22 °C Budapest

PM: a jó teljesítmény miatt kaptak jutalmat az adóellenőrök

Pénzcentrum
2009. december 30. 13:36

Minden alapot nélkülöz az a feltételezés, hogy az adó-, illetve a vámhivatali dolgozók jutalmának ügyében bármiféle egyeztetés történt volna a Nemzetközi Valutaalappal -reagált a Pénzügyminisztérium egy mai lapértesülésre.


A Magyar Nemzet keddi számában egyenesen azt állítja, hogy a két meghatározó beszedő szervezet dolgozói számára a Nemzetközi Valutaalap "harcolta ki" az év végi jutalmat.

IMF Jézuska vitt jutalmat az APEH karácsonyfa alá

Mind az Európai Unió, mind pedig a Nemzetközi Valutaalap a Magyar Kormány stabilizációs, és a további növekedést megalapozó programját támogatja a 20 milliárd eurós hitelkerettel. E program alapvető célja, az államháztartás kedvező egyensúlyi helyzetének fenntartása a világgazdasági válság által teremtett súlyos körülmények között is, mégpedig úgy, hogy az ennek érdekében, vagy az ezzel párhuzamosan végrehajtott strukturális intézkedések hatására Magyarország tartósan, fenntartható módon gyors növekedési pályára álljon. A programot a kormány az ország elemi érdekei szerint alakítja, s abban a Nemzetközi Valutaalap és az Európai Unió támogató és nem irányító szerepet játszik. A program legfontosabb elemei egyébként megtalálhatók azokban a nyilvános dokumentumokban - az IMF-nek küldött, a pénzügyminiszter és a jegybank elnök által aláírt szándéknyilatkozatokban, valamint az EU-val kötött egyetértési megállapodásokban.

A beszedő szervezetek dolgozóinak jutalma olyan hatósági irányítási kérdés, melyben sem a Nemzetközi Valutaalap, sem az Európai Uniós semmilyen véleményt nem nyilvánított, ez a kérdés és más hasonló jellegű egyedi irányítási döntések nem képezik a program részét.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A program célkitűzése emellett, hogy a közszféra egészében - beleértve az adóhivatalnokokat, a pénzügyőröket is - megszűnt a 13. havi fizetés. Ugyanakkor a Pénzügyminisztérium fontosnak tartja, hogy a szorosan a teljesítményhez kötődő ösztönző rendszerek fennmaradjanak és működjenek. Ez különösen érvényes az APEH-re és a VP-re.

HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.05.27 12:10
A saját boldogságunk megteremtésében nagy szerepet játszik az egyéni felelősségvállalás. Nem várhatj...
coachco  |  2024.05.23 14:35
Nyakunkon ez a különleges, egyre izgalmasabbnak tűnő június 9, amikor a helyhatósági választást össz...
perfekt  |  2024.05.21 13:59
Abban az esetben, ha felnőttképzés keretében tanulunk, felnőttképzési jogviszony jön létre. Az erre...
hrdoktor  |  2024.05.21 10:15
Azokat az irodai dolgozókat, akik a nap jelentős részében lefelé fordított fejjel néznek a munkaeszk...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 29. szerda
Magdolna
22. hét
Május 29.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem