11 °C Budapest

PM: a jó teljesítmény miatt kaptak jutalmat az adóellenőrök

Pénzcentrum
2009. december 30. 13:36

Minden alapot nélkülöz az a feltételezés, hogy az adó-, illetve a vámhivatali dolgozók jutalmának ügyében bármiféle egyeztetés történt volna a Nemzetközi Valutaalappal -reagált a Pénzügyminisztérium egy mai lapértesülésre.


A Magyar Nemzet keddi számában egyenesen azt állítja, hogy a két meghatározó beszedő szervezet dolgozói számára a Nemzetközi Valutaalap "harcolta ki" az év végi jutalmat.

IMF Jézuska vitt jutalmat az APEH karácsonyfa alá

Mind az Európai Unió, mind pedig a Nemzetközi Valutaalap a Magyar Kormány stabilizációs, és a további növekedést megalapozó programját támogatja a 20 milliárd eurós hitelkerettel. E program alapvető célja, az államháztartás kedvező egyensúlyi helyzetének fenntartása a világgazdasági válság által teremtett súlyos körülmények között is, mégpedig úgy, hogy az ennek érdekében, vagy az ezzel párhuzamosan végrehajtott strukturális intézkedések hatására Magyarország tartósan, fenntartható módon gyors növekedési pályára álljon. A programot a kormány az ország elemi érdekei szerint alakítja, s abban a Nemzetközi Valutaalap és az Európai Unió támogató és nem irányító szerepet játszik. A program legfontosabb elemei egyébként megtalálhatók azokban a nyilvános dokumentumokban - az IMF-nek küldött, a pénzügyminiszter és a jegybank elnök által aláírt szándéknyilatkozatokban, valamint az EU-val kötött egyetértési megállapodásokban.

A beszedő szervezetek dolgozóinak jutalma olyan hatósági irányítási kérdés, melyben sem a Nemzetközi Valutaalap, sem az Európai Uniós semmilyen véleményt nem nyilvánított, ez a kérdés és más hasonló jellegű egyedi irányítási döntések nem képezik a program részét.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A program célkitűzése emellett, hogy a közszféra egészében - beleértve az adóhivatalnokokat, a pénzügyőröket is - megszűnt a 13. havi fizetés. Ugyanakkor a Pénzügyminisztérium fontosnak tartja, hogy a szorosan a teljesítményhez kötődő ösztönző rendszerek fennmaradjanak és működjenek. Ez különösen érvényes az APEH-re és a VP-re.

HR BLOGGER
perfekt  |  2023.03.22 12:59
Készülnek a számviteli beszámolók, így most a pénzügyi-számviteli munkatársak eléggé elfoglaltak. A...
laskainelli  |  2023.03.22 07:59
A tartós kapcsolatban, mikor túl vannak a párok az építkezés szakaszán és létrejött mindaz, amit cél...
vezetoi-coaching  |  2023.03.21 13:05
Egy angol nyelvű párbeszéd egy AI-val. Semmit se javítottam rajta, még a saját elírásaimat, misspell...
hrdoktor  |  2023.03.20 06:08
A súlyos következményekkel fenyegető magas vérnyomás Magyarországon a becslések szerint minden negye...
legacykft  |  2023.03.17 19:36
A munkahelyi motiváció kérdése egy nagyon sokat emlegetett téma, már-már „lerágott csont”, de egyben...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz
12. hét
Március 25.
A gofri világnapja
Március 25.
A Föld órája
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?