe - jelentette be ma délelőtt közösségi oldalára feltöltött videójában Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő azt is közölte ezzel kapcsolatosan, hogy az intézkedés a kollégiumok bezárásával is jár. Lapunk hallgatói és középiskolás szervezeteket kért meg, hogy gyorsértékelést adjanak a várható következményekről.

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának sajtófőnöke azt mondta lapunknak, egyelőre várják a szabályok részleteit, utána tudják majd értékelni. “A kollégiumi bezárással kapcsolatban tavasszal többen kérvényezték, hogy maradhassanak, mert indokolt volt náluk és ők maradhattak is. Bízunk benne, hogy a részletekben lesznek majd jócskán puhítások ahhoz képest, amit elsőre elképzelnénk" - nyilatkozta lapunknak Budai Marcell. Felidézte:

A nemrég közel húszezer hallgató által kitöltött felmérésük szerint a többség támogatta a távoktatásra való átállást, méghozzá elsősorban a szeretteiket, barátaikat biztonságban tudják.

A kérdőívre hatezer kollégista válaszolt, valamivel kevesebb, mint a felük szeretne maradni a diákszállón. Ugyanakkor Budai szerint itt az ő helyzetükre tekintettel kell lenni, nem elég, ha a demokratikus többség eldönti, mi legyen a kollégiumokkal.

A középiskolás diákok közül kifejezetten aggódnak az idén érettségizők, akik félnek, hogy a távoktatás rossz hatással lesz a vizsgájukra. Emellett sokan, akik diákmunkát végeznek, most az elsők közt veszíthetik el ezt a lehetőséget, ami a kollégiumokból kiköltözni kényszerülőknek megnehezíti, hogy albérletben lakjanak addig - sorolja kérdésünkre a felmerülő problémákat az ADOM Diákmozgalom szóvivője.

“Amit nem teljesen értek, hogy mi a különbség egy kilencedikes és egy nyolcadikos 14 éves között"

- utal Máté Bíborka az iskolazárnál meghúzott határra. Szerinte a felső tagozattól kellett volna elrendelni a távoktatást. Hozzátette, hogy a távoktatás módszerei máig nem egységesek, például egyes tanárok Zoom-on, mások Teams-en, megint mások pedig Google Classroom-on tartanak órát. A diákok egy részének szerinte az is nehézséget okoz, hogy a zajosabb otthoni környezetben nehezebben tudnak odafigyelni az órákon.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Fontos változás a sárga csekkeknél: hamarosan véget érhet egy korszak Magyarországon?
Aki ragaszkodik a csekkes megoldáshoz, az is sokszor már telefonon fizeti be.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

AKI VÁLASZOL...
HRBLOGGER
vezetoi-coaching
2020. 11. 28. 12:45
Siker és kudarc energetikai alapon... kvalitatív hipotézis...

Hipotézis, magyarázó elmélet, nem kell elfogadni, inkább gondolati keret, de helyesen használva...

coachco
2020. 11. 27. 16:39
Nézzünk ki a köd mögül!

Napok óta ül rajtunk a köd. És most nem csak képletesen. "Őszi reggel járok a szabadban,De hiába...

legacykft
2020. 11. 27. 08:52
Teremts kapcsolatot kíváncsisággal!

Az emberek közötti kapcsolatteremtés legkézenfekvőbb és legközvetlenebb módja a beszélgetés....

perfekt
2020. 11. 25. 06:50
Hogyan változott a könyvvizsgálatról szóló törvény?

Az Országgyűlés 2020. november 17-én elfogadta az őszi adócsomagot, mely tartalmazza a Magyar Könyvvizsgálói...

hrdoktor
2020. 11. 23. 04:59
Veszélyes betegséget is jelezhet a horkolás

Sokan gondolják úgy, hogy a horkolás ártalmatlan, inkább zavaró jelenség. Ez azonban nem igaz...

hrbonbon
2020. 11. 09. 18:58
365 üzleti történet közül az egyik a miénk

A napokban jelent meg a 365 üzleti történet című kiadvány, melyben Simonyi Judit ügyvezetőnk...

ajovomunkahelye
2020. 09. 15. 08:35
A járvány meghozta a változást: a digitalizáció áll a középpontban

A járványhelyzet nemcsak a mindennapi életünket, de a munka világát is véglegesen megváltoztatta....

NÉPSZERŰ
FRISS