19 °C Budapest
Kiderült: ennyit lehet keresni autómosóként Budapesten

Kiderült: ennyit lehet keresni autómosóként Budapesten

2018. augusztus 5. 14:38

Országszerte keresnek embereket autómosó munkakörbe. Kíváncsiak voltunk, mégis milyen követelményeknek kell megfelelniük a jelentkezőknek és mennyi fizetést remélhet az, aki esetleg munkát vállalna valamelyik autómosóban.

Nincs szükség szakmai tapasztalatra, de az igényes és pontos munkavégzés elengedhetetlen feltétel. A legtöbb autómosó szalon legalábbis ezt hangsúlyozza az álláshirdetésben. Nagyon sok helyre keresnek embert, és óriási különbségek vannak a fizetések között.

A Szárnyas Fejvadász állásközvetítéssel foglalkozó Facebook-oldalon találtuk a fenti hirdetést, amely szerint nettó 210 ezer forintot fizetnek a leendő kollégának, akinek hétfőtől péntekig, reggel 8-tól délután 5-óráig kell dolgoznia az Alkotás Point Irodaház Mélygarázásban működő autómosó szalonban.

A 13. kerületben, a Röppentyű utca 58. szám alatt működő autómosóban is szükség lenne új dolgozóra, ott a fentinél kicsivel több pénzt fizetnek: a havi nettó fizetési keret 230 ezer forint, viszont az a hirdetésből nem derül ki, hetente hány napot és milyen munkarendben kell dolgozni.

A Jófogás apróhirdetési portálon is több autómosó állást találtunk. A 16. kerületben működő Csumi Autómosó Kft. bruttó 380 ezer forintért keres embert, a hrdetés szövegében azt írják, a bérezés napi 13 000 -15 000 között mozog munkatapasztalattól függően és ehhez jön még hozzá a teljesítménybér és a borravaló.

A Westendben, az Árkádban és a Mammut bevásárló központban működő Naturwash kézi autómosó mind a három plázába keres dolgozót azonnali kezdéssel. tapasztalat sem szükséges, a bruttó bért 300 ezer forintban határozták meg. Azt írják, ez tulajdonképpen az alapbérből (ami a munkanapok számától függ), a magas jutalékból és az átlagosan magas borravalóból tevődik össze.

13 százalékkal nőtt a fizikai munkások bére

Idén a második negyedévben 13 százalékkal magasabb, 1000 forint volt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére, mint az előző év azonos időszakában, 2016. második negyedévéhez viszonyítva pedig mindez átlagosan 32 százalékos növekedés - derül ki a Trenkwalder Személyzeti Szolgáltató Kft. közel 7 ezer dolgozó béradatai alapján készített, legutóbbi elemzéséből.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A cég és a BDO Magyarország tanácsadó vállalat közös közleménye szerint a fizikai dolgozók körében a szakmunkások 1041 forintos, míg a betanított munkások 967 forintos átlagos órabérre számíthattak. Megjegyezték, hogy régiónként jelentősen eltérhetnek a számok, mert például a Dél- Dunántúlon, illetve Észak-Magyarországon továbbra is ezer forint alatt marad egy szakmunkás átlagos órabére, Közép-Magyarországon ez az érték már elérte az 1220 forintos szintet.

Nem minden a pénz

Hónapról hónapra jelennek meg cikkek a sajtóban azzal kapcsolatban, mennyire nehéz helyzetben vannak a cégek, mert nem találnak alkalmazottat. Csikós-Nagy Katalin , a HR-Evolution ügyvezetője a HR Fórum 2018 eseményen tartott előadásában, májusban arról beszélt, hogy pusztán a fizetés nem elég, sok esetben a felmondás oka ugyanis az embertelen bánásmód és a nem megfelelő körülmények. Ugyancsak nagyon fontos a jó munkahelyi légkör.

Úgy tűnik, erre már sok cég is rájött, hiszen a legtöbb általunk talált autómosó-hirdetésben is kiemelték a jó hangulatot, jó csapatot, hogy ezzel is felkeltsék az érdeklődést a munka iránt.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.09.13 09:44
Vége a nyárnak, elkezdődött a tanév is. Túl vagyunk a nyári szabadságon és ismét elkezdődtek a dolgo...
hrdoktor  |  2021.09.13 06:28
Több százezer embert érint a pánikbetegség: mit tegyünk, ha pánikrohamunk van vagy akkor, ha a körny...
kovacstunde  |  2021.09.12 14:56
  Magyarországon többnyire még csak azzal találkozunk, hogy lakásokból irodákat alakítanak ki, de N...
hrbonbon  |  2021.09.10 12:35
  The exceptional pandemic period, which is still ongoing with all its consequences,...
vezetoi-coaching  |  2021.09.09 15:33
Jelmagy. (Termék = jobbára software, de ki tudja, lehet közös nevező tangible termékekkel is) - Link...
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 17. péntek
Zsófia
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?