Ezzel a fusi melóval havi 100 ezret is kaszálhatsz: fel sem kell mondanod

Ezzel a fusi melóval havi 100 ezret is kaszálhatsz: fel sem kell mondanod

2018. május 4. 05:32

Sokan nem tudnak kijönni a fizetésükből, ezért ahhoz, hogy fizetni tudják a csekkeket és/vagy a hitelt, és hogy a család se szenvedjen nagyon hiányt semmiben, úgy döntenek, másodállást vállalnak. Ez nem könnyű, hiszen sokszor épp a család issza meg a levét annak, hogy több pénzt keresünk, hiszen annyival kevesebb időt töltünk otthon. De mégis, heti néhány óra plusz munkával mennyi plusz jövedelemre lehet szert tenni? Mekkora áldozatot kíván az, ha valaki fusi munkát is végez? Ennek jártunk utána.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Ápolónő vagyok, 1990 óta. Sokáig az egészségügyben dolgoztam, de néhány éve a szociális szférában helyezkedtem el és jelenleg 12 órás váltott műszakban dolgozom

- mondta a Pénzcentrumnak Kata, akinek nevét kérésére megváltoztattuk. A ’90-es évek elején egészségügyi szakközépiskolában végzett, és aztán felnőtt szakápolói képesítést szerzett, de szeptember óta tanulja, amit sok évvel ezelőtt érettségivel együtt elvégzett.

Ma már OKJ-s bizonyítványt kell felmutatni ahhoz, hogy újra munkát kapjak az egészségügyben. A gyakorlat nem számít

 - jegyezte meg. Pedig nagyon szeretne visszatérni az egészségügybe.

Súlyos tízezrek vannak a két fizetés között. Nagy valószínűség szerint, ha újból betegágy mellett dolgozhatnék, mellékállást nem is vállalnék.

Havonta átlagosan nettó 140-160 ezret keres, pótlékokkal együtt. Elég régóta vállal plusz munkát a fix munkahelye mellett.

Rögtön a munkába állás után szükségem volt kereset kiegészítésre, mert már akkor egyértelmű volt, hogy a közalkalmazotti fizetés nem elegendő a fényes jövő építésére. Mindig volt valami plusz, aminek a segítségével elérhettem a céljaimat, például megszerezhettem a jogosítványt, vagy leányszálló helyett albérletbe mehettem

- mesélte. Korábban vállalt már házi betegápolást, volt magán idősek otthonában ápoló, kertészetben növénygondozó, egy közvélemény kutató cégnél adatrögzítő, de takarított lépcsőházat is a főállása mellett a szabadnapjain. Az utóbbi időben nincs folyamatos, stabil mellékállása. Próbál keresni, otthoni betegápolást, gondozást, sebkötözést, injekció beadást vállalna.

Heti 2-3 nap jöhet szóba, és alkalmanként is csak 2-4 óra. A cél az lenne, hogy hetente 10-15 ezer forintot keressek.

Viszont nem könnyű másodállást találni: adott fel hirdetést néhány hete, de eddig semmilyen komoly ajánlatot nem kapott. Kata is kiemelte, hogy rengeteg, hozzá hasonló egészségügyis próbál plusz jövedelemre szert tenni, de a szakmában tapasztalattal nem rendelkezők eléggé lenyomták az árakat. Nehezíti a helyzetet az is, hogy sokan a folyamatos felügyeletre szoruló idősek vagy betegek mellé hosszú távú felügyeletet keresnek, ezt viszont fix munka mellett lehetetlen elvállalni.

Idősek otthoni ápolása, öltöztetés, sebkötözés, injekciózás és hasonló munkák elvégzéséért az óradíjak egyébként 1000-2000 forint körül alakulnak,

de a legtöbb hirdetésben feltüntetik, hogy az ár a munkavégzés jellegétől, és a helyszínen töltött időtartamtól is függ.

Ezekkel a fusi melókkal viszont nagyot lehet kaszálni

Ha valakinek nagy szüksége van a kereset kiegészítésre, a neten rengeteg állásajánlatot találhat.

