2 °C Budapest

Lesz pénz az iskolákban - mindenki támogatja...

Pénzcentrum
2006. november 15. 12:54

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelet (PSZÁF) által szervezett I. Bankkonferencia résztvevői is támogatják azokat az Oktatási Minisztériumnál tett kezdeményezéseket, amelyek arra irányulnak, hogy a Nemzeti Alaptanterv konkrétan egészüljön ki a pénzügyi kultúra emelését biztosító műveltségi célokkal, ismeretkörökkel.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelet (PSZÁF) által szervezett I. Bankkonferencia résztvevői is támogatják azokat az Oktatási Minisztériumnál tett kezdeményezéseket, amelyek arra irányulnak, hogy a Nemzeti Alaptanterv konkrétan egészüljön ki a pénzügyi kultúra emelését biztosító műveltségi célokkal, ismeretkörökkel. Az elmúlt időszakban több szervezet, köztük a PSZÁF, a Magyar Nemzeti Bank, a Magyar Bankszövetség és a Budapesti Értéktőzsde is hangsúlyozta annak a fontosságát, hogy - a fejlett piacgazdaságokhoz hasonlóan - a pénzügyi ismereteket már gyermekkorban, az oktatásban az általános vagy középiskolai tanulmányok során indokolt megszerezni.

A konferencia résztvevői a pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos ismeretek és készségek fejlesztésének a közoktatásba történő beépítését szükségesnek tartják. Ez lehet az alap ahhoz, hogy a felnövekvő nemzedékek a szolgáltatásokat magasabb pénzügyi kultúrával, felelősen és hozzáértően vegyék igénybe.

A Nemzeti Alaptanterv "életvitelt" vagy a "gazdaságot" magába foglaló műveltségi területébe a pénzügyi szolgáltatások részterület konkrét beiktatása hosszútávon biztosítja a pénzügyi kultúra jelentős emelkedését. Az I. Bankkonferencia résztvevői szintén üdvözlik az Oktatási Minisztérium hozzájárulását ahhoz, hogy először a jelenlegi tanév végén a középiskolák minden végzős diákja a pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos ismeretanyagot kapjon. Az érintett intézmények intézkedései, rövidtávon is hozzá járulhatnak ahhoz, hogy a pénzügyi szolgáltatások pontosabban ismertté és tudatosabban használhatóvá váljanak a középiskolából kilépő fiatalok számára.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.11.30 08:38
A Kormány 2021. november 2-án benyújtotta az egyes képzéseket és a foglalkoztatást érintő törvények...
hrdoktor  |  2021.11.29 05:13
Vannak olyan életviteli szokások, amelyek észrevétlenül elveszik az energiánkat. [...] Bővebben!
legacykft  |  2021.11.26 18:04
„Az az érzésem, Mónika, hogy kénytelen leszek szembenézni olyan hiedelmeimmel, berögződéseimmel, szo...
coachco  |  2021.11.12 19:58
Aki járt Mádon az elmúlt években, biztos, hogy járt a Szent Tamás dűlő tetején. Csodás a kilátás! Mi...
hrbonbon  |  2021.11.11 14:19
We take the idea of hierarchy for granted in organizations, but we are wrong.  Organizations need n...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?