25 °C Budapest

Itt az év utolsó APEH határideje - Figyelj rá!

2009. december 31. 05:02

Az év utolsó napja sem mentes adófizetési határidőtől, az arra kötelezett vállalkozásoknak a mai napig kell megfizetniük a 2009. negyedik negyedévre esedékes környezetterhelési-díj előleget.

Környezetterhelési díjat (díj előleget) a levegő, a vizek és a talaj szennyezőinek kell fizetniük negyedéves részletekben, a negyedév utolsó napjáig, és az erről szóló bevallást is be kell nyújtaniuk az állami adóhatóság felé az APEH honlapján található nyomtatványon.

A 2008-as évben környezetterhelési díjból összesen 10,3 milliárd forint folyt be az államkasszába, idén novemberig bezárólag pedig nagyjából 9,7 milliárd forint volt ez az összeg, és várhatóan az egész éves bevétel meg fogja haladni a tavaly beszedett díj mértékét.


Levegőterhelési díjat azoknak a szennyezők kötelesek fizetni, akiknek a levegőszennyező forrásuk jogszabály szerint bejelentés köteles. Nem kell bejelenteni - és így díjat sem kell fizetni - például a lakossági kazánok, kályhák, kandallók után, de a lakosság és a költségvetési szervek számára távhőt szolgáltató berendezések sem díjkötelesek. Levegőterhelési díjat kell fizetni a kibocsátott kén-dioxid, nitrogén-oxidok és egyéb szilárd anyagok után.

Vízterhelési díjat a tevékenység során a vízbe kibocsátott foszfor, szervetlen nitrogén, higany, kadmium, króm, nikkel, ólom és réz után kell fizetni.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A talajterhelési díjfizetési kötelezettség azt a kibocsátót terheli, aki a műszakilag rendelkezésre álló közcsatornára nem köt rá és helyi vízgazdálkodási hatósági, illetve vízjogi engedélyezés hatálya alá tartozó szennyvízelhelyezést, ideértve az egyedi zárt szennyvíztározót is, alkalmaz.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
ajovomunkahelye  |  2022.05.12 15:40
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névr...
laskainelli  |  2022.05.12 10:14
A pandémia két éve, majd az azt követő háborús helyzet jócskán megtépázta sok ember idegeit, úgyhogy...
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?