26 °C Budapest
Válságban a magánélete: a munkájába menekül Alföldi Róbert

Válságban a magánélete: a munkájába menekül Alföldi Róbert

2016. november 22. 16:00

Nem titkolja, hogy a rengeteg munkával magánélete hiányosságait próbálja palástolni Alföldi Róbert.

A gyerekkorát utálta, és mindig arra vágyott, hogy végre felnőjön, és színházban dolgozhasson. A színész-rendező hétfő este a Viasat3 Lakástalkshow-jában mesélt munkájáról és magánéletéről.

Hálás vagyok, mert a munkában mindig nagy szerencsém volt: jókor voltam jó helyen, és nem féltem váltani. Amikor kiléptem a Vígszínházból, szinte senki nem értette, miért megyek el onnan, ahol jó helyem van, ahol először rendezhettem életemben, de akkor azt éreztem, hogy beleőrülök, ha még évekig ez így megy tovább. Azóta sem bántam meg a döntést, jónak bizonyult, rengeteg munkám van"

-  Alföldi a a kereskedelmi csatorna új műsorában.

Nem tagadom, azért is dolgozom ennyit, mert az életem többi területe nincs rendben. Például nálam a nyaralás is érdekes kérdés. Csak akkor megyek, ha van valakim. Egyedül minek menjek? Hogy szembesüljek a magánnyal? Na, azt már nem"

- mondta a színész-rendező.

Egyre gyakoribb jelenség, hogy a fejlettem országokban a magánéleti problémák elől a munkába menekülnek az emberek. Amikor az élete más területein megoldhatatlannak látszó gondokkal küzd valaki, akkor a munkával töltött idő alatt legalább nem kell a problémákkal szembesülnie. És ha a rengeteg befektetett munka még meg is térül, akkor gyakran a karrierben megszerzett sikerélménnyel kompenzálja magánéleti sikertelenségeit.

A munkájára koncentrálhat

Aki egyedülálló, annak sokkal több ideje és energiája is jut a munkájára, ugyanakkor nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a dolgozó-énje csak egy az ember fontos szerepei közül. Nemzetközi szakirodalmak is azt hangsúlyozzák, hogy a munka és a magánélet között meg kell találni az egyensúlyt, mert a problémák elöli menekülés, a túlzott munkához, ami a túlzott leterheltséghez és egyre növekvő stresszhez vezet. Ez pedig egyenes út a kiégéshez, és később akár a depresszióhoz is. 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A túlzott leterheltség miatt felborulhat az időbeosztás, a stressz miatt viselkedésbeli változás jelentkezhet, ez pedig a munkahelyen is konfliktushoz is vezethet. De nem csak az emberi kapcsolatokra van mindez kihatással, hanem egy idő után a munkahelyi teljesítőképességre is.

Az Európai Munkavédelmi Ügynökség (EU-OSHA)jelentése szerint a munkavállalók mintegy ötöde azt állítja, hogy életében nincs egyensúlyban a munka és a magánélet, ez legnagyobb arányban a 35-49 év közötti férfiak számárra okoz problémát.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.16 07:59
Gazdasági társaság által vásárolt kerékpár számviteli elszámolása attól függ, hogy a kerékpárt hogya...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
ajovomunkahelye  |  2022.05.12 15:40
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névr...
laskainelli  |  2022.05.12 10:14
A pandémia két éve, majd az azt követő háborús helyzet jócskán megtépázta sok ember idegeit, úgyhogy...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?