24 °C Budapest

Kéthónapos mélyponton a zloty - a forint 250 alatt maradt

Pénzcentrum
2005. november 7. 16:57

A zloty napközben több mint 2 hónapos mélypontra (4.04 fölé) gyengült az euróval szemben, mely a forint euróval szembeni árfolyamában csak marginális mértékben jelentkezett. A magyar fizetőeszköz napközben jellemzően a 249.20-249.70 közötti szűk sávban mozgott, szokatlan stabilitást mutatva. Az állampapírok másodpiacán a referencia-hozamok megállapításának idejére 4-13 bp-os hozamemelkedések

A zloty napközben több mint 2 hónapos mélypontra (4.04 fölé) gyengült az euróval szemben, mely a forint euróval szembeni árfolyamában csak marginális mértékben jelentkezett. A magyar fizetőeszköz napközben jellemzően a 249.20-249.70 közötti szűk sávban mozgott, szokatlan stabilitást mutatva. Az állampapírok másodpiacán a referencia-hozamok megállapításának idejére 4-13 bp-os hozamemelkedések következtek be, míg a késő délutáni jegyzéseket a pénteki hasonló adatokkal összevetve a hosszabb lejáratoknál 12-17 bp-os hozamemelkedések látszanak. A hozamgörbe rövidebb szegmense ennél kisebb, 2-5 bp-os emelkedéseket mutat.

eurhufcomp
eurhufcomp

Napközben Lengyelországban a radikálisnak tekintett, populista Önvédelem Párt vezetője, Andrzej Lepper jelezte: támogatni fogják a kisebbségi kormány megalakulását a csütörtöki bizalmi szavazáson. Ez rossz üzenet volt a piacok számára, a zloty gyengült, a kötvényhozamok emelkedtek.

Lepper a Reuters beszámolója szerint jelezte: bízik benne, hogy a kormánypárt Jog és Igazságosság Pártja (PiS) enged a kérésüknek, és fokozza a szociális kiadásokat, a minimálbért, újratárgyalja az EU-val kötött mezőgazdasági támogatási rendszert és a lengyel jegybank feladatává teszi az árstabilitásra való törekvés mellett a gazdasági növekedési szempont figyelembe vételét is.

Múlt pénteken a miniszterelnök-jelölt elmondta, hogy a négy éves ciklusuk alatt nem fogják bevezetni az eurót, sőt a hivatalos céldátum megnevezésére sem számíthatnak a befektetők. A korábban 2010-es bevezetés esélye tovább csökkent.

A csütörtöki bizalmi szavazáson a PiS sikeréhez még egy kisebb párt külső támogatására van szüksége a kisebbségi kormánynak.

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.05.21 13:59
Abban az esetben, ha felnőttképzés keretében tanulunk, felnőttképzési jogviszony jön létre. Az erre...
hrdoktor  |  2024.05.21 10:15
Azokat az irodai dolgozókat, akik a nap jelentős részében lefelé fordított fejjel néznek a munkaeszk...
laskainelli  |  2024.05.21 09:18
Mindannyiunkkal előfordulhat, hogy egyszerűen elfogy az energiánk. Fáradtak, céltalanok és motiválat...
coachco  |  2024.05.07 19:25
Szeretem a falvakat! Persze nem mindegyik idilli, vannak szomorú falvak is. [...] Bővebben!
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 22. szerda
Júlia, Rita
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem