12 °C Budapest

Rosszból rosszabba - Danske Bank a forintgyengülésről

Pénzcentrum
2005. szeptember 28. 12:33

Akár komolyabb viharok is keletkezhetnek a forint és állampapírpiacon a magyar költségvetési problémák és az euró bevezetés céldátumának csúszása miatt - véli elemzésében a Danske Bank elemzője. A forint a reggel folyamán már érezhető gyengülést mutatott (247-ről 248.2), A tegnapi Gyurcsány interjú elbizonytalanított több piaci befektetőt is (az év végéig felülvizsgálják a 2010-es céldátumot az euró bevezetésére).

Az elemző aggodalommal ír arról, hogy tényleges lépések és a problémák nyílt elismerése helyett a Pénzügyminisztérium és a kormány "könnyű" megoldásokkal, ügyeskedésekkel próbálja a bajokat leplezni. Az idei 4.7%-os GDP arányos deficitcélt ma módosíthatják 7-7.5%-ra.

Az MNB az utóbbi időszakban is több kritikával illetve a fiskális politika irányítóit a kiadáscsökkentések és a konszolidáció elodázása miatt. Az utóbbi hetekben az ellentétek kiélesedtek, mely további negatív faktor a piaci befektetők szemében.

A nemzetközi befektetők hozaméhsége és a régió iránti érdeklődés egyelőre megkegyelmezett a magyar piacnak, a forint erős volt, a hozamok csökkentek. Most ez a trend megfordulhat a fent részletezett problémák miatt. Ebből következően igen negatívak a kilátások a forint és állampapírpiacon, véget érhet az MNB kamatcsökkentési sorozata.

eurhufcomp
eurhufcomp

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?