24 °C Budapest

6-hónapos mélypont közelében a forint, átcsoportosítás Lengyelországba?

Pénzcentrum
2005. november 22. 10:53

A forint reggel ismét gyengülni kezdett az euróval szemben, a jegyzések a 254.50 körüli szintig emelkedtek, ami mintegy féléves mélypont-közeli pozíciót jelez, eközben a zloty enyhén (kb. 0.3%-kal) erősödött reggel óta a közös európai fizetőeszközhöz képest. A mozgások arra utalnak, hogy egyes szereplők átcsoportosították befektetéseiket forintból zlotyba. Amennyiben a 254.50 körüli erős támaszszint elesik, úgy további hirtelen gyengülésre lehet számítani a magyar fizetőeszköznél.


eurhufcomp
eurhufcomp

Az állampapírok másodpiacán a referencia-lejáratoknál a tegnap délutáni szintekhez képest jellemzően 6-9 bp-os hozamemelkedések látszanak. Az 5 éves papírral jelenleg 7.20% felett kereskednek. A magyar piac gyengülése még a költségvetési aggodalmakkal, illetve Gyurcsánynak a hiány megvédelmezésével kapcsolatos híreivel áll összefüggésben.

Megjelentek olyan vélemények is a múlt pénteki és a tegnapi Trichet-kijelentések hatására (EKB elnök), hogy az MNB-nek is hamarosan követni kell a frankfurti székhelyű bankot a kamatemeléssel, hogy megfékezze a forint várható gyengülését a kamatfelár szűkülése miatt.


A jegybank jövő hétfőn, míg az EKB csak csütörtökön (december elsején) tart kamatmeghatározó ülést. Ez utóbbival kapcsolatban az elemzők szinte biztosra veszik a 25 bp-os kamatemelést, mellyel az irányadó ráta két és fél év után először változna, 2.25%-ra.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ma az ÁKK 4 hónapos, míg csütörtökön 5 és 10 éves aukciókat tart, az értékesítésekre meghirdetett mennyiség rendre 25, 35 illetve 25 milliárd forint.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
ajovomunkahelye  |  2022.05.12 15:40
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névr...
laskainelli  |  2022.05.12 10:14
A pandémia két éve, majd az azt követő háborús helyzet jócskán megtépázta sok ember idegeit, úgyhogy...
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?