22 °C Budapest

Kiderült: ennyit lehet keresni autómosóként Budapesten

2018. augusztus 5. 14:38

Országszerte keresnek embereket autómosó munkakörbe. Kíváncsiak voltunk, mégis milyen követelményeknek kell megfelelniük a jelentkezőknek és mennyi fizetést remélhet az, aki esetleg munkát vállalna valamelyik autómosóban.

Nincs szükség szakmai tapasztalatra, de az igényes és pontos munkavégzés elengedhetetlen feltétel. A legtöbb autómosó szalon legalábbis ezt hangsúlyozza az álláshirdetésben. Nagyon sok helyre keresnek embert, és óriási különbségek vannak a fizetések között.

A Szárnyas Fejvadász állásközvetítéssel foglalkozó Facebook-oldalon találtuk a fenti hirdetést, amely szerint nettó 210 ezer forintot fizetnek a leendő kollégának, akinek hétfőtől péntekig, reggel 8-tól délután 5-óráig kell dolgoznia az Alkotás Point Irodaház Mélygarázásban működő autómosó szalonban.

A 13. kerületben, a Röppentyű utca 58. szám alatt működő autómosóban is szükség lenne új dolgozóra, ott a fentinél kicsivel több pénzt fizetnek: a havi nettó fizetési keret 230 ezer forint, viszont az a hirdetésből nem derül ki, hetente hány napot és milyen munkarendben kell dolgozni.

A Jófogás apróhirdetési portálon is több autómosó állást találtunk. A 16. kerületben működő Csumi Autómosó Kft. bruttó 380 ezer forintért keres embert, a hrdetés szövegében azt írják, a bérezés napi 13 000 -15 000 között mozog munkatapasztalattól függően és ehhez jön még hozzá a teljesítménybér és a borravaló.

A Westendben, az Árkádban és a Mammut bevásárló központban működő Naturwash kézi autómosó mind a három plázába keres dolgozót azonnali kezdéssel. tapasztalat sem szükséges, a bruttó bért 300 ezer forintban határozták meg. Azt írják, ez tulajdonképpen az alapbérből (ami a munkanapok számától függ), a magas jutalékból és az átlagosan magas borravalóból tevődik össze.

13 százalékkal nőtt a fizikai munkások bére

Idén a második negyedévben 13 százalékkal magasabb, 1000 forint volt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére, mint az előző év azonos időszakában, 2016. második negyedévéhez viszonyítva pedig mindez átlagosan 32 százalékos növekedés - derül ki a Trenkwalder Személyzeti Szolgáltató Kft. közel 7 ezer dolgozó béradatai alapján készített, legutóbbi elemzéséből.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 46 056 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 47 150 forintos törlesztőt (THM 15,61%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A cég és a BDO Magyarország tanácsadó vállalat közös közleménye szerint a fizikai dolgozók körében a szakmunkások 1041 forintos, míg a betanított munkások 967 forintos átlagos órabérre számíthattak. Megjegyezték, hogy régiónként jelentősen eltérhetnek a számok, mert például a Dél- Dunántúlon, illetve Észak-Magyarországon továbbra is ezer forint alatt marad egy szakmunkás átlagos órabére, Közép-Magyarországon ez az érték már elérte az 1220 forintos szintet.

Nem minden a pénz

Hónapról hónapra jelennek meg cikkek a sajtóban azzal kapcsolatban, mennyire nehéz helyzetben vannak a cégek, mert nem találnak alkalmazottat. Csikós-Nagy Katalin , a HR-Evolution ügyvezetője a HR Fórum 2018 eseményen tartott előadásában, májusban arról beszélt, hogy pusztán a fizetés nem elég, sok esetben a felmondás oka ugyanis az embertelen bánásmód és a nem megfelelő körülmények. Ugyancsak nagyon fontos a jó munkahelyi légkör.

Úgy tűnik, erre már sok cég is rájött, hiszen a legtöbb általunk talált autómosó-hirdetésben is kiemelték a jó hangulatot, jó csapatot, hogy ezzel is felkeltsék az érdeklődést a munka iránt.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2023.03.22 12:59
Készülnek a számviteli beszámolók, így most a pénzügyi-számviteli munkatársak eléggé elfoglaltak. A...
laskainelli  |  2023.03.22 07:59
A tartós kapcsolatban, mikor túl vannak a párok az építkezés szakaszán és létrejött mindaz, amit cél...
vezetoi-coaching  |  2023.03.21 13:05
Egy angol nyelvű párbeszéd egy AI-val. Semmit se javítottam rajta, még a saját elírásaimat, misspell...
hrdoktor  |  2023.03.20 06:08
A súlyos következményekkel fenyegető magas vérnyomás Magyarországon a becslések szerint minden negye...
legacykft  |  2023.03.17 19:36
A munkahelyi motiváció kérdése egy nagyon sokat emlegetett téma, már-már „lerágott csont”, de egyben...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 24. péntek
Gábor, Karina
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?