7 °C Budapest

Nagyon fontos levelet hoz a postás, mindenképp nyisd ki!

2015. január 20. 06:03

Ezekben a napokban kell megérkeznie az adócsomagunknak, benne számos fontos dokumentummal. Az egyiken például arról nyilatkozhatunk, hogy az egyszerűsített adóbevallást választjuk. Érdemes megjegyezni, hogy a határidőnk erre február 16.

A napokban érkeznek az adóbevalláshoz szükséges dokumentumok. A csomagban megtaláljuk többek között azt a nyomtatványt is, amelyen nyilatkozhatunk arról, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) készítse el a bevallásunkat. Erre a nyilatkozattételre február 16-ig van lehetőségünk.

Aki nem kért munkáltatói adómegállapítást, vagy a munkáltató nem vállalta el, választhatja ezt a lehetőséget is. A határidő betartása azért nagyon fontos, mert ha valaki kicsúszik az időből, nem adózhat így, kérvényezésnek, fellebbezésnek helye nincs.

A nyilatkozat - amelyhez semmilyen bizonylatot, igazolást nem kell mellékelni - elküldhető postán, leadható személyesen az ügyfélszolgálatokon vagy elektronikusan továbbítható az ügyfélkapun keresztül - február 16-ig.

Le kell viszont írnunk az adóhatóság nyilvántartásában nem szereplő adatainkat, egyéb körülményeket. Például ha valamilyen adókedvezményben részesülünk, annak érvényesítéséhez elengedhetetlenek ezek az adatok.

Az egyszerűsített adóbevallással elvileg sok időt és energiát megspórolhatunk, ezért ha megvan a boríték, érdemes mielőbb figyelmesen átrágni magunkat az összes papíron, elolvasni a részleteket, és még időben visszaküldeni.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A most kapott borítékban lesz tehát ez a dokumentum, emellett itt találhatjuk az egy százalékos papírt is (ha valakinek az EGYSZA lap hiányzik, ne ijedjen meg, ez azért fordulhat elő, mert korábban elektronikusan töltötte ki a bevallást), amin nyilatkoznunk kell majd, melyik egyházi, illetve civil szervezetnek utalhatjuk el adónk 1+1 százalékát. A NAV honlapján már most megtalálhatóak azok a szervezetek technikai számmal együtt, melyeknek majd adhatjuk a pénzt, illetve azok, amelyek tiltólistásak.

Arról se feledkezzünk meg, hogy január 31-ig meg kell kapnunk a munkáltatónktól az előző évi jövedelemről szóló igazolást. E nélkül nem fogjuk elkészíteni a bevallásunkat, úgyhogy mindenképp reklamáljunk, a hiányzó papír miatt.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.02.26 10:56
Kellemetlen testi, lelki betegségek enyhíthetők, az életminőség, a közérzet javítható az autogén tré...
perfekt  |  2024.02.13 10:31
A mesterséges intelligencia (AI) már nem csupán a jövő technológiája, hanem a jelen valóságunk része...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
laskainelli  |  2024.02.01 17:46
Manapság egyre gyakrabban halljuk az önmagunk iránti szeretet és elfogadás fogalmát. De valóban tudj...
coachco  |  2024.01.17 17:08
Általában akkor blogolok, amikor hatás ér. [...] Bővebben!
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm