27 °C Budapest

Jelentős élénkülés a gyógyszállóknál

Pénzcentrum
2004. június 9. 09:00

A kereskedelmi szálláshelyek vendégforgalma az előző év azonos időszakához képest január-áprilisban megélénkült - közölte a KSH. A vendégek száma 14, az éjszakák száma 12%-kal nőtt a tavalyi év azonos időszakához képest. A szállodák szobakihasználtsága javult. A kereskedelmi szálláshelyek szállásdíjbevétele jelentősen emelkedett egy év alatt.

2004. január-áprilisban a kereskedelmi szálláshelyekre érkező 672 ezer külföldi vendég 2 millió vendégéjszakát töltött el. A vendégek száma 14, az éjszakák száma 12%-kal nőtt a tavalyi év azonos időszakához képest. A külföldivendég-éjszakák száma a szállodákban összességében 14%-kal bővült. Az EU-15 országaiból érkezett vendégek 11%-kal több éjszakát vettek igénybe a kereskedelmi szálláshelyeken 2003. január-áprilishoz viszonyítva.

A vizsgált időszakban a kereskedelmi szálláshelyek 733 ezer belföldi vendéget fogadtak, akik 1.7 millió vendégéjszakát töltöttek el. A vendégek és a vendégéjszakák száma egyaránt 3%-kal volt magasabb, mint 2003 azonos időszakában. A vendégforgalom növekedése - a vendégéjszakák száma alapján - a szállodákban 7, a panziókban 3%-os volt.

Az 55 hazai gyógyszálloda vendégforgalma 17%-kal, szállásdíjbevételük több mint egyötödével bővült, kihasználtságuk (54%) lényegesen meghaladta az átlagot.Az összes gyógyszállodai éjszaka 43%-át a belföldi vendégek, a külföldivendég-forgalom 71%-át a német és osztrák vendégek töltötték el.

A szállodák átlagosan 38%-os szobakihasználtsággal működtek 2004 első négy hónapjában, ezen belül áprilisban 48%-os szobafoglaltságot értek el. A január-áprilisban mért átlagos szobafoglaltság 4 százalékponttal magasabb a 2003 első négy hónapjában mért értéknél. A vizsgált időszakban a legmagasabb szobafoglaltságot az ötcsillagos házakban (53%), illetve a gyógyszállodákban (54%) mérték.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az év első harmadában a kereskedelmi szálláshelyek közel 45 milliárd forint bevételt realizáltak, ez folyó áron 18%-kal (reálértékben kb. 7%-kal) növekedett 2003. január-áprilishoz képest. Az összes bevétel közel fele szállásdíjakból, 29%-a a vendéglátásból, 22%-a a szálláshelyek által nyújtott egyéb szolgáltatásokból származott.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.06.28 09:02
2022. augusztus 1-től megváltozik az egyetemes földgáz- és villamosenergia-szolgáltatás igénybevétel...
vezetoi-coaching  |  2022.06.27 11:43
Bizalom/Trust… elég sokan ide lyukadnak ki, mint egy nélkülözhetetlen ingredient-hez, egy valódi con...
hrdoktor  |  2022.06.27 04:50
A száraz, meleg levegő, az UV-sugárzás és a strandolás erősen igénybe veheti a szemünket, így nyáron...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?