27 °C Budapest
Female teacher standing in classroom in discussion with students

Ők voltak a járvány első hullámának nagy vesztesei: mostanra szinte könyörögnek nekik a cégek

2021. május 25. 16:15

A gazdasági nyitás küszöbét átlépve számos bizonytalansággal szembesülhettek a munkaerőpiac különböző szegmenseinek vezetői. Az akadályok sikeres leküzdésében nagy szerepük van az atipikus foglakoztatás egyik legnépszerűbb szereplőinek, a diákoknak.

A covid járvány okozta gazdasági sokk, a lezárások a piac legtöbb szereplőjének kisebb-nagyobb nehézséget okozott. Mikor és milyen mennyiségű munkaerőre lehet szükség? Meg tudják-e tartani a munkavállalóikat? Hogyan tudják kielégíteni az igényeket, ha újraindul az élet, és egyáltalán mikor számolhatnak ezzel? Ezek azok a kérdések, amik ebben a bizonytalan helyzetben a legtöbb cégvezető fejében megfordultak.

Ennek a terhe és az effajta döntések meghozatala sosem könnyű. A Mind-Diák Szövetkezet, amely országszerte évente közel 10 ezer diáknak biztosít munkát az volt a tapasztalata, hogy tavaly tavasszal jellemzően az elsők között szerepeltek a diákok, akiket leépítettek, az elmúlt félév ugyanakkor azt mutatja, hogy az átalakult gazdasági helyzetben ők azok, akikre nagy mértékben építenek a cégek.

Már ősztől megfigyelhető volt az a tendencia, hogy a diákok az otthoni tanulásnak köszönhetően rugalmasabban, több kapacitással tudtak munkát vállalni, a cégek pedig már számukra is lehetővé tették az otthoni munkavégzést. Ez a rugalmasság tehát mindkét fél részéről előnyöket hozott, hiszen így azok a diákok is dolgozhattak, akik tavasszal például a hazaköltözés miatt kényszerültek kényszerpihenőre.

– mondta Göbl Róbert a Mind-Diák Szövetkezet vezetője. A bizonytalan időkben tehát ma már biztos pontot jelentenek a fiatalok, akikre számos cég épít nem csak a diákmunka kapcsán, de a gyakornoki programoknak köszönhetően a szakirányú ismereteket igénylő pozíciókban is. Egyre inkább bevált gyakorlat ugyanis a cégek körében, hogy a diákszövetkezeten keresztül, kedvező adózás mellett, rugalmas időbeosztással alkalmaznak fiatalokat, akiket később, tanulmányaik lezárása után teljes állásban is alkalmazni tudnak.

A Szövetkezet friss 2021. tavaszi kutatása alapján a legnagyobb segítséget az jelenti a cégek HR osztályai számára, hogy ők átveszik a teljes toborzás-kiválasztást, adminisztrációt, a hatósági bejelentést és a bérszámfejtést is, így a partnereik teljes mértékben a diákok, gyakornokok betanítására, a munkájuk szakmai irányítására fordíthatják az energiáikat.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

„A Mind-Diák Szövetkezet jól bevált, diákokra szabott kiválasztási gyakorlatának a gazdasági nyitás időszakában minden eddiginél nagyobb hasznát vesszük. A személyes ügyfélszolgálatokon például több városban is megemelt diáklétszámot kértek, mivel egyre nagyobb ügyfélforgalmat tapasztalnak. A diákszövetkezet a beérkező igényektől számított egy-két napon belül a teljes kiválasztási folyamatot és az adminisztrációt is elvégzi, ezután pedig meg is kezdődhet a közös munka. Ez tehát azt jelenti, hogy a cégek gyorsan jutnak munkaerőhöz, ráadásul, mivel lehetőségük van hétről hétre megtervezni a beosztást, így teljesen az ügyfélforgalomhoz tudják igazítani a létszámot és ezzel a kiadásaikat is, hiszen csak a ledolgozott órák kapcsán merül fel költség.”

Az iskolaszövetkezet vezetője ugyanakkor arra felhívja a figyelmet, hogy ez a folyamat májustól június elejéig egy kicsit lelassulhat. A diákoknak ebben az időszakban ugyanis elsősorban érettségi, vizsga-, illetve államvizsga-időszak van. Ilyenkor tehát elsősorban a tanulmányaikra koncentrálnak a fiatalok, hogy nyáron már teljes erőbedobással tudjanak újra a munkára, vagy éppen a szakmai gyakorlataikra koncentrálni.

„Tavaly tavasszal, a járvány kirobbanása után a legtöbb partnerünk a diákmunka program leépítésével igyekezett stabilan tartani a cég működését, kizárólag a főállású munkaerő megtartásával. Már akkor többször elmondtuk, hogy az atipikus foglalkoztatás - diákmunka, munkaerő-kölcsönzés, nyugdíjas foglalkoztatás -  ezekben az időszakokban csökkenthetik a gazdasági bizonytalanságot. Ma pedig, egy év távlatából azt mondhatjuk, hogy a cégek nagy része belátta, hogy az atipikus az új tipikus a munkaerőpiacon.”

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.08.02 13:37
A számviteli törvény szerinti beszámoló elektronikus úton történő letétbe helyezéséről és közzététel...
hrdoktor  |  2021.08.02 06:38
A közvélekedés szerint nyáron nincs szükség arra, hogy az immunrendszer működését étrendkiegészítőkk...
hrbonbon  |  2021.07.30 10:11
Ha nem is napi szinten, de viszonylag gyakran kérdeznek meg minket jelöltjeink, hogy hogyan öltözzen...
coachco  |  2021.07.28 17:49
Eszembe jutott egyik barátunk fia, aki járt egy magyarországi követségen, mégpedig a nagykövet meghí...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 4. szerda
Domonkos, Dominika
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. augusztus 4. 13:54