23 °C Budapest
Így minden munka a tiéd lehet: az állásguru 6 tippje

Így minden munka a tiéd lehet: az állásguru 6 tippje

2015. április 12. 13:01

Sokak álommunkahelye a Google, a világ egyik legismertebb cégének HR igazgatója azt vallja, hogy mindenki megérdemel egy jó állást. Véleménye szerint hat lépéssel minden állásinterjút megnyerhetünk.

Laszlo Bock, a Google HR igazgatója valószínűleg az egyik legfontosabb személyiség a globális munkaerőpiacon. Sokan adnak a szavára és persze sokan szeretnének a kegyeibe férkőzni. A magyar származású szakember nemrég  Work Rules!  című könyvben foglalta össze tapasztalatait. Azt is elárulta mi az a hat lépés amivel szerinte minden állásinterjút megnyerhetünk.

1 Jósold meg a jövőt

Írj össze magadnak 20 kérdést, ami elhangozhat az állásinterjún. Gondolkozz általános dolgokban, például: Miért akarod ezt a munkát? Hogyan oldanád meg a problémát?  90 százalékban képes vagy előre megmondani milyen kérdéseket fognak neked feltenni.

KATTINTS! Bizarr kérdések az állásinterjún: ezekre senki nem számít

2. Tervezd meg a támadást

Minden kérdésre, amit összeszedtél, írd le előre a válaszod. Nehéz lesz mindegyikre válaszolni, azonban így nem érhet nagy meglepetés, és nem kell majd gondolkozni a válaszon, az automatikusan menni fog.

3. Legyen tartalék terved

A kérdésekhez ne csak egy, hanem három választ is találj. Erre azért van szükség, mert lehet a kérdezőnek éppen nem fog tetszeni a válaszod, ekkor muszáj lesz előrukkolnod valami újjal - vagy legalább a következő fordulóban már mást tudsz válaszolni.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

4. Bizonyítsunk

Amikor magunkról mesélünk, például azt mondjuk, hogy tapasztaltak vagyunk ezen a területen és gyorsan, könnyedén megoldjuk a problémákat, akkor az igazunkat mindig támasszuk alá egy történettel. Bármit hozzáfűzhetünk, a lényeg, hogy példánk igazolja, hitelesítse amit mondunk.

KATTINTS! 7 dolog, amint soha ne mondj egy állásinterjún

5. Nézz körbe a szobában

Már az első másodpercekben térképezd fel a terepet, van-e bármilyen tárgy ami a segítségedre lehet. Ezekből nagy mennyiségű információ leszűrhető és jó alapja egy könnyed barátkozós társalgásnak. Ilyen lehet egy családi fotó, egy festmény, de olvashatunk a kérdező testtartásból is. Például ha látjuk, hogy fáradt, akkor mondhatunk olyasmit, amivel feldobjuk a hangulatát.

6. Gyakorolj

A Google HR igazgatója saját bevallása szerint már egyetemistaként minden, az interjúra készített válaszát hangosan begyakorolta, egészen addig, amíg az nem ment olyan simán mintha természetesnek hatna. Ekkor 7 állásajánlatott kapott 5 különböző cégtől. Ez csak gyakorlással lehetséges.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?