17 °C Budapest
Nagyon fontos levelet hoz a postás, mindenképp nyisd ki!

Nagyon fontos levelet hoz a postás, mindenképp nyisd ki!

2015. január 20. 06:03

Ezekben a napokban kell megérkeznie az adócsomagunknak, benne számos fontos dokumentummal. Az egyiken például arról nyilatkozhatunk, hogy az egyszerűsített adóbevallást választjuk. Érdemes megjegyezni, hogy a határidőnk erre február 16.

A napokban érkeznek az adóbevalláshoz szükséges dokumentumok. A csomagban megtaláljuk többek között azt a nyomtatványt is, amelyen nyilatkozhatunk arról, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) készítse el a bevallásunkat. Erre a nyilatkozattételre február 16-ig van lehetőségünk.

Aki nem kért munkáltatói adómegállapítást, vagy a munkáltató nem vállalta el, választhatja ezt a lehetőséget is. A határidő betartása azért nagyon fontos, mert ha valaki kicsúszik az időből, nem adózhat így, kérvényezésnek, fellebbezésnek helye nincs.

A nyilatkozat - amelyhez semmilyen bizonylatot, igazolást nem kell mellékelni - elküldhető postán, leadható személyesen az ügyfélszolgálatokon vagy elektronikusan továbbítható az ügyfélkapun keresztül - február 16-ig.

Le kell viszont írnunk az adóhatóság nyilvántartásában nem szereplő adatainkat, egyéb körülményeket. Például ha valamilyen adókedvezményben részesülünk, annak érvényesítéséhez elengedhetetlenek ezek az adatok.

Az egyszerűsített adóbevallással elvileg sok időt és energiát megspórolhatunk, ezért ha megvan a boríték, érdemes mielőbb figyelmesen átrágni magunkat az összes papíron, elolvasni a részleteket, és még időben visszaküldeni.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A most kapott borítékban lesz tehát ez a dokumentum, emellett itt találhatjuk az egy százalékos papírt is (ha valakinek az EGYSZA lap hiányzik, ne ijedjen meg, ez azért fordulhat elő, mert korábban elektronikusan töltötte ki a bevallást), amin nyilatkoznunk kell majd, melyik egyházi, illetve civil szervezetnek utalhatjuk el adónk 1+1 százalékát. A NAV honlapján már most megtalálhatóak azok a szervezetek technikai számmal együtt, melyeknek majd adhatjuk a pénzt, illetve azok, amelyek tiltólistásak.

Arról se feledkezzünk meg, hogy január 31-ig meg kell kapnunk a munkáltatónktól az előző évi jövedelemről szóló igazolást. E nélkül nem fogjuk elkészíteni a bevallásunkat, úgyhogy mindenképp reklamáljunk, a hiányzó papír miatt.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
ajovomunkahelye  |  2022.05.12 15:40
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névr...
laskainelli  |  2022.05.12 10:14
A pandémia két éve, majd az azt követő háborús helyzet jócskán megtépázta sok ember idegeit, úgyhogy...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?