A legnagyobb munkahelyi baklövések: avagy kiket nem vennének fel újra

Pénzcentrum
2008. november 28. 11:00

Egy nemrégiben elvégzett, amerikai munkahelyi, illetve HR-vezetői felmérés alapján meglehetősen kevesen terveznek új munkaerőt felvenni, ami egyáltalán nem meglepő, mikor mindenütt leépítésektől hangos a sajtó. De volt a felmérésnek egy vidámabb oldala is, ahol legfurcsább történeteikről faggatták a vezetőket. Ezekből szemezgetünk most mi is, a Fortune magazin oldaláról.

A kérdés valójában úgy szólt, hogy ki volt az a legnagyobb "balfék", akit sikerült a cégükhöz felvenniük, és mit követett el.

- Akadt olyan, aki azt a kollegát említette, aki felvételét követő első héten már szabadságra szeretett volna menni, hogy Floridába utazzon, majd mikor a főnöke nemet mondott, beteget jelentett egy hétre, ahonnan napbarnítottan tért vissza az irodába.

- Ennél is bénábban intézte a dolgot az, aki rendszeresen késve érkezett be munkahelyére, majd munkaideje lejártakor azonnal kiesett a toll a kezéből, és még be is jelentette, hogy másnap úgy érzi, beteg lesz, úgyhogy ne számítsanak rá...

- Sikerült olyan "álomkórosat" is felvennie valakinek, aki ugyan időben beért minden nap dolgozni, de már első héten a főnöke irodájában akadtak rá, amint épp a kis ebéd utáni szunyókálását töltötte

- Egy szállítócég vezetője azt a sofőrt említette meg, aki betelefonált az irodába, hogy nem tud elmenni a következő munkára, mert defektet kapott. Mikor azt javasolták neki, hogy esetleg cseréljen kereket, kiderült, hogy mind a négyet sikerült kilyukasztania, mikor a parkolóból fizetés nélkül akart távozni, és áthajtott az ezt megakadályozni hivatott akadályon, ami defektet okoz.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

- Volt olyan is, aki majdnem másodszor is felvett egy illetőt, mert nem emlékezett rá az interjú után sem, hogy ő volt az, aki korábban édesanyja esküvője miatt kéredzkedett el munkából, akiről kiderült, hogy három éve halott. Persze végül nem ő kapta meg az állást.

- Persze akadtak olyanok is, akikkel semmi gond nem lett volna, ha méltóztatnak bejönni dolgozni, mint például az az asszisztens, aki első munkanapján kiment ebédelni, majd soha többé nem jött vissza.

- Hasonló eset történt azzal a vezetővel is, aki felhívta kollegáját otthon, mert nem ment be dolgozni, a felesége azonban közölte, hogy férje elvileg most is munkában van, megadta a mobilszámát, majd kiderült, hogy már egy másik helyen folytatja tevékenységét, csak épp erről főnökét nem tájékoztatta...

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2021.05.17 17:06
„...Példás rend, vagy jó kedély? Példás rend vagy az öröm? Van a kötelesség érzése. De mi az első kö...
coachco  |  2021.05.17 13:56
Talán sokan érzik úgy mostanában, végre, kicsit mintha jobb lenne, talán túl vagyunk a nehezén. [.....
hrdoktor  |  2021.05.17 06:50
Kevésbé közismert, hogy az alváshiány hozzájárul a kóros súlytöbblet kialakulásához. [...] Bővebb...
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?