16 °C Budapest

Nincs trendforduló

Pénzcentrum
2005. március 24. 13:19

Megállni látszik a fejlődő piacokon illetve a régióban tapasztalható korrekció. A devizaárfolyamok ismét erősödnek, a hozamok csökkennek, a részvényindexek emelkednek. Egyes elemzői vélemények szerint a korábbi emelkedő trendben történt egy technikai korrekció, de trendforduló nem következett be. A korábbi hónapokban tapasztalt emelkedés hatására a piacok kicsit túlvetté váltak, ugyanakkor az utolós két hét már túladottságot eredményezett.


A fejlett piaci eszközökhöz képesti felár az elmúlt időszaki korrekciós időszakban (kb. 2-3 hét) emelkedett. A ma reggeli jegyzések alapján úgy tűnik, hogy a korrekció megállni látszik, ezzel a folyamatok a korábbi emelkedő trendhez térhetnek vissza.


Michael Ganske, a Deka Investment Gmbh feltörekvő piacokért felelős elemzője a Bloombergnek nyilatkozva elmondta, hogy ezek az országok továbbra is a világ leggyorsabban növekvő gazdaságai, nem kell félni a pozitív folyamatok megtorpanásától, trendfordulótól. A Deka 5.2 mrd dollárt kezel feltörekvő piaci eszközökben, és egyes becslések szerint a magyar állampapírpiacon is több száz millió dollárnak megfelelő befektetéssel rendelkezik. Emiatt az elemző állításainak értékelésénél a mögöttes pozíciót is érdemes figyelembe venni.

Jeff Gable a Barclays Capital Londontól a Bloombergnek nyilatkozva elmondta, hogy szerinte sincs változás a feltörekvő piaci sztoriban. A kilátások továbbra is kedvezőek, ugyanakkor a fejlett piacokon tapasztalható változások ezekre is hatnak.

eurhufcomp
eurhufcomp
A mai napon erősödött a forint, a zloty, a török líra, estek a hozamok a magyar, a lengyel piacon is. A feltörekvő piaci kötvénybefektetések tavaly 11%-os hozamot hoztak a JPMorgan számításai szerint, az USA treasury-k 3.5%-ot.

Valutákról mindenHR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2021.05.17 17:06
„...Példás rend, vagy jó kedély? Példás rend vagy az öröm? Van a kötelesség érzése. De mi az első kö...
coachco  |  2021.05.17 13:56
Talán sokan érzik úgy mostanában, végre, kicsit mintha jobb lenne, talán túl vagyunk a nehezén. [.....
hrdoktor  |  2021.05.17 06:50
Kevésbé közismert, hogy az alváshiány hozzájárul a kóros súlytöbblet kialakulásához. [...] Bővebb...
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?