Ma kezdődik a FED ülés: mi várható?

Pénzcentrum
2005. június 29. 08:57

Újabb kamatemelés várható a FED-től a ma kezdődött kétnapos ülés eredményeként. A federal funds rate célértéke ezzel 3.25%-ra emelkedhet a jelenlegi 3%-ról. A Nyíltpiaci Bizottság immár kilencedik alkalommal növelné így a kamatszintet tavaly június vége óta. A közlemény továbbra is óvatosságra és kiegyensúlyozott kockázatokra utalhat majd.

Az amerikai gazdaság továbbra is a legdinamikusabb teljesítményt nyújtja a fejlett régiók közül. A GDP az idei évben 3.5% körül növekedhet a Bloomberg felmérése szerint. Az euró-zóna ettől akár bő 2%ponttal is elmaradhat.

A Kereskedelmi Minisztérium a mai napon teszi közzé az első negyedéves felülvizsgált növekedési számokat. A Bloomberg felmérése alapján az elemzői becslések 3.2 és 4% között szóródnak.

A FED várhatóan továbbra is kiegyensúlyozottnak látja majd a kockázatokat a növekedés és az infláció terén. Az árnövekedés az elmúlt időszakban valamelyest gyorsult az USA-ban, ugyanakkor jelentős inflációs nyomás egyelőre a történelmi magasságban levő olajárak ellenére sincs. A gazdasági növekedés a fent említetteknek megfelelően jelentős mértékű. A munkaerőpiac egyre élénkebb, némi aggodalomra adhat okot, hogy az egységbérköltség növekedése már meghaladja a 4%-ot.

Az év végéig elemzői becslések szerint már csak egy kamatemelés várható a FED-től, ezzel a federal funds rate 3.5%-ot tehet ki az év végén. Az EKB kamatpolitikájával kapcsolatosan jelentős a bizonytalanság. A gyenge gazdasági teljesítmény miatt egyre többen említik egy újabb kamatvágás lehetőségét.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem