Biztosítók javították a folyó mérleg egyenleget az USA-ban

Pénzcentrum
2005. december 16. 15:14

Az előző negyedévhez képest minimálisan, 1%-kal csökkent az USA folyó mérleg hiánya. A deficit 195.8 mrd USD-t tett ki. Ez már a második negyedév, amikor a folyó mérleg hiány mérséklődik az előzőhöz képest. A jövedelemáramlásoknál nagyban javította az egyenleget, hogy a külföldi biztosítók fizettek a hurrikánok okozta károk miatt. A hiány a GDP 6.2%-ra rúg. Az elemzők magasabb hiányra számítottak.

A külkereskedelmi mérleg hiány nőtt, míg a jövedelemkiáramlás nettó értéke csökkent (biztosítási kifizetések külföldről).

A pénzügyi mérlegben a külföldi eszközök növekedése tükröződött 38.4 mrd USD-vel. Ez lényegesn elmaradt a második negyedéves 82.6 mrd USD-s értékétől. Ezzel párhuzamosan az amerikaiak is kevesebb külföldi eszközt vásároltak.

A külföldi amerikai államkötvény vásárlás jelentősen megugrott, 40.9 mrd USD-t tett ki a második negyedéves 9.9 mrd USD-vel szemben. A külföldiek 160.7 mrd USD értékben vásároltak amerikai részvényeket az előző negyedévi 114.1 mrd USD után. A külföldi vállalati kötvényvásárlás közel 20 mrd USD-vel volt nagyobb mint az előző negyedévben. A szövetségi kötvényeknél valamivel mérsékeltebb a növekedés.

Az adatközlés után a dollár árfolyama érdemben nem változott az euróval szemben. A jegyzések egy viszonylag szűk sávban ingadoztak.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

eurusdcomp

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.08.02 13:37
A számviteli törvény szerinti beszámoló elektronikus úton történő letétbe helyezéséről és közzététel...
hrdoktor  |  2021.08.02 06:38
A közvélekedés szerint nyáron nincs szükség arra, hogy az immunrendszer működését étrendkiegészítőkk...
hrbonbon  |  2021.07.30 10:11
Ha nem is napi szinten, de viszonylag gyakran kérdeznek meg minket jelöltjeink, hogy hogyan öltözzen...
coachco  |  2021.07.28 17:49
Eszembe jutott egyik barátunk fia, aki járt egy magyarországi követségen, mégpedig a nagykövet meghí...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 3. kedd
Hermina
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?