21 °C Budapest

Péntektől kevesebbet alszunk

2010. június 8. 11:02

A foci-világbajnokságot a férfiak mellett a nők többsége is szeretné nyomon követni. Sokan kevesebbet alszanak vagy dolgoznak majd, néhányan pedig még a szabadságukat is a vb-hez igazítják -derül ki egy friss felmérésből.

Néhány nap múlva, június 11-én indul a labdarúgó-világbajnokság, ami várhatóan nem csak a férfiak, de a nők nagy részét is a tévé elé szegezi majd.

A KutatóCentrum és a Marketing&Media közös kutatása szerint ugyanis a 18-64 évesek 60 százaléka - a férfiak kétharmada és a nők több mint fele - tervezi, hogy nyomon követi a világbajnokság történéseit. Közülük legtöbben otthon, a tévé előtt fogják végigizgulni a meccsek nagy részét, ugyanakkor a megkérdezettek 13-13 százaléka valamelyik ismerősénél vagy szórakozóhelyen, 12 százaléka pedig szabadtéri kivetítők előtt is drukkolni fog.

 

Hol nézed majd a foci vb közvetítéseit?; több válasz is lehetséges; % (Forrás KutatóCentrum)


A világbajnokságot figyelemmel kísérők 21 százaléka viszont csak a mérkőzések eredményeire kíváncsi, köztük közel háromszor akkora a nők aránya, mint a férfiaké. Elsősorban a fiatalok azok, akik nagyobb társaságban szeretnek focit nézni: a 18-24 évesek több mint egyharmada tervezi, hogy valamilyen szórakozóhelyen és szabadtéri kivetítő előtt is szurkolni fog kedvenc csapatának, míg a 25-34 éveseknek már csak 18 százaléka, a 35 éven felülieknek pedig csupán 10 százaléka. A megkérdezettek csupán 7 százaléka fogja a világbajnokságot online is figyelemmel kísérni, köztük többségben vannak a fiatalok.

A szabadságot is a vb-hez igazítjuk?

Ugyan sokan igyekeznek úgy alakítani elfoglaltságaikat, hogy a világbajnokság ne befolyásolja a mindennapjaikat, a megkérdezettek közel egyharmada úgy érzi, hogy a foci-vb valamilyen hatással lesz az életére. Közülük minden második válaszadó nyilatkozott úgy, hogy kevesebbet fog aludni, közel egyharmaduk pedig több időt tölt otthon, míg egytizedük épp ellenkezőleg, aktívabb közösségi életet fog élni. Utóbbiak közt a fiatalok vannak túlsúlyban.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


Milyen változást hoz az életedbe a foci vb?; több válasz is lehetséges; % (Forrás KutatóCentrum)


Azok közül, akiknek az életére hatással van a világbajnokság, néhányan még a szabadságukat is ehhez igazítják: több mint egytizedük a fontosabb meccsek idejére szabadságot vesz ki, 5 százalék pedig még a nyaralását is elhalasztja. 17 százalék gondolja úgy, hogy ha nem is vesz ki szabadságot, kevesebbet fog dolgozni vagy tanulni a vb ideje alatt.

Emellett a vásárlási szokásokra is kihat a fociláz: 13 százalék várhatóan több alkoholt fog fogyasztani, 5 százalék pedig egy új tévére is beruház.

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.27 07:47
Partnereinknél végzett munkánk során szervezetfejlesztőként sokszor kerülünk kapcsolatba különböző v...
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?