1 °C Budapest
Father working in home office with  young daughter on shoulders

Ennyit a távmunkáról: ezek a dolgozók ősztől biztosan visszatérnek az irodába

2022. augusztus 19. 19:06

A koronavírus-járvány az egyik legnagyobb változást a munkahelyeken hozta, még pedig a távmunka széles körű elterjedésével. Idén tavasszal szinte az összes járványügyi korlátozást feloldotta a kormány, így elhárultak az akadályok az irodai visszatérés elől. Bár még továbbra is rengetesen dolgoznak otthonról, mégis sok munkaadó szeretné, hogy visszatérjen az élet a régi kerékvágásba, a dolgozók pedig az irodába. Mennyi esélye van, hogy hosszú távon is bevett gyakorlat marad home office? Számolhatunk-e tömeges irodai visszatérésre szeptembertől?

Sokak számára vált megszokottá az utóbbi két és fél évben, hogy tartósan otthonról dolgoznak. A koronavírus-járvány idén erősen csillapodott, már a Covid miatti veszélyhelyzetet is visszavonta a kormány, így papíron semmi akadálya annak, hogy mindenki újra naponta bejárjon a munkahelyére. Ugyan munkaadók nagy része ezt szeretné elérni, azonban a munkavállalók jó része nem tervez visszatérni a járvány előtti mindennapokhoz. Az utóbbi egy év során ráadásul a munkavállalók voltak előnyben, hiszen a munkaerőhiány miatt komoly verseny alakult ki a cégek között a legjobb jelentkezőkért. Most viszont könnyen lehet, hogy fordul a kocka, ennek az okait szedtük össze a CNN cikke alapján.

Van, amit nem lehet otthonról

A pandémia alatt sok munkahelyen elkerülhetetlen volt, hogy teljes mértékig digitális működésre álljanak át, azonban a 100%-ig virtuális munkavégzés egyszerűen nem ugyanaz, mint a hagyományos, fizikai jelenlét.

Olyan fontos üzleti mutatók csökkenhetnek a teljes távmunka hatására, mint a teljesítmény, a produktivitás vagy a növekedés, ezek pedig kulcsfontosságú szempontok egy globális gazdasági válság küszöbén.

Home office mellett egyszerűen nem lehet úgy személyes kapcsolatokat építeni, ahogy azt a cégvezetők elvárnák a sikeres munkahelyi együttműködéshez, a kreatív munkához és az általános jó légkörhöz. Nem helyettesíthető a közvetlen kommunikáció és a gyors reagálás, problémamegoldás, amit a munkahelyi jelenlétnél egyébként természetesen veszünk, mindez pedig elengedhetetlen a komplex és innovatív munkavégzéshez.

Pontosan az előbb említett problémamegoldás és ötletelés nélkül képtelenek lesznek a cégek megfelelően reagálni a piaci változásokra, a gazdasági kihívásokra és az új ötletekre. Az ilyen meetingeket sokkal praktikusabb személyesen lebonyolítani, ilyenkor könnyebb egymásra reagálva ötletelni, közösen megtervezni egy projektet a tárgyalóasztal mellett, mint Teams-en vagy Zoomon. Ezzel szemben távmunkában könnyebben elterelődik az ember figyelme, otthon hamarabb esik ki az ember a beszélgetés folyamából. Azonban nem csak az ad pluszértéket a személyes megbeszéléseknek, milyen munka zajlik ott.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Eltűnhet a távmunka teljesen?

A munkaadók és a munkavállalók is nehéz döntés előtt állnak a következő hetekben. Nyilván a munkáltatók kötelességüknek érzik, hogy empatikusak legyenek az alkalmazottaik igényeivel kapcsolatban, valamint szem előtt tartsák az ott dolgozók egészségét és biztonságát, mikor átgondolják, milyen szabályokat kell betartani a fertőzésvezsély minimalizálásához. A valóságban viszont lesznek olyan munkavállalók, akik továbbra is teljesen otthonról szeretnének dolgozni, ami egy adott cég érdekeivel ütközhet. Ugyanúgy, ahogy a munkavállalók olyan helyet keresnek, mely legjobban megfelel az igényeiknek, úgy a cégek is igyekeznek azokat az emebreket megtalálni, akik a legjobban illeszkednek a kultúrájukhoz. Ha ez azt jelenti, hogy el kell engedni azokat, akik nem hajlandóak visszatérni az irodai munkavégzéshez, akkor annak szomorú vége lehet. A panaszkodó, elégedetlen kollégák, akik nem értenek egyet a vállalati döntésekkel könnyen megmérgezhetik a munkahelyi légkört.

Kétségtelenül lesznek olyanok, akik nem értenek együtt valamilyen munkahelyi döntéssel, de a vezetők feladata, hogy olyan együttműködést építsenek ki az alkalmazottaikkal, hogy továbbra is működni és nőni tudjon egy cég. Szintén az ő kötelességük olyan megoldást találni, mely nem csak a tulajdosoknak, hanem a munkavállalóik számára is megfelel: egyszerre kell nyereséget produkálniuk, és biztos munkahelyet nyújtaniuk. A járvány alatt elsajátított rugalmasságnak mindkét fél felé jelen kell lennie: a munkavállalóknak továbbra is alkalmazkodniuk kell valamennyire, különösen, ha a munkahelyük reptációja forog kockán.

Ugyan a hibrid munkavégzés nem fog eltűnni, de az a helyzet meg fog szűnni, hogy a munkavállalók kijelenthetik, hogy aznap nem mennek be az irodába.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.03.12 11:42
Az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásainál előfordul, hogy a kérelmező több ellátást kap a jog sze...
hrdoktor  |  2024.03.11 09:47
A súlyos testi-szellemi kimerültség érzése a CFS tünete is lehet! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.04 10:19
Ma egy olyan témáról fogok írni, amely sok házaspár életét érinti: azokról a pillanatokról, amikor ú...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem