Rosszból rosszabba - Danske Bank a forintgyengülésről

Pénzcentrum
2005. szeptember 28. 12:33

Akár komolyabb viharok is keletkezhetnek a forint és állampapírpiacon a magyar költségvetési problémák és az euró bevezetés céldátumának csúszása miatt - véli elemzésében a Danske Bank elemzője. A forint a reggel folyamán már érezhető gyengülést mutatott (247-ről 248.2), A tegnapi Gyurcsány interjú elbizonytalanított több piaci befektetőt is (az év végéig felülvizsgálják a 2010-es céldátumot az euró bevezetésére).

Az elemző aggodalommal ír arról, hogy tényleges lépések és a problémák nyílt elismerése helyett a Pénzügyminisztérium és a kormány "könnyű" megoldásokkal, ügyeskedésekkel próbálja a bajokat leplezni. Az idei 4.7%-os GDP arányos deficitcélt ma módosíthatják 7-7.5%-ra.

Az MNB az utóbbi időszakban is több kritikával illetve a fiskális politika irányítóit a kiadáscsökkentések és a konszolidáció elodázása miatt. Az utóbbi hetekben az ellentétek kiélesedtek, mely további negatív faktor a piaci befektetők szemében.

A nemzetközi befektetők hozaméhsége és a régió iránti érdeklődés egyelőre megkegyelmezett a magyar piacnak, a forint erős volt, a hozamok csökkentek. Most ez a trend megfordulhat a fent részletezett problémák miatt. Ebből következően igen negatívak a kilátások a forint és állampapírpiacon, véget érhet az MNB kamatcsökkentési sorozata.

eurhufcomp
eurhufcomp

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24