Viszont ahhoz, hogy valóban jelentős összeggel növeljük a bevételeinket, áldozatot kell hozni.

A legjobban fizető fusi melók ugyanis rendszeres, hosszú távú elfoglaltsággal járnak, és éjszakai munkavégzést követelnek a jelentkezőtől.

Aki viszont nem riad vissza az éjszakázástól, az nettó 65 ezer forintot kereshet, ha vállalja, hogy hétfőtől péntekig este 22-től hajnali 02 óráig és szombaton és vasárnap 20 órától éjfélig takarít egy budapesti edzőteremben.

Szintén éjszakai munkavégzéssel keresnek sofőröket egy sofőrszolgálathoz, 4 órát is lehet vállalni, viszont a munkaidő este 19 órától hajnali 5-ig tart. A nettó fizetési keret a hirdetés szerint 100 ezer forint.

A különböző gyorséttermek is folyamatosan keresnek részmunkaidőben foglalkoztatott munkaerőt, a Mekinél épp Siófokra és Veszprémbe vennének fel embert. Van lehetőség éjszakai munkavégzésre is. Siófokon a training ideje alatt bruttó 1100 forintos kezdő órabért, 3 hónap után a sikeres traininget követően bruttó 1200 forintos órabért lehet keresni, Veszprémben pedig a training ideje alatt bruttó 1200 forintos kezdő órabért, 3 hónap után a sikeres traininget követően bruttó 1300 forintos órabért kap a munkavállaló.

Tízezreket kereshetnek hetente a tanárok

Márciusban robbant a hír, hogy a pályakezdő, főiskolai végzettségű pedagógusok bérét bruttó 200 ezer forintra emelik, viszont nem részesülnek ebből sem az óvodapedagógusok, sem a szakképzésben dolgozók. Ráadásul a bruttó 200 ezer forint sem elég sokak számára. A tanárok viszont egész jól kereshetnek, ha magánórákat vállalnak, ráadásul ők maguk oszthatják be az idejüket.

A fővárosban 2500-3500 forint körüli összegért adnak 60 perces órákat az oktatók, de a matematika és informatika tanárok, akik akár programozást is tanítanak, elkérnek 5000 forintot is óránként.

Az óvodapedagógusok már nehezebb helyzetben vannak. Több éves tapasztalattal rendelkező szakemberek óránként átlagosan 1000-2000 forintért vállalnak gyermekfelügyeletet, és a babysittert kereső családok is nagyjából ennyit hajlandóak fizetni a szakemberek szolgáltatásaiért.

Ha valaki nem akar óriási áldozatot hozni és nem is akar vagyonokat keresni, viszont rugalmas a munkaideje és ezért könnyen alkalmazkodni tud, valamint még a kutyákat is szereti, azok számára jó lehetőség lehet a kutyaszittelés, illetve kutyasétáltatás.

Óránként 2000-3000 forintot is lehet azzal keresni, ha vállalod, hogy leviszed valakinek a kiskedvencét sétálni, ha a gazdi nem ér rá. Ha pedig a gazdi elutazna és arra az időre befogadnád az ebet, éjszakánként akár 6000- 7000 forinttal lehetsz gazdagabb.
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
coachco  |  2022.01.18 16:34
Hetvenhét éve annak, hogy felszabadult a budapesti gettó. Ezt a hírt hallva eszembe jutott az a pár...
perfekt  |  2022.01.17 12:31
  Az Országgyűlés a 2021. június 8-i ülésnapján elfogadta az egyes adótörvények módosításáról szóló...
hrdoktor  |  2022.01.17 06:30
Bár a home office-ban az otthon kényelmében vagyunk, sokan tapasztalhatják, hogy a virtuális megbesz...
vezetoi-coaching  |  2022.01.16 20:11
“Hogy sikered legyen az üzletben, tegyél róla, hogy a többiek úgy lássák a dolgokat, ahogy Te látod....
laskainelli  |  2022.01.15 18:39
A párban érkező klienseim egy része azzal a “panasszal” érkezik, hogy a kapcsolatukban hónapok óta n...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 18. kedd
Piroska
3. hét
Január 18.
Micimackó napja
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?