Végleg elfelejthetjük a söralátét adóbevallást: mi az új terv?

Végleg elfelejthetjük a söralátét adóbevallást: mi az új terv?

2016. szeptember 22. 17:34

Öt területen van még feladata a kormánynak - jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a csütörtökön indult kétnapos Nemzeti Adókonzultáció felvezető előadásában. Szerinte a munkanélküliség szintje egyre inkább közelít a teljes foglalkoztatottság állapotához.

Varga Mihály "Nemzeti Adókoncepció kormányzati prioritásai közép- és hosszútávon" című előadását visszatekintéssel kezdte. Kiemelte, hogy új viták kerültek előtérbe az elmúlt években, most például arról vitatkozunk, hogy a piacon elérhető 50 ezer betöltetlen álláshely hogyan lesz betöltve. Mindezek alapján kijelenthetjük, hogy a 6 évvel ezelőtti helyzethez képest ma már fényévekre vagyunk - emelte ki a miniszter, várakozása szerint egyébként idén 5% alá csökkenhet a munkanélküliségi ráta. Vagyis a munkanélküliség szintje egyre inkább közelít a teljes foglalkoztatottsághoz - mondta.

A nemzetgazdasági miniszter szerint azonban nem dőlhet még hátra a kormány, 5 területet nevezett meg, ahol van még teendője.

  • Termelékenység emelése. Váltásra van szükség ennek érdekében a magyar gazdaságban, nem a foglalkoztatásnak kell lennie a legfontosabb célnak, a hozzáadott érték láncot kell növelni - ismertette Varga.
  • Kkv-k támogatása, ugyanis ez a szektor adja a munkavállalók foglalkoztatásának kétharmadát.
  • Foglalkoztatás: itt elsősorban a strukturális munkanélküliséget kell megoldani, ennek keretében a mobilitást kell erősítenünk
  • Azon munkavállalók arányának növelése, akik szaktudással rendelkeznek. Itt az oktatási rendszerben van még tennivaló
  • Munkabérek: Varga szerint a régiós átlagot már elértük, cél az uniós átlag. Aláhúzta, hogy ez nem csak állami feladat, ki kell venniük a részüket a munkáltatóknak is.

Varga Mihály ezt követően arról beszélt, hogy következő években az összes munkát terhelő adó és járulékteher csökkentése a cél.

Minden jövedelem kategóriában 50 százalék alá kell csökkenjen a munkavállalói és munkáltatói elvonás, az adócentralizáció csökkentése is cél

- jelentette ki.

Elismerte, hogy ígéretes terület a közterhek csökkentésén belül a járulékterhek csökkentése, de itt tekintettel kell lenni arra, hogy minden apró mozdulat 10-100 milliárdokat jelent a büdzsében.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az adózással kapcsolatos tervek a következők:

  • Adócsalás elleni nagyobb fellépés. 2017 január elsejétől kiterjeszti a kormány az online pénztárgép rendszerét és bevezeti jövőre az online számlázás rendszerét (itt valószínűleg a számlázóprogramok NAV-hoz történő online bekötésére gondolt), április elsejétől tesztidőszakban indul el ez a rendszer, azonban később Tállai András a konferencián megjegyezte, hogy az áprilisi indulás korainak tűnik. Bankkártya terminálok számának növelése.
  • 4 millió embernek jövőre nem kell szja-bevallást készítenie.
  • Kis adónemek számának csökkentése.
  • Adózó, és ügyfélbarát NAV, a kormány alapjaiban fogja átírni az ezzel kapcsolatos szabályokat.

 

Ezáltal a söralátét koncepció a múlté lesz - jelentette ki.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 21. hétfő
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?