23 °C Budapest
Ennyin múlhat, hogy megkapd álmaid állását

Ennyin múlhat, hogy megkapd álmaid állását

2015. október 31. 11:00

Az álláskeresés legidegesítőbb, és legstresszesebb része az állásinterjú, ugyanakkor az már egy fél siker, ha eddig sikerült eljutni. A Pénzcentrum most mutat néhány tippet, hogyan kell viselkedni az interjún, hogy garantáltan tiéd legyen az állás.

Mivel az interjú sikerén áll vagy bukik, hogy megkapjuk-e  a hőn áhított állást, a legjobb oldalunkat kell megmutatnunk. Bár nem egyszerű, magabiztosnak, határozottnak, és nyugodtnak kell tűnni még akkor is, ha egyébként nagyon idegesek vagyunk. Mutatjuk, mit kell csinálni ahhoz, hogy garantáltan mi kapjuk meg az állást.

Mentális gyakorlás a sikerért

Még az interjú előtt képzeljük el az interjúszituációt. Hogyan válaszolunk a kérdésekre, hogyan viselkedünk, kik lesznek az interjúztatók, és hogy nyugtatjuk le magunkat, ha idegesek vagyunk. A vizualizáció nagyon hatásos tud lenni, hiszen minél élesebben látjuk magunk előtt az adott szituációt, annál valószínűbb, hogy sikeresek leszünk az interjún.

Győzzük meg a munkáltatót, hogy mi vagyunk a legalkalmasabbak

A munkaerőpiacon el kell adnunk magunkat, akár tetszik, akár nem. Mindenkinek van egy egyedi képessége, tudása, de ha ezt nem hangsúlyozza ki, akkor jó eséllyel nem is kapja meg a munkát. Természetesen nem kell agyondicsérni sem magunkat, de a pozitív tulajdonságokat érdemes kidomborítani. Épp ezért az interjú előtt ajánlatos elgondolkodni, hogy miben vagyunk jók, és ezt hogy tudnánk hasznosítani az új munkahelyen.

Hogyan oldjuk meg a kihívásokat?

Kihívásokkal mindenképpen számolni kell a munka során, így a munkáltatók kíváncsiak arra, hogyan tudjuk megoldani az esetlegesen felmerülő problémákat. A munkaköri leírásnál érdemes azon ötletelni, hogy az adott pozícióban milyen kihívásokra lehet számítani, és azt hogyan lehetne a lehető legkreatívabban és leggyorsabban megoldani. A problémamegoldó képesség nagyon fontos, és mivel nyomás alatt nem egyszerű kreatívan gondolkodni, jól jöhet, ha már kész válaszokkal érkezünk az interjúra.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Beszéljünk arról, miért illünk bele a szervezeti kultúrába

A munkáltatók nem csak azt nézik, mennyire vannak meg a jelöltben a pozíció betöltéséhez szükséges képességek, hanem azt is, hogy mennyire illeszkedik bele a vállalati kultúrába. Épp ezért mielőtt állásinterjúra megyünk, érdemes utána nézni a cégnek. Fontos, hogy tisztában legyünk a személyes jövőképpel, illetve hogy mit akarunk elérni a karrierünkben. Meg kell győznünk az interjúztatókat, hogy az alapértékeink összhangban állnak a vállalat alapértékeivel. Az értékrend, a felfogás, és a munkához való hozzáállás ugyanis meghatározza, hogy mennyire jövünk ki a leendő munkatársakkal, és hogyan állunk a munkához.

Készüljünk kérdésekkel

A kérdésekből kitűnik, hogy valóban érdeklődünk a cég iránt, és komolyan szeretnénk elnyerni az állást, amit az interjúztatók is értékelnek. Emellett kérdezni azért is jó, mert így számunkra is nyilvánvalóvá válik, hogy az adott munkahely valóban összhangban áll-e jövőbeli karrierterveinkkel.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?