27 °C Budapest
An aerial view of a mother working on a laptop in her office at hoe with her young daughter string on her lap.

Új home office-szabály élesedhet: erre készülhet minden ötödik dolgozó

2021. június 3. 09:32

A járvány utáni időkben is általános maradhat a távmunka, azonban ennek kereteit újra kell szabályozni, mert a veszélyhelyzeti átmeneti megoldásai hosszú távon nem lesznek elégségesek. Magyarországon még dolgoznak az újraszabályozáson, viszont az Unióban már néhány tagállam túl van a jogalkotáson. Ez iránymutató lehet abban, milyen szabályok várhatók itthon.

Az elmúlt egy év megmutatta, hogy a távmunka, a home office jól tud működni, rácáfolva a korábbi félelmekre, a széles körű alkalmazástól az adminisztratív és egyéb nehézségek tartották csak vissza a cégeket. Minden ötödik európai munkavállalónak a járványt követően is lehetősége lesz legalább részben a munkahelyen kívüli munkavégzésre, így a távmunka újraszabályozása egyre inkább napirendre kerül az Európai Unióban - írja a Magyar Nemzet. Az új nemzeti szabályok megalkotása elkerülhetetlen, mivel a legtöbb tagországban a járvány előtt alkalmazott előírások vagy elavultak, vagy hiányosak.

A távmunka szabályainak hiányosságai nagyjából mindenhol ugyanazokra a területekre terjednek ki, mint pl. a lecsatlakozás joga (right to disconnect), melynek lényege, hogy a távoli munkavégzéskor ne mosódjon össze a munka és a magánélet, vagyis a rugalmasság ne jelentse a korlátok nélküli munkavégzést. Ehhez meg kell határozni, mikor teheti meg a beosztott, hogy nem reagál a munkahelyi levelekre, jelzésekre, vagy akár a vezetője telefonhívására, vagy azt, hogy a rugalmasságért cserébe milyen módon kell a munkáltató rendelkezésére állni.

Nehéz szabályalkotás vár a munkáltatók ellenőrzési kötelezettségére is. A munkaadónak kötelessége azoknak a feltételeknek a kialakítása, amelyek garantálják a munkavállalók egészségének a védelmét. Az otthoni munkavégzéskor a magánélet tiszteletben tartását is figyelembe kell vennie a munkáltatónak, így nem kötelezheti például a lakás átrendezésére a dolgozót. Továbbá hasonlóan a hazai szabályokhoz, más európai országokban is előírás, hogy

a munkaadónak minden a munkavégzéshez szükséges eszközt rendelkezésre kell bocsátania.

Szabályozásra vár ugyanakkor, hogy ennek milyen módon tehet eleget a foglalkoztató. Gyakorlat például saját eszközök használata esetén hozzájárulás az alkalmazott költségeihez, tartós otthoni munkavégzésnél elterjedt a hazaihoz hasonló, kedvezményes rezsi-hozzájárulás lehetősége is.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Mikor jönnek az új szabályok?

Magyarországon csak a későbbiekben várható a munka törvénykönyvének az esetleges módosítása. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke korábban arról beszélt, most vette kezdetét az az időszak, amikor már nem a járvány elleni védekezés miatt hozott átmeneti, sokszor gyorsan változó intézkedésekhez kell hozzáigazítani a működést, hanem a hosszú távon is megmaradó gyakorlatok kialakítása veheti kezdetét. A kamara elnöke szerint nálunk is meghonosodott a távmunka, a járvány előtt hagyományos munkaszervezési gyakorlatok pedig idejétmúlttá váltak.

Emiatt idehaza is elkerülhetetlen a jelenlegi szabályok felülvizsgálata, ám ezt a következő időszakban kialakuló munkahelyi gyakorlatokat figyelembe véve kell megtenni, amelyre csak később lesz lehetőség.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
hrdoktor  |  2021.06.14 06:55
Praktikus tanácsok, hogyan számoljuk fel a látens beidegződéseket, amik saját fejlődésünket gátolják...
legacykft  |  2021.06.11 18:55
Az elmúlt heteket tekintve, több kompetenciafejlesztő tréninget is maga mögött tudhat a Legacy. Ahho...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
ajovomunkahelye  |  2021.06.07 12:30
Számokban is kimutatható nyereséget vagy veszteséget jelent egy vállalatnak, ha erősen elkötelezett...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 15. kedd
Jolán, Vid
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?