12 °C Budapest
Válságban a magánélete: a munkájába menekül Alföldi Róbert

Válságban a magánélete: a munkájába menekül Alföldi Róbert

2016. november 22. 16:00

Nem titkolja, hogy a rengeteg munkával magánélete hiányosságait próbálja palástolni Alföldi Róbert.

A gyerekkorát utálta, és mindig arra vágyott, hogy végre felnőjön, és színházban dolgozhasson. A színész-rendező hétfő este a Viasat3 Lakástalkshow-jában mesélt munkájáról és magánéletéről.

Hálás vagyok, mert a munkában mindig nagy szerencsém volt: jókor voltam jó helyen, és nem féltem váltani. Amikor kiléptem a Vígszínházból, szinte senki nem értette, miért megyek el onnan, ahol jó helyem van, ahol először rendezhettem életemben, de akkor azt éreztem, hogy beleőrülök, ha még évekig ez így megy tovább. Azóta sem bántam meg a döntést, jónak bizonyult, rengeteg munkám van"

-  Alföldi a a kereskedelmi csatorna új műsorában.

Nem tagadom, azért is dolgozom ennyit, mert az életem többi területe nincs rendben. Például nálam a nyaralás is érdekes kérdés. Csak akkor megyek, ha van valakim. Egyedül minek menjek? Hogy szembesüljek a magánnyal? Na, azt már nem"

- mondta a színész-rendező.

Egyre gyakoribb jelenség, hogy a fejlettem országokban a magánéleti problémák elől a munkába menekülnek az emberek. Amikor az élete más területein megoldhatatlannak látszó gondokkal küzd valaki, akkor a munkával töltött idő alatt legalább nem kell a problémákkal szembesülnie. És ha a rengeteg befektetett munka még meg is térül, akkor gyakran a karrierben megszerzett sikerélménnyel kompenzálja magánéleti sikertelenségeit.

A munkájára koncentrálhat

Aki egyedülálló, annak sokkal több ideje és energiája is jut a munkájára, ugyanakkor nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a dolgozó-énje csak egy az ember fontos szerepei közül. Nemzetközi szakirodalmak is azt hangsúlyozzák, hogy a munka és a magánélet között meg kell találni az egyensúlyt, mert a problémák elöli menekülés, a túlzott munkához, ami a túlzott leterheltséghez és egyre növekvő stresszhez vezet. Ez pedig egyenes út a kiégéshez, és később akár a depresszióhoz is. 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A túlzott leterheltség miatt felborulhat az időbeosztás, a stressz miatt viselkedésbeli változás jelentkezhet, ez pedig a munkahelyen is konfliktushoz is vezethet. De nem csak az emberi kapcsolatokra van mindez kihatással, hanem egy idő után a munkahelyi teljesítőképességre is.

Az Európai Munkavédelmi Ügynökség (EU-OSHA)jelentése szerint a munkavállalók mintegy ötöde azt állítja, hogy életében nincs egyensúlyban a munka és a magánélet, ez legnagyobb arányban a 35-49 év közötti férfiak számárra okoz problémát.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?