22 °C Budapest

Jó adatokra erősödött az amerikai dollár (Hamilton Rt.)

Pénzcentrum
2004. június 17. 12:10

Tegnap délutántól néhány külföldi szereplő államkötvény eladásai voltak érezhetőek a piacon és ez a forint árfolyamára is hatással volt. Ma reggel újra 254 környékén kereskedték a magyar devizát. Közben az amerikai dollár erősödni tudott a jó adatok hatására, de még mindig 1.20 felett van az euróval szemben.

EUR/HUF: 253.70-254.00
Tegnap sokáig úgy tűnt, hogy a piac teljes mértékben megnyugodott a hét eleji izgalmakat követően, ám délutánra újra felélénkült a piac. Először az állampapírpiacon volt a szokásosnál nagyobb forgalom, és a külföldiek ezúttal az eladói oldalon jelentek meg. Ennek eredménye volt, hogy ma reggel a forint piacon is eladói nyomás alakult ki, és az árfolyam 254-ig emelkedett. Itt azonban továbbra is úgy tűnik, hogy a forint vevők megjelennek, és egyelőre ennél tovább nem tud emelkedni az árfolyam, de félő, hogy nagyobb lendület esetén stop-loss megbízások is életbe lépnek és akkor hirtelen emelkedhetünk tovább.

EUR/USD: 1.2040-1.2045
Az ipari termelés az USA-ban 6 éves rekord sebességgel emelkedett az előző hónapban és ez új lendületet adott az amerikai fizetőeszköznek is. A zöldhasú tegnap több, mint 1%-ot erősödött, ám a lendület ma reggelre elfogyott és az árfolyam 1.20 felett maradt. Ma újabb amerikai adatok várhatóak, és amennyiben ezek is jók lesznek, az esetleg átsegítheti a dollárt az 1.20-as szinten.

USD/JPY: 109.30-109.35
A dollár általános erősödése ellenére a japán jennel szemben csak rövid ideig tudott teret nyerni, és hamar visszaállt a napok óta megfigyelhető ereszkedő trend. A jelenleg is tartó 109,20-as alátámasztást követően 108,45-ig eshet a dollár, továbbra is hullámzó mozgással.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


Tel: 473-0418
e-mail: research@hamilton.hu

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24