24 °C Budapest

Megmenekülhet a hideg étkezési utalvány

Pénzcentrum
2009. november 17. 14:45

A kedvezményes, 25%-os adókulccsal rendelkező béren kívüli juttatások közé sorolná a hideg étkezési utalványt is az a tegnap benyújtott törvénymódosító javaslat, amit három szocialista, egy fideszes és egy kereszténydemokrata országgyűlési képviselő jegyez.

A törvénymódosítás a vidéki kis- és középvállalkozások és munkavállalóik érdekeit védi, mivel a korábban elfogadott szabályok hátrányosan érintik az olyan településen dolgozókat, ahol nem biztosított a vállalati és vállalaton kívüli melegkonyhás étkeztetés lehetősége sem - áll a törvénymódosítás indoklásában.

A javaslat szerint havi 6000 forint értékhatárig lehetne 25%-os adó megfizetése mellett az alkalmazottak részére hideg étkezési utalványt biztosítani. A képviselők állítása szerint a változtatás nem érintené hátrányosan a jövő évi költségvetést, mert az csak a meleg étkezési utalványok helyett lenne alkalmazható, és a lehetőség biztosítása pótlólagos adóbevételeket generálna.

A már elfogadott jogszabályok értelemében adómentes juttatásnak csupán az internetutalvány marad meg jövőre. A helyi utazási bérlet, a meleg étkezési utalvány (havi 18 000 forintig), az üdülési csekk, az iskolakezdési támogatás, az önkéntes nyugdíjpénztári hozzájárulás és az egészségpénztári hozzájárulás pedig külön-külön meghatározott mértékig 25% adóterhet visel. A hideg étkezési utalványt a mostani állapot szerint jövőre 97,89%-os adóteher sújtja, és ezzel az alacsonyabb jövedelemkategóriákban értelmét veszti az alkalmazása, mivel közel hasonló költséggel lehet 6000 forinttal emelni a munkabért is.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

2009.11.11 05:33
Mi lesz jövőre a cafeteriával: a hideg étel utalványt jobb, ha elfelejtjük

2009.05.05 12:05
Az írmagját is ki kellene irtani a cafeteriának - Vélemény

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.05.15 14:09
Amikor az üzleti élet komplex világában a könyvelési ismeretek elsajátítása a cél, akkor a választot...
laskainelli  |  2024.05.13 10:28
Előfordul, hogy valaki nem látja tisztán, hogy benne maradjon-e a kapcsolatában, vagy inkább kilépje...
hrdoktor  |  2024.05.13 06:37
Valljuk be, szinte mindannyiunkkal előfordul, hogy irodai munkavégzés közben vagy céges értekezletek...
coachco  |  2024.05.07 19:25
Szeretem a falvakat! Persze nem mindegyik idilli, vannak szomorú falvak is. [...] Bővebben!
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